HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.09.16 09:54 Frissítve: 2018.09.20 10:47

Triatlon: tizedik lett a magyar váltó a junior-világbajnokságon

A középmezőnyben, a tizedik helyen zárta a magyar csapat az U23-asok és juniorok nyílt vegyes váltóját az ausztráliai triatlon-világbajnokságon. A viadal azonban a csendes zárás mellett pazarul sikerült a mieinknek, hiszen korábban Lehmann Csongor arany-, Bicsák Bence pedig bronzérmet szerzett.

HIRDETÉS

B. V. – utanpotlassport.huMár az utolsó nap előtt egyértelmű volt: sikerrel zár az utánpótlás triatlonválogatott az ausztráliai Gold Coaston zajló U23-as és junior-világbajnokságon. Az első napon az idősebbek mezőnyében Bicsák Bence ismételte meg két évvel ezelőtti produkcióját, és bronzérmet nyert. Majd szombaton a juniorkorosztályban Lehmann Csongor hagyta állva a komplett mezőnyt, és az Eb-bronzérmei mellett immár vb-arannyal is büszkélkedhet.

A tizedik helyen zárt a Bicsák Bence (balról), Sebők Klaudia, Lehmann Csongor, Putnóczki Dorka összeállítású magyar váltó Forrás: Magyar Triatlon Szövetség

A tizedik helyen zárt a Bicsák Bence (balról), Sebők Klaudia, Lehmann Csongor, Putnóczki Dorka összeállítású magyar váltó  •  Forrás: Magyar Triatlon Szövetség

De még hátra volt a vegyes váltó, a két korosztály nyílt versenye, amelyen természetesen a két dobogós versenyző is rajthoz állt a magyar csapatban. De elsőként Putnóczki Dorka teljesítette a 250 m úszásból, 7 km kerékpározásból és 1500 m futásból álló távot. Nem is kezdett rosszul, az első kétszázötven méter után a magyar váltó volt az élen, igaz, mint utólag kiderült utoljára.

A mieink szinte a verseny teljes hátralévő részét a középmezőnyben töltötték, Lehmann, Sebők Klaudia és Bicsák is egyenletes teljesítményt nyújtott, a végén utóbbi a tizedik helyre hozta be a csapatot.

A végére tehát a tisztes helytállás maradt, ugyanakkor az első két napon elért bravúroknak köszönhetően nagyszerű világbajnokságot zárt a magyar csapat. Alighanem a verseny előtt a szakvezetés is rábólintott volna erre az arany- és bronzérmet is magába foglaló háromnapos teljesítményre.

U23-AS ÉS JUNIOR-VILÁGBAJNOKSÁG, GOLD COAST (AUSZTRÁLIA)
U23. Férfiak:
1. Tayler Reid (Új-Zéland), 2. Samuel Dickinson (Nagy-Britannia), 3. Bicsák Bence, …14. Dévay Márk.
Nők: 1. Taylor Knibb (Egyesült Államok), 2. Cassandre Beaugrand (Franciaország), 3. Angelica Olmo (Olaszország), …Sebők Klaudia nem fejezte be a versenyt
Juniorok. Fiúk: 1. Lehmann Csongor, 2. Paul Georgenthum (Franciaország), 3. Philipp Wiewald (Németország, …35. Dévay Zsombor, …Karai Levente nem fejezte be a versenyt.
Leányok: 1. Cecilia Sayuri Ramirez Alavez (Mexikó), 2. Erin Wallace (Nagy-Britannia), 3. Kate Waugh (Nagy-Britannia), …16. Putnóczki Dorka, …41. Soós Fanni
Nyílt vegyes váltó: 1. Franciaország, 2. Németország, 3. Nagy-Britannia, …10. Magyarország (Putnóczki Dorka, Lehmann Csongor, Sebők Klaudia, Bicsák Bence)

További korosztályos hírek TRIATLONBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.13 14:26:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Parádés hajrával, az utolsó percekben négy utánpótláskorú játékos által szerzett gólokkal győzött a Vác Siófokon a női kézilabda NB I-ben. Az évek óta a fiatalokra építő együttes a tavalyi évad után ismét bizonyította, hogy járható út a magyar tehetségek csapatba építése. Ezúttal a külföldi világklasszisok sora ellen.

2018.09.04 19:06:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

„A huszonhárom évig tartó birkózószövetségi elnöki munkásságom lezárultával, kétezer-tizennégyben rájöttem, hogy valamit még kellene csinálni, hiszen több, mint hat évtizede élek a sportágban. Mindent tőle kaptam, mindent neki köszönhetek. A most elkészült tankönyv a hálám újabb produktuma a legendás Mr. Tus-sportiskola után” – mondta a Mr. Tus-tankönyv bemutatóján Budapesten a két nap múlva 70 éves tuskirály, a 100. magyar olimpiai aranyérmet megszerző dr. Hegedüs Csaba.

2018.08.26 20:55:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Elődöntőbe jutott, így minimum bronzérmes Orbán Adrián a Duna Arénában zajló korosztályos boksz-világbajnokságon!

2018.08.23 11:45:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Sportpszichológusaink rendszeresen beszélnek arról: sportoló gyerekeinket hagyjuk meg gyerekeknek, hadd játszanak! Edzőink és pedagógusaink közben gyakran azt tapasztalják, a magyar fiatalok nem tudnak, nem tanulnak meg kellőképpen küzdeni. De milyennek látják őket és a környezetüket a hazánkban dolgozó neves külföldi szakemberek, Kim Rasmussentől Ivkovics Sztojanon át Nebojsa Vignjevicsig? Körképünkben dán, délszláv-magyar és belga szövetségi kapitány, illetve egy élvonalbeli szerb tréner beszél arról: kézi-, kosár-  és röplabdában, illetve labdarúgásban milyenek az utánpótláskorú sportolóink. És arról is, hogy milyenek lehetnének.

2018.08.05 10:06:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Senki nem akar túl nagy terhet rakni Halász Bence vállára, de a szakma sem tehet mást, minthogy legalább finoman utal rá: simán dobogós lehet már ilyen fiatalon is a berlini felnőtt Eb-n. Pedig a kalapácsvetés nem a húszévesek száma. És akkor még van egy 22 éves triónk is, sok tehetséggel megáldva.

HIRDETÉS
HIRDETÉS