utanpotlassport.hu 2019.06.11 11:13 Frissítve: 2019.06.13 20:57

Úszás: Pap Bálint Egerben új erőre kapott

Féléves kihagyás után ranglistavezető idővel tért vissza a medencébe a márciusi felnőtt országos bajnokságon a 18 éves Pap Bálint. A nemrégiben véget ért ifjúsági ob-n is remekelt, de az igazán nagy feladatok csak most következnek: a junior kazanyi Eb-re és budapesti világbajnokságra készül.

A debreceni, márciusi felnőtt országos bajnokságon hívta fel magára a figyelmet, amikor 100 m gyorson ranglistavezető időt úszott. Pap Bálint az Egri Úszó Klub 18 éves versenyzője az egyik délelőtti futamban 50.66-os időt repesztett, s ezzel a fináléba jutott, ahol a nyolcadik helyet szerezte meg.

Pap Bálint korosztályos csúcsa után a junior Eb-re és vb-re készül Forrás: MÚSZ

Pap Bálint korosztályos csúcsa után a junior Eb-re és vb-re készül  •  Forrás: MÚSZ

Pedig nem élt meg egyszerű időszakot az ob-t megelőző hónapokban. Egészségügyi problémák miatt ugyanis csaknem fél évet kellett kihagynia. A kényszerpihenő alatt klubot is váltott: a Dunaharaszti MTK-tól Egerbe igazolt.

„Egyáltalán nem bántam meg a váltást, nagyon kedvesen fogadott itt mindenki. Szívproblémáim miatt nem volt egyszerű a visszatérés, de mindenfajta segítséget megkaptam. A felnőtt ob-n úszott időt már nagyon vártam, bizonyítani akartam a kihagyás után. Amikor sikerült, boldog voltam. Utána azonnal visszakerültem a válogatottba, és azt éreztem, hogy számolnak velem.”

Így utazott el a kaposvári ifjúsági országos bajnokságra, amelyen ugyan egyéniben nem diadalmaskodott, de erősen kivette a részét az Egri Úszó Klub pazar szerepléséből, amely az éremtáblázat első helyére repítette a Heves megyeieket.

„A medence, az uszoda nagyon jó volt. Ahogyan a csapat is kitűnően működött, remekül szerepeltünk a váltókban. Egyedül a 100 m gyorsot sajnálom, ott győzni szerettem volna, de a legjobb időmet nem úszták meg, így biztosan elindulhatok a júliusi junior Eb-n.”

Nemcsak a kazanyi kontinensviadalon, hanem a budapesti Duna Arénában rendezendő augusztusi junior-világbajnokságon is helye lesz a csapatban a 100 m gyors korosztályos idei hazai csúcstartójának.

„Az első nagy nemzetközi eseményemre készülök, és mindjárt kettőre. Egyelőre fáradtnak érzem magam, de végül is ez a jó. Júliusban és augusztusban szeretnék csúcsformába kerülni.”

További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.02.09 12:37:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ifjúsági ergométeres kontinensviadal után a párizsi világbajnokságon is megvillantotta klasszisát az Arrabona Evezős Klub 18 éves versenyzője, Siska Bettina, elvégre 500 méteren új egyéni csúccsal a dobogó második fokára állt fel, s nevelőedzője, Halmainé Mészáros Éva szerint immár „stabilan hozza, amit tud".

2020.02.02 16:06:15

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Számos utánpótlássikerről adunk hírt, ám jól tudjuk: ezek még nem garantálják a fényes felnőttpályafutást. Most az érem másik oldalát vizsgáltuk meg: olyan sportolókkal beszéltünk, akik utánpótláskorúként nem arattak nagy sikereket, de későn érő típusként szép pályafutást építettek.

2020.01.24 19:06:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A junior vb- és Eb-, továbbá U23-as Eb-győztes cselgáncsozó, Özbas Szofi és a felnőttvilágbajnok kajakos, Kopasz Bálint lett 2019 legjobb utánpótláskorú sportolója. Mindez a tizenkilencedik alkalommal megrendezett Héraklész Díjátadó Gálán derült ki pénteken.

2020.01.23 19:06:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elképesztő teljesítménnyel nyerte meg Pekler Zalán a junior légpuskások 10 m-es müncheni versenyét. A komáromi sportlövő jobbat lőtt, mint a világcsúcs (országos csúcsot ért el), ezek után azt kérdeztük tőle, mégis hogyan csinálta.

2020.01.14 21:07:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elstartolt a junior leánykosarasok bajnokságának felsőházi rájátszása, amelyben a Csata DSE, a DVTK Akadémia és a Vasas Akadémia hozta ez idáig minden meccsét. A miskolciak eddig két mérkőzésből kétszer nyertek ugyanolyan arányú különbséggel: 68−67-re verték az NKA Pécs és a BEAC-Újbuda KA alakulatát is.