utanpotlassport.hu 2019.06.11 11:13 Frissítve: 2019.06.13 20:57

Úszás: Pap Bálint Egerben új erőre kapott

Féléves kihagyás után ranglistavezető idővel tért vissza a medencébe a márciusi felnőtt országos bajnokságon a 18 éves Pap Bálint. A nemrégiben véget ért ifjúsági ob-n is remekelt, de az igazán nagy feladatok csak most következnek: a junior kazanyi Eb-re és budapesti világbajnokságra készül.

A debreceni, márciusi felnőtt országos bajnokságon hívta fel magára a figyelmet, amikor 100 m gyorson ranglistavezető időt úszott. Pap Bálint az Egri Úszó Klub 18 éves versenyzője az egyik délelőtti futamban 50.66-os időt repesztett, s ezzel a fináléba jutott, ahol a nyolcadik helyet szerezte meg.

Pap Bálint korosztályos csúcsa után a junior Eb-re és vb-re készül Forrás: MÚSZ

Pap Bálint korosztályos csúcsa után a junior Eb-re és vb-re készül  •  Forrás: MÚSZ

Pedig nem élt meg egyszerű időszakot az ob-t megelőző hónapokban. Egészségügyi problémák miatt ugyanis csaknem fél évet kellett kihagynia. A kényszerpihenő alatt klubot is váltott: a Dunaharaszti MTK-tól Egerbe igazolt.

„Egyáltalán nem bántam meg a váltást, nagyon kedvesen fogadott itt mindenki. Szívproblémáim miatt nem volt egyszerű a visszatérés, de mindenfajta segítséget megkaptam. A felnőtt ob-n úszott időt már nagyon vártam, bizonyítani akartam a kihagyás után. Amikor sikerült, boldog voltam. Utána azonnal visszakerültem a válogatottba, és azt éreztem, hogy számolnak velem.”

Így utazott el a kaposvári ifjúsági országos bajnokságra, amelyen ugyan egyéniben nem diadalmaskodott, de erősen kivette a részét az Egri Úszó Klub pazar szerepléséből, amely az éremtáblázat első helyére repítette a Heves megyeieket.

„A medence, az uszoda nagyon jó volt. Ahogyan a csapat is kitűnően működött, remekül szerepeltünk a váltókban. Egyedül a 100 m gyorsot sajnálom, ott győzni szerettem volna, de a legjobb időmet nem úszták meg, így biztosan elindulhatok a júliusi junior Eb-n.”

Nemcsak a kazanyi kontinensviadalon, hanem a budapesti Duna Arénában rendezendő augusztusi junior-világbajnokságon is helye lesz a csapatban a 100 m gyors korosztályos idei hazai csúcstartójának.

„Az első nagy nemzetközi eseményemre készülök, és mindjárt kettőre. Egyelőre fáradtnak érzem magam, de végül is ez a jó. Júliusban és augusztusban szeretnék csúcsformába kerülni.”

További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.06.18 16:57:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Andrásfi Tibort csupán a negyeddöntőben tudta megállítani jóval rutinosabb olasz ellenfele, de a 19 éves magyar párbajtőröző így is a nap legjobb magyar eredményét érte el a düsseldorfi felnőtt vívó Európa-bajnokságon.

2019.06.12 18:46:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Története legsikeresebb szezonját zárta a Nemzeti Kézilabda Akadémia. A balatonboglári mind a négy korosztályos bajnokság döntőjébe bejutottak, ebből kettőt meg is nyertek. Jövőre pedig mind a férfi, mind a női mezőnyben megcéloznák az NB I-es tagságot.

2019.06.12 14:16:09

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Ferencváros U17-es labdarúgócsapata egy éven belül másodszor vívta meg sikerrel a három korosztály élvonalbeli szerepléséről döntő osztályozót. A Fradi idén a Mol Vidit verte meg, a fővárosiak a párharc mindkét meccsét megnyerték, 10–3-as összesítéssel győztek, és maradtak első osztályúak.

2019.06.05 09:16:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A lengyelországi U20-as labdarúgó-világbajnokságon kialakult a negyeddöntő mezőnye. A legjobb tizenhat között két olyan csapat is búcsúzott, amelyik a csoportmeccsek során mind a három mérkőzését megnyerte, Uruguay és a végső győzelemre is esélyes Franciaország, de kiesett Argentína is.

2019.06.02 12:27:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A lengyelországi U20-as labdarúgó-világbajnokságon pénteken befejeződött a csoportkör. A hat csoport első két helyezettje, illetve a négy legjobb harmadik vasárnaptól a nyolcaddöntőben folytathatja a küzdelmet. A vb első szakasza után két hibátlan csapat maradt a mezőnyben, Franciaország és Uruguay, ugyanakkor Ukrajna, Olaszország, Szenegál és Japán is veretlenül jutott tovább.