Bruckner Vince utanpotlassport.hu 2020.06.03 12:22 Frissítve: 2020.06.03 12:23

Úszás: Berecz Blanka kizárja a negatív gondolatokat

Szörnyű lenne, ha most folyamatosan azzal foglalkoznék, hogy elmaradnak a versenyek, és igazából nincs is mire készülni – mondja a Kőbánya SC ifjúsági olimpiai bajnok, négyszeres Európa-bajnok úszója, Berecz Blanka az első felnőttek között töltött évével kapcsolatban.

Tavaly az utolsó évéből (is) kihozta a maximumot a korosztályos sportban a Kőbánya SC idén 18 éves úszója, Berecz Blanka, aki a kazanyi junior Európa-bajnokságon megvédte a címet 200 méter pillangón, majd ugyanebben a számban hatalmas egyéni rekorddal ezüstérmes lett a budapesti junior vb-n.

Most, a koronavírus-járvány alatt természetesen az ő edzései is szüneteltek, ám ez az időszak kevésbé viselte meg, mint versenytársait.

Berecz Blanka csak a pozitív gondolatokkal foglalkozik Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

Berecz Blanka csak a pozitív gondolatokkal foglalkozik  •  Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

„Nagyon régen nem volt olyan, hogy a márciusi, áprilisi időszakban ennyi időt itthon töltöttem volna, ilyenkor általában edzőtáborozunk vagy javában zajlanak a versenyeink. Most egy kicsit másról is szólt az életem, mint az úszásról. Előtérbe került a tanulás, illetve sokkal több időt töltök a családtagokkal és a barátokkal.”

Az ifjúsági olimpiai bajnok sportoló immár felnőttek között bizonyíthat(na). A roppant erős hazai pillangómezőnyben Hosszú Katinka, Kapás Boglárka, Jakabos Zsuzsanna és Szilágyi Liliána mellett. Az események halasztása pedig akár még kedvezhet is neki.

„Próbálom ennek az egyébként nagyon rossz időszaknak is a jó oldalát nézni, és a negatív gondolataimat azonnal elhessegetni. Szörnyű lenne, ha most folyamatosan azzal foglalkoznék, hogy elmaradnak a versenyek, és igazából nincs is mire készülni. Inkább nap mint nap mosolyogva érkezem edzésre, és próbálom maximálisan kihasználni a mostani lehetőségeket. És igen, még kedvezhet is nekem, hogy jövőre tartanak meg mindent, hiszen egy év alatt sokat lehet javítani az úszásomon.”

A négyszeres junior Európa-bajnok tehát ezt az egy üres évet is megtöltené tartalommal, az iskola és a tanulás a korábbiaknál sokkal nagyobb szerepet kap az életében.

„Mindig is az volt a célom, hogy hogy ne csak az uszodában álljam meg a helyem, most pedig talán kimondhatjuk, az iskola lett az első. És ebben az edzőim is maximálisan partnerek; természetesen edzem ugyanúgy, mint eddig, de szépen haladok a tanulásban is. Jövőre fogok érettségizni, valószínűleg a biológia lesz a választott emelt szintű tárgyam. Kicsit izgulok az egész miatt, de úgy vagyok vele, hogy nem lehet baj: tizenkét év munkája nem vész csak úgy kárba, sem a sportban, sem a tanulásban.”

További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.06.08 14:13:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Kovács Bálint, a H-Moto Team 18 éves gyorsaságimotorosa harmadik lett a cseh bajnokság elmúlt hétvégén rendezett brnói fordulójának első futamán.

2020.06.03 09:13:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

A korlátozások enyhítésével kijelenthető, hogy – bár szigorú ellenőrzés mellett – újraindult a sportélet hazánkban. Lássuk, miként „rajtoltak” az utánpótlássport legjobbjai!

2020.05.30 15:13:17

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A Borussia Dortmund 19 éves norvég csatárzsenije, Erling Braut Haaland 2019. május 30-án írta be magát először a futball történelemkönyvébe, amikor egymaga 9 gólt rúgott a hondurasi válogatott ellen a lengyelországi U20-as világbajnokságon.

2020.05.22 14:06:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 18 éves teniszező, Drahota-Szabó Dorka a Budapest-kupa elnevezésű vegyes csapatversenyen; Bondár Annát győzte le két játszmában.

2020.05.13 13:01:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A szövetség honlapján jelentette be, hogy az U20-as jégkorong-válogatott irányítását a 225-szörös válogatott Horváth András veszi át. Az új kapitány csak olyan játékosokat lát szívesen a nemzeti csapatban, akik büszkék arra, hogy felölthetik magukra a címerest mezt.