utanpotlassport.hu 2020.07.02 12:52 Frissítve: 2020.07.02 12:54

Úszás: Pap Bálint már rutinos visszatérő, így a vírus sem zavarta meg

A koronavírus-járvány alatt kiheverte hátsérülését, és már teljes erőbedobással készül az Egri Úszó Klub 18 éves junior Európa-bajnoki bronzérmese, Pap Bálint.

Az úszókat érintette talán a legérzékenyebben a koronavírus-járvány és azzal kapcsolatos szigorítássorozat. Az Egri Úszó Klub 18 éves versenyzője Pap Bálint felkészülését azonban mindez nem hátráltatta különösebben: a junior Európa-bajnoki bronzérmes még januárban szenvedett hátsérülést, ezért amúgy sem tudott volna edzeni.

Pap Bálint hátsérülésből tért vissza, s már teljes erőbedobással edz Forrás: MÚSZ

Pap Bálint hátsérülésből tért vissza, s már teljes erőbedobással edz  •  Forrás: MÚSZ

„Minden rosszban van valami jó – kezdte honlapunknak a kazanyi junior Eb dobogósa. – Az elmúlt hónapok nekem főként gyógytornával teltek, de a kényszerszünet miatt így nem maradtam le a többiektől.”

Viszont a június eleji visszatérésnek ő is örült.

„Hiányzott már nagyon az úszás, így természetesen jó, hogy visszajöhettünk. Igaz, az egri uszoda zárva tartása miatt, kicsit később kezdhettük, mint a budapestiek, de most már szerencsére megy a munka, és nincs megállás.”

Ami pedig a még mindig fiatal, de az idén először nem utánpótláskorú sportoló terveit illeti, még sok a bizonytalanság. A tavalyi kontinensversenyre mindenesetre szívesen emlékszik vissza.

„Nagyon szép emlék, a mai napig motivál, amikor nehéz az edzés. Most a decemberi felnőtt országos bajnokságra készülünk, annál tovább egyelőre nem látok. Majd jövőre meglátjuk, hogy mennyit ér az a munka, amit most végzünk.”

További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.07.23 16:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.

2020.07.20 14:55:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A HISZEK Benned Sport Program második alprogramjának legújabb, ötödik ütemében 250 millió forintot osztanak szét a kis és közepes sportszervezetek között.

2020.07.17 20:07:16

Utánpótlássport K. B. utanpotlassport.hu

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnökének, Kulcsár Krisztiánnak a véleményét kértük az után, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) kongresszusa elfogadta a 2022-es dakari ifjúsági olimpia négyéves halasztásáról szóló javaslatot.

2020.07.16 15:57:01

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nemcsak az NB I-es csapatban, hanem a dunaújvárosi utánpótlásban is szerepet vállal a visszatérő Bulath Anita. A 106-szoros válogatott irányítót a számára nem is annyira ismeretlen feladatról kérdeztük.

2020.06.08 14:13:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Kovács Bálint, a H-Moto Team 18 éves gyorsaságimotorosa harmadik lett a cseh bajnokság elmúlt hétvégén rendezett brnói fordulójának első futamán.