Úszás: Andrej Minakov kihagyja a pénzdíjas ISL-sorozatot

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.09.20. 10:10
Címkék
A továbbtanulási tervei miatt nem vesz részt az októberben induló nemzetközi szupersorozatban Andrej Minakov. A 17 éves, felnőtt-világbajnoki ezüstérmes orosz úszó lemondta az ISL-szereplést, hogy a tokiói olimpia után ösztöndíjat kaphasson az amerikai egyetemekre.

Elképesztő éven van túl az orosz válogatott 17 éves úszózsenije, Andrej Minakov. A dél-koreai Kvangdzsuban rendezett felnőtt-világbajnokságon 100 m pillangón ezüst-, a vegyesváltóval pedig bronzérmet szerzett, s természetesen szállította az elsőségeket a kazanyi junior Eb-ről és a budapesti korosztályos vb-ről is.Andrej Minakov. A dél-koreai Kvangdzsuban rendezett felnőtt-világbajnokságon 100 m pillangón ezüst-, a vegyesváltóval pedig bronzérmet szerzett, s természetesen szállította az elsőségeket a kazanyi junior Eb-ről és a budapesti korosztályos vb-ről is.

Andrej Minakov kihagyja az ISL-sorozatot Fotó: Mura László/utanpotlassport.hu
Andrej Minakov kihagyja az ISL-sorozatot Fotó: Mura László/utanpotlassport.hu

Andrej Minakov kihagyja az ISL-sorozatot  •  Fotó: Mura László/utanpotlassport.hu

Ezek után mi sem természetesebb, meghívást kapott az októberben induló új nemzetközi úszóliga, az ISL küzdelmeire is. Minakov az Energy Standard csapatában szerepelt volna, csakhogy – negyedik versenyzőként – vissza kellett mondania a szereplését, miután az úszók pénzt kapnak a szereplésért, neki pedig így elszállt volna a lehetősége az amerikai egyetemi ösztöndíjra (NCAA-program), mert azt csak amatőr státuszú sportolók kaphatják meg.

„Először is hálás vagyok a lehetőségért, nagy megtiszteltetés lett volna ebben a csapatban szerepelni – nyilatkozta Minakov a Swimming World Magazine-nak. – Azért kellett meghoznom ezt a döntés, mert az Egyesült Államokban szeretnék továbbtanulni. Mindig is mondtam, hogy az élet nem csak az úszásról szól. Remélem, a visszalépésem nem akadályozza a csapat sikerességét.”

A még jövőre is juniorkorú pillangóspecialista a 2020-as tokiói olimpia után kezdene valamelyik egyetemen, és kérőkből aligha lesz hiány, hiszen ki ne foglalkoztatna szívesen egy vb-ezüstérmes, hatszoros ifjúsági olimpiai bajnok sportolót. S akkor még ki tudja, mi történik a jövő nyáron Japánban?

Az Utanpoltassport.hu munkatársa a budapesti junior-világbajnokság alatt exkluzív interjút készített Andrej Minakovval, a beszélgetés ITT olvasható.

További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik