B. V. utanpotlassport.hu 2020.02.12 17:36 Frissítve: 2020.02.12 17:38

Úszás: belecsapott az évbe Török Dominik Márk

A Golden Tour-sorozat múlt heti, nizzai állomásán 200 m pillangón nyert bronzéremmel villant meg már az év elején Török Dominik Márk. Az FTC 16 éves úszójával a felkészülésről, világklasszis edzőpartneréről és a júliusi junior Európa-bajnokságról beszélgettünk.

A legfontosabb események csak a nyáron következnek, de az úszók már javában dolgoznak, készülnek a 2020-as versenyévre. Nincs ezzel másképpen az FTC 16 éves sportolója, Török Dominik Márk sem, aki a hétvégén a franciaországi Nizzában alkotott figyelemre méltót: a felnőttek Golden Tour-viadalán harmadik lett 200 m pillangón.

A junior Európa-bajnoki ezüstérmes sportoló érthetően elégedett a maga mögött hagyott napokkal:
„Mondhatjuk, hogy ez jól sikerült felkészülési verseny volt, örülök a bronzéremnek – kezdte Török az Utanpotlassport.hu-nak. – Éreztem már, hogy jól megy a felkészülés, és erre most megerősítést kaptam, másfél-két másodperces előnyben vagyok az egy évvel ezelőtti önmagamhoz képest.”

Török Dominik Márk Nizzában jelezte, jó formában várja az idei feladatokat Fotó: Mura László/Utanpotlassport.hu

Török Dominik Márk Nizzában jelezte, jó formában várja az idei feladatokat  •  Fotó: Mura László/Utanpotlassport.hu

A pillangó- és vegyesspecialista másfél éve dolgozik Molnár Ákos csapatában a vb-ezüstérmes és háromszoros Európa-bajnok Verrasztó Dávid mellett, akitől természetesen nap, mint nap tanul.

„Nemcsak jó, hanem szerintem a legjobb helyen vagyok. Amióta idekerültem, folyamatosan fejlődök, ráadásul olyan klasszis mellett úszhatok, mint Dávid, aki folyamatosan húz felfelé. Mind az úszásban, mind a mentális részében nagyon sokat jelent.”

Az FTC csapata az idén egyelőre nem készült külföldön, Törökék éppen szombaton utaznak az Egyesült Államokba magaslati edzőtáborba.

„Tavaly is nagyon jót tett a formámnak a környezetváltozás, jobban ment utána minden. Most is ezzel készülünk a márciusi, felnőtt országos bajnokságra, amelyen szeretném megközelíteni vagy akár megdönteni az egyéni csúcsaimat. Ha sikerülne, arra lehetne tovább építkezni.”

Az év legfontosabb eseménye a júliusi, aberdeeni junior Európa-bajnokság lesz, amelyre természetesen a tavalyi esztendő ezüstérmese is nagy tervekkel utazik.

„Nem lehet más a célom, mint hogy újra érmet, érmeket nyerjek az Európa-bajnokságon. Ez lesz az utolsó ilyen versenyem, szeretném emlékezetessé tenni. Ezúttal is a pillére és a vegyesre készülök elsősorban, a mezőnyt figyelve kétszáz méter pillangón akár az aranyérem is összejöhet. Az idén még erre a versenyre koncentrálok, ebbe akarom beletenni a maximumot, majd utána meglátjuk, mire leszek képes a felnőttek között.”

További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.03.09 09:48:14

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Lehet-e gond, ha egy sportág nagyon népszerűvé válik? Bírják-e a szakosztályok a megnövekedett érdeklődést edzőkkel, infrastruktúrával, ha egy-egy nagy siker után tömegével érkeznek a gyerekek? Öt hazai nevelőműhelyben érdeklődtünk.

2020.02.29 09:18:15

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Az utóbbi néhány évben egyre több 21 éves vagy annál fiatalabb külföldi labdarúgót szerződtetnek az NB I-es klubok. Sallói István, a Zalaegerszeg sportigazgatója szerint ezzel az égvilágon semmi baj nincs, sőt…

2020.02.26 13:48:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A második versenynap délelőttjén már a harmadik érmét (a második aranyat) szerezte meg a magyar küldöttség a sportlövők lengyelországi junior Európa-bajnokságán: Mészáros Eszter Pekler Zalánnal párban győzött a vegyes csapatok küzdelmeiben.

2020.02.21 13:37:14

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Hívta az FTC, a Siófok és a Brest, ő azonban a német élvonal harmadik helyezettjét választotta. A 18 éves junior Eb-aranyérmes kézilabdázóval, Albek Annával a Metzingenbe szerződésről, a nem várt megkeresésekről, az NB I-ről és a távlati céljairól is beszélgettünk.

2020.02.09 12:37:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ifjúsági ergométeres kontinensviadal után a párizsi világbajnokságon is megvillantotta klasszisát az Arrabona Evezős Klub 18 éves versenyzője, Siska Bettina, elvégre 500 méteren új egyéni csúccsal a dobogó második fokára állt fel, s nevelőedzője, Halmainé Mészáros Éva szerint immár „stabilan hozza, amit tud".