utanpotlassport.hu 2019.04.24 12:32 Frissítve: 2019.04.24 12:34

Túraautó: a 21 éves Nagy Dániel szezonja a Hungaroringen kezdődik

Április 27-én kezdődik a TCR Európa-kupa 2019-es szezonja. Nagy Dániel, aki 2018-ban összetettben ötödik helyezést ért el, Assenben futamgyőzelmet szerzett, a WTCR magyarországi fordulóján szabadkártyásként második helyen végzett, idén is a M1RA-val folytatja a versenyzést.

UP-info A hét végén benépesül a Hungaroring, a túraautó-világkupa második fordulóján várhatóan ezúttal is tízezrek szurkolnak a magyar versenyzőknek, nemcsak a WTCR, hanem a TCR Európa-kupa futamain is. Utóbbi sorozat ugyanis Magyarországon kezdődik, itt mutatkozik be a 31 autóból álló mezőny, melynek a 21 esztendős Nagy Dániel, a M1RA versenyzője is a tagja.

Nagy Dániel készen áll a szezonra

Nagy Dániel készen áll a szezonra

„Nem lesz könnyű dolgunk, de az M1RA-val együtt mindent megteszünk azért, hogy emlékezetes perceket szerezzek a szurkolóinknak. Reméljük, hogy már a szezonnyitó hungaroringi hétvégén dobogós eredménnyel köszönhetjük meg a támogatást” - mondta Nagy Dániel.

A M1RA versenyzője idén régi-új mérnökével, Szűcs Gergővel dolgozik együtt, akivel WTCC-s éveikből ismerik egymást.

Nagy Dániel nemcsak a pályán, hanem a közutakon is marad a Hyundainál, idén azonban új partner biztosítja neki a megbízható minőséget a versenyek között is. A pilóta elmondta, izgalmas akcióval készülnek, melynek részleteit később hozzák nyilvánosságra.

A Prémium Autóház Hyundai Hatvan tulajdonosának, Képe Tibornak nem volt kérdés, hogy segítik Nagy Dánielt:
“Azóta figyeljük Dani pályafutását, amióta a Hyundai-jal versenyez. A szívünkhöz közel áll az autósport, ezért egyértelmű volt, hogy amivel csak tudunk, segítjük a fiatal, bajnokesélyes versenyző karrierjét. Nagyon várjuk a közös munkát.”

A TCR Európa-kupa 2019-es versenynaptára
április 27-28.: Hungaroring, Magyarország
május 24-26.: Hockenheim, Németország
június 8-9.: Spa-Francorchamps, Belgium
július 13-14.: Red Bull Ring, Ausztria
augusztus 3-4.: Oschersleben, Németország
szeptember 21-22.: Barcelona, Spanyolország
október 12-13.: Monza, Olaszország

További korosztályos hírek AUTÓSPORTBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.02.21 13:37:14

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Hívta az FTC, a Siófok és a Brest, ő azonban a német élvonal harmadik helyezettjét választotta. A 18 éves junior Eb-aranyérmes kézilabdázóval, Albek Annával a Metzingenbe szerződésről, a nem várt megkeresésekről, az NB I-ről és a távlati céljairól is beszélgettünk.

2020.02.09 12:37:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ifjúsági ergométeres kontinensviadal után a párizsi világbajnokságon is megvillantotta klasszisát az Arrabona Evezős Klub 18 éves versenyzője, Siska Bettina, elvégre 500 méteren új egyéni csúccsal a dobogó második fokára állt fel, s nevelőedzője, Halmainé Mészáros Éva szerint immár „stabilan hozza, amit tud".

2020.02.02 16:06:15

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Számos utánpótlássikerről adunk hírt, ám jól tudjuk: ezek még nem garantálják a fényes felnőttpályafutást. Most az érem másik oldalát vizsgáltuk meg: olyan sportolókkal beszéltünk, akik utánpótláskorúként nem arattak nagy sikereket, de későn érő típusként szép pályafutást építettek.

2020.01.24 19:06:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A junior vb- és Eb-, továbbá U23-as Eb-győztes cselgáncsozó, Özbas Szofi és a felnőttvilágbajnok kajakos, Kopasz Bálint lett 2019 legjobb utánpótláskorú sportolója. Mindez a tizenkilencedik alkalommal megrendezett Héraklész Díjátadó Gálán derült ki pénteken.

2020.01.23 19:06:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elképesztő teljesítménnyel nyerte meg Pekler Zalán a junior légpuskások 10 m-es müncheni versenyét. A komáromi sportlövő jobbat lőtt, mint a világcsúcs (országos csúcsot ért el), ezek után azt kérdeztük tőle, mégis hogyan csinálta.