B. V. utanpotlassport.hu 2020.06.29 18:20 Frissítve: 2020.06.29 18:24

Úszás: széles skálán mozog az utánpótláskorúak állapota

„Még mindig akadnak olyan uszodák az országban, ahol továbbra is ragaszkodnak ahhoz a dilettáns döntéshez, hogy zárva tartanak” – mondja az utánpótlás úszóválogatott szövetségi kapitánya Petrov Iván, akit a fiatalok aktuális formájáról kérdeztünk.

Az elmúlt hetekben sokat lehetett hallani az úszóknak rendezett edzésversenyekről, amely a járvány utáni időkben valamiféle motivációt jelent a sportolóknak. A miniviadalokon természetesen az utánpótláskorúak is részt vehetnek, akik között – változó edzéskörülmények miatt – egyelőre láthatóak a különbségek.

Egyelőre változó az utánpótláskorú úszók formája Forrás: MÚSZ

Egyelőre változó az utánpótláskorú úszók formája  •  Forrás: MÚSZ

„A fiatalok formája a különböző egyesületeknél másképp néz ki – kezdte honlapunknak Petrov Iván az utánpótlás-válogatott szövetségi kapitánya. – A szerencsésebb vidéki klubok és a budapesti csapatok válogatott versenyzőin kevésbé látszik a formahanyatlás, de még mindig akadnak olyan uszodák az országban, ahol továbbra is ragaszkodnak ahhoz a dilettáns döntéshez, hogy zárva tartanak. A mi sportágunk rendkívül edzésigényes, aminek hiányát a strandokon és szárazföldi munkával lehetetlen pótolni. Azt gondolom, hogy aki a gyerekek sportján akar spórolni, az nagyon rossz úton jár.”

A fiatalokra pedig még várnak az idén megméretések: július közepén a Négy Nemzet-versenyre utaznak Bécsbe, majd még ebben az évben megrendezik a korosztályos országos bajnokságokat is.

„A szokásoknak megfelelően hosszú, parázs, órákon át folyó egyeztetések előzték meg az országos bajnokságokkal kapcsolatos döntéseket az elnökségben és az edzőbizottságban, és azt gondolom, a végére nagyon jó konszenzus született. A delfin-, cápa- és a gyermekbajnokságokat regionális szinten tartjuk meg, míg a felnőtt, ifjúsági és serdülő ob-t a szokásoknak megfelelően bonyolítjuk le. A késői időpontra azért volt szükség, mert a nyári rendezéssel nagyon sok gyereket hátrányba hoztunk volna.”

További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.06.08 14:13:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Kovács Bálint, a H-Moto Team 18 éves gyorsaságimotorosa harmadik lett a cseh bajnokság elmúlt hétvégén rendezett brnói fordulójának első futamán.

2020.06.03 09:13:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

A korlátozások enyhítésével kijelenthető, hogy – bár szigorú ellenőrzés mellett – újraindult a sportélet hazánkban. Lássuk, miként „rajtoltak” az utánpótlássport legjobbjai!

2020.05.30 15:13:17

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A Borussia Dortmund 19 éves norvég csatárzsenije, Erling Braut Haaland 2019. május 30-án írta be magát először a futball történelemkönyvébe, amikor egymaga 9 gólt rúgott a hondurasi válogatott ellen a lengyelországi U20-as világbajnokságon.

2020.05.22 14:06:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 18 éves teniszező, Drahota-Szabó Dorka a Budapest-kupa elnevezésű vegyes csapatversenyen; Bondár Annát győzte le két játszmában.

2020.05.13 13:01:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A szövetség honlapján jelentette be, hogy az U20-as jégkorong-válogatott irányítását a 225-szörös válogatott Horváth András veszi át. Az új kapitány csak olyan játékosokat lát szívesen a nemzeti csapatban, akik büszkék arra, hogy felölthetik magukra a címerest mezt.