UP-info utanpotlassport.hu 2019.08.13 18:21 Frissítve: 2019.08.16 13:29

U17-es vízi Eb: a hollandok is kipipálva, csoportgyőztes a csapat

Nem nyújtott felejthetetlen teljesítményt, de magabiztosan húzta be a hollandok elleni mérkőzést a magyar fiú vízilabda-válogatott a Tbilisziben zajló U17-es Európa-bajnokságon. Székely Bulcsú és Tóth Kálmán tanítványai a C csoport élén végeztek, így plusz egy nap pihenővel veselkedhetnek a csütörtöki negyeddöntőnek.

A szerbek elleni fölényes, 12–3-as diadalt követően kedden újra medencébe ugrott a magyar fiúválogatott a grúziai Tbilisziben zajló U17-es Európa-bajnokság csoportkörének utolsó fordulójában. A Székely Bulcsú szövetségi edző és Tóth Kálmán másodedző által irányított magyar együttes a holland alakulattal nézett farkasszemet a csoportelsőségért.

Az első negyed nem alakult valami izgalmasan, mindkét együttes inkább a stabil védekezésével, valamint a pontatlan kísérleteivel tűnt ki. Csaknem öt percnek kellett eltelnie, mire gól született: Emiel Wouters kontratámadás végén talált a kapuba. Nem telt el azonban egy perc sem, máris jött az egyenlítés. Lantos István köszönt be emberelőnyös szituációból. Kisvártatva ráadásul a vezetést is magához ragadták a fiúk, köszönhetően a csapatkapitány, Szeghalmi Zsombor védhetetlen bombájának (2–1).

A hollandokat is legyőzte a magyar fiúválogatott az U17-es Eb-n Fotó: Madaras Norbert

A hollandokat is legyőzte a magyar fiúválogatott az U17-es Eb-n  •  Fotó: Madaras Norbert

A második nyolc percben magasabb fokozatba kapcsoltak, Pető Attila révén meg is szerezték a mérkőzés első akciógólját. A kétgólos vezetés ugyanakkor nem duzzadt nagyobbra, a hollandokat meccsben tartotta Wouters egyéni villanása. Őt leszámítva viszont tökéletesen védekeztek a mieink, sokatmondó, hogy a nagyszünetre csupán két kapott góllal szállhattak ki a medencéből, és Mészáros Mátyás, illetve Kevi Bendegúz találatával háromgólos fórt építettek ki a harmadik etapra (5–2).

A folytatásban állandósult ez a különbség, mivel az ellenfél góljaira rögtön jött a magyar válasz.  Hiába találta meg Mart Van der Weijden az utat Gyapjas Brendon kapujába, Vismeg Zsombor akciógóljának, illetve Nyíri Balázs büntetőjének hála megtartotta előnyét a magyar válogatott (7–4).

Az utolsó játékrészben már csak a medence széléről hevesen gesztikuláló Székely Bulcsú izgult, a kapitány igencsak elégedetlen volt a csapat támadásépítéseivel vagy azok hiányával, aminek erőteljesen hangot adott. Végül is, tanítványai hallgattak rá, elvégre Szeghalmi Zsombor, Molnár Erik, illetve Lantos István két góljával a legtöbb magyar találat ebben az etapban esett. A magyar válogatott 11 – 7-re győzte le ellenfelét, vagyis csoportgyőztesként, plusz egy nap pihenővel jutott tovább az U17-es kontinenstorna záró szakaszába.

Jöhet a végjáték!

FIÚ U17-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, TBILISZI
C csoport, 3. forduló
Magyarország – Hollandia 11–7 (2–1, 3–1, 2–2, 4–3)
Gólszerzők:
Lantos 3, Szeghalmi 2, Pető, Mészáros, Kevi, Vismeg, Nyíri, Molnár 1-1
Az Eb-csapat
Kapusok:
Gyapjas Brendon, Hörömpő Botond
Mezőnyjátékosok: Eppel Barnabás, Gábor Lőrinc, Kevi Bendegúz, Lantos István, Mészáros Mátyás, Molnár Erik, Nyíri Balázs, Pető Attila, Szabó Bence, Szeghalmi Zsombor, Várkonyi Ádám, Vigvári Vince, Vismeg Zsombor
Edzők: Székely Bulcsú, Tóth Kálmán Csapatvezető: Madaras Norbert

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.08.22 17:39:15

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

A Tiszavasvári-Balmazújváros-Balatonboglár útvonalat járta be eddigi pályafutása során a fiú U19-es kézilabda-világbajnokság All Star-csapatába választott Kecskés Dániel. A NEKA 17 éves jobbszélsőjével a sikeres vb-ről, az akadémiáról és a céljairól beszélgettünk.

2019.08.22 09:49:18

Utánpótlássport Budai Zoltán utanpotlassport.hu

A 17 éves Bajos Gitta azután, hogy a suhli világkupán két érmet is szerzett, a plzeni Olimpiai Reménységek Versenyén újabb öttel, köztük három arannyal gazdagodott.

2019.08.21 21:09:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az írországi Európa-bajnokságon szerephez jutó játékosokkal harcolta ki a győzelmet a magyar U18-as válogatott, amely 3–2-re múlt felül a lettek korosztályos együttesét. Preisinger Sándor a mieink második félidőben alábbhagyó figyelmét emelte ki a hazai szövetség holnapjának adott nyilatkozatában.

2019.08.20 09:09:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Nem akármilyen teljesítménnyel vétette észre magát a magyar síugrósport egyik legnagyobb ígérete, Vörös Virág. A 20 esztendős lánynak olyasvalami sikerült, ami előtte senkinek hazánkból: pontot szerzett a nyári Grand Prix-sorozatban. Ezzel a 2022-es pekingi olimpiai részvételhez is tett egy óriási lépést.

2019.08.18 20:59:15

Utánpótlássport Krasznai Bence jelenti Tallinnból utanpotlassport.hu

Magyar aranyéremmel zárult a junior birkózók tallinni világbajnoksága: Takács István (82 kg) a júnusi junior Európa-bajnoki címe után a világ mezőnyét is maga mögé utasította a Tondiraba jégcsarnokban − Lám Bálint 2012-es pattajai sikere óta először ünnepelhetett vb-címet ebben a korosztályban a sportág. Szőke Alexért (97 kg) is szoríthattunk vasárnapi helyosztón, ám ő végül ötödik lett.