Túraautó: a 21 éves Nagy Dániel szezonja a Hungaroringen kezdődik

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.24. 12:32
Címkék
Április 27-én kezdődik a TCR Európa-kupa 2019-es szezonja. Nagy Dániel, aki 2018-ban összetettben ötödik helyezést ért el, Assenben futamgyőzelmet szerzett, a WTCR magyarországi fordulóján szabadkártyásként második helyen végzett, idén is a M1RA-val folytatja a versenyzést.

UP-info A hét végén benépesül a Hungaroring, a túraautó-világkupa második fordulóján várhatóan ezúttal is tízezrek szurkolnak a magyar versenyzőknek, nemcsak a WTCR, hanem a TCR Európa-kupa futamain is. Utóbbi sorozat ugyanis Magyarországon kezdődik, itt mutatkozik be a 31 autóból álló mezőny, melynek a 21 esztendős Nagy Dániel, a M1RA versenyzője is a tagja.UP-info A hét végén benépesül a Hungaroring, a túraautó-világkupa második fordulóján várhatóan ezúttal is tízezrek szurkolnak a magyar versenyzőknek, nemcsak a WTCR, hanem a TCR Európa-kupa futamain is. Utóbbi sorozat ugyanis Magyarországon kezdődik, itt mutatkozik be a 31 autóból álló mezőny, melynek a 21 esztendős Nagy Dániel, a M1RA versenyzője is a tagja.

Nagy Dániel készen áll a szezonra
Nagy Dániel készen áll a szezonra

Nagy Dániel készen áll a szezonra

„Nem lesz könnyű dolgunk, de az M1RA-val együtt mindent megteszünk azért, hogy emlékezetes perceket szerezzek a szurkolóinknak. Reméljük, hogy már a szezonnyitó hungaroringi hétvégén dobogós eredménnyel köszönhetjük meg a támogatást” - mondta Nagy Dániel.

A M1RA versenyzője idén régi-új mérnökével, Szűcs Gergővel dolgozik együtt, akivel WTCC-s éveikből ismerik egymást.

Nagy Dániel nemcsak a pályán, hanem a közutakon is marad a Hyundainál, idén azonban új partner biztosítja neki a megbízható minőséget a versenyek között is. A pilóta elmondta, izgalmas akcióval készülnek, melynek részleteit később hozzák nyilvánosságra.

A Prémium Autóház Hyundai Hatvan tulajdonosának, Képe Tibornak nem volt kérdés, hogy segítik Nagy Dánielt:
“Azóta figyeljük Dani pályafutását, amióta a Hyundai-jal versenyez. A szívünkhöz közel áll az autósport, ezért egyértelmű volt, hogy amivel csak tudunk, segítjük a fiatal, bajnokesélyes versenyző karrierjét. Nagyon várjuk a közös munkát.”

A TCR Európa-kupa 2019-es versenynaptára
április 27-28.:Hungaroring, Magyarország
május 24-26.:Hockenheim, Németország
június 8-9.:Spa-Francorchamps, Belgium
július 13-14.:Red Bull Ring, Ausztria
augusztus 3-4.:Oschersleben, Németország
szeptember 21-22.:Barcelona, Spanyolország
október 12-13.:Monza, Olaszország

További korosztályos hírekAUTÓSPORTBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik