utanpotlassport.hu 2019.04.24 12:32 Frissítve: 2019.04.24 12:34

Túraautó: a 21 éves Nagy Dániel szezonja a Hungaroringen kezdődik

Április 27-én kezdődik a TCR Európa-kupa 2019-es szezonja. Nagy Dániel, aki 2018-ban összetettben ötödik helyezést ért el, Assenben futamgyőzelmet szerzett, a WTCR magyarországi fordulóján szabadkártyásként második helyen végzett, idén is a M1RA-val folytatja a versenyzést.

UP-info A hét végén benépesül a Hungaroring, a túraautó-világkupa második fordulóján várhatóan ezúttal is tízezrek szurkolnak a magyar versenyzőknek, nemcsak a WTCR, hanem a TCR Európa-kupa futamain is. Utóbbi sorozat ugyanis Magyarországon kezdődik, itt mutatkozik be a 31 autóból álló mezőny, melynek a 21 esztendős Nagy Dániel, a M1RA versenyzője is a tagja.

Nagy Dániel készen áll a szezonra

Nagy Dániel készen áll a szezonra

„Nem lesz könnyű dolgunk, de az M1RA-val együtt mindent megteszünk azért, hogy emlékezetes perceket szerezzek a szurkolóinknak. Reméljük, hogy már a szezonnyitó hungaroringi hétvégén dobogós eredménnyel köszönhetjük meg a támogatást” - mondta Nagy Dániel.

A M1RA versenyzője idén régi-új mérnökével, Szűcs Gergővel dolgozik együtt, akivel WTCC-s éveikből ismerik egymást.

Nagy Dániel nemcsak a pályán, hanem a közutakon is marad a Hyundainál, idén azonban új partner biztosítja neki a megbízható minőséget a versenyek között is. A pilóta elmondta, izgalmas akcióval készülnek, melynek részleteit később hozzák nyilvánosságra.

A Prémium Autóház Hyundai Hatvan tulajdonosának, Képe Tibornak nem volt kérdés, hogy segítik Nagy Dánielt:
“Azóta figyeljük Dani pályafutását, amióta a Hyundai-jal versenyez. A szívünkhöz közel áll az autósport, ezért egyértelmű volt, hogy amivel csak tudunk, segítjük a fiatal, bajnokesélyes versenyző karrierjét. Nagyon várjuk a közös munkát.”

A TCR Európa-kupa 2019-es versenynaptára
április 27-28.: Hungaroring, Magyarország
május 24-26.: Hockenheim, Németország
június 8-9.: Spa-Francorchamps, Belgium
július 13-14.: Red Bull Ring, Ausztria
augusztus 3-4.: Oschersleben, Németország
szeptember 21-22.: Barcelona, Spanyolország
október 12-13.: Monza, Olaszország

További korosztályos hírek AUTÓSPORTBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.05.16 21:05:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Farkas Júlia, Fodor Nadin, Kis Janka, Magyar Hanna, Somhegyi Réka, Varga Lujza összeállítású magyar junior ritmikusgimnasztika-kéziszercsapat öt karika gyakorlatával a 14. helyet érdemelte ki a bakui junior Európa-bajnokságon.

2019.05.15 19:57:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

„A legnagyobb szerencsém az, hogy olyan edzőm van, mint Somlai Béla, aki technikailag olyan dolgokat tanít, amilyeneket talán senki más. Azt mondják, dinamikus, gyors vagyok és a testalkatom is alkalmas a vívásra. Balkezesként pedig van némi előnyöm is, amely nagyon kemény edzéssel párosulva később is meghozhatja a gyümölcsét” − vélekedik sikerének titkáról a 17 éves ifjúsági olimpiai bajnok kardvívó, Rabb Krisztián.

2019.05.15 11:47:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Négy év alatt az NB I-es és EHF-kupa negyeddöntős csapat alapemberévé nőtte ki magát Tatabányán ifj. Rosta Miklós. A 20 éves beállós igazi kézilabdacsaládból származik, az idén góllal mutatkozott be a nagyválogatottban, az ősztől pedig már a bajnoki címvédő MOL-Pick Szeged együttesét erősíti.

2019.05.13 17:24:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Parádésan szerepeltek az utánpótláskorú birkózók a három szakág felnőtt magyar bajnokságán. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a harminc súlycsoportból tizennégyet 23 év alatti fiatal nyert meg.

2019.05.05 16:16:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Az már eldőlt az angol labdarúgó-bajnokságban, hogy a Fulham kiesik. Szombaton is kikapott a Wolverhamptontól. A londoniaknak mégis volt búcsúzó, nagy dobásuk. A hajrában pályára küldött Harvey Elliott lett minden idők legfiatalabb Premier League-szereplője.