Úszás: Békési Eszter aranyérmes 200 m mellen a felnőtt vk-versenyen

B. V. utanpotlassport.huB. V. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.11.07. 18:04
Címkék
Az Egri Úszó Klub versenyzője, Békési Eszter újabb parádés hajrát mutatott be, és győzött 200 m mellen a dohai felnőtt úszóvilágkupa-versenyen. A 17 éves sportoló ezzel első vk-aranyát szerezte meg.

Kiváló szezont fut a 17 éves Békési Eszter.A kazanyi junior Eb-n több számban is döntős volt, a hazai rendezésű junior-világbajnokságon olimpiai A-szintet úszott, míg a szintén budapesti felnőtt vk-versenyen ezüstérem került a nyakába.Békési Eszter.A kazanyi junior Eb-n több számban is döntős volt, a hazai rendezésű junior-világbajnokságon olimpiai A-szintet úszott, míg a szintén budapesti felnőtt vk-versenyen ezüstérem került a nyakába.

bék
bék

 •  Fotó: Csudai Sándor/origo.hu

Viszont a remek évnek azzal még messze nem volt vége. Kovács Ottó tanítványa a világkupa-sorozat dohai állomásán is elindult, és már délelőtt bejelentkezett a pódiumért: 2:33.72-vel, a második idővel jutott az esti fináléba.

A döntőben aztán újra robbantott. A junior-vb-n úszott egyéni csúcs ugyan elmaradt, de az újabb nagy hajrá nem. Az utolsó ötvenen megint állva hagyta a mezőnyt, és megnyerte pályafutása első világkupa-aranyérmet. S halkan jegyezzük meg, a szezonnak továbbra sincs vége, hiszen az egri lány indul az év végi, glasgow-i felnőtt rövid pályás Európa-bajnokságon is.

További korosztályos hírekÚSZÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik