B. V. utanpotlassport.hu 2020.08.03 18:17 Frissítve: 2020.08.03 18:27

Triatlon: Kropkó Márta a korosztályos Eb-kre készül

„Ami a hátralévő versenyeket illeti, nehéz előre jósolni, napról napra változik sok minden” – mondja a 17 éves Kropkó Márta, aki a bizonytalan program ellenére is keményen készül az előtte álló feladatokra.

„Hogy ment?” – szólt az első kérdésünk Kropkó Mártához, akit éppen autózás után értünk utol telefonon, miután a sűrű edzések közepette a vezetési órákat is elkezdte. A 17 éves ifjúsági Eb-ezüstérmes triatlonista két hónapja kezdte el a KRESZ-t, azóta pedig már a forgalmi órákon rója a kilométereket, oktatója szerint abban sem tehetségtelen.

A fő fókusz azonban természetesen a sporton van, és ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy a szezon első jelentős viadalán, a felnőtt mixváltó világbajnoki válogatóján Lengyeltótiban a harmadik helyre futott be.

„Eleve hatalmas megtiszteltetés volt, hogy meghívást kaptam a felnőtt elitek versenyére. Aztán a legjobban engem lepett meg, utána pedig a szüleimet – akik egyben az edzőim –,  hogy sikerült bejutnom a döntőbe, és dobogóra is tudtam állni. Jó verseny volt, a döntőben az úszást kicsit elrontottam, rossz rajtpozíciót választottam, de így sem vagyok elégedetlen a teljesítményemmel.”

Kropkó Márta most a korosztályos Eb-kre készül Forrás: Magyar Triatlon Szövetség

Kropkó Márta most a korosztályos Eb-kre készül  •  Forrás: Magyar Triatlon Szövetség

Mint mindenkinek, a Kropkó Triatlon Club versenyzőjének is a teljes forgatókönyvét átírta a koronavírus-járvány. Eleinte nehezen is viselte.

„Elsőként az uszodák zártak be, így nem úszhattam, amit pedig a legjobban szeretek. Ezért a közeli, tizenkét fokos hőmérsékletű tóban vezettem le a felesleges úszóenergiáimat. Az is több volt, mint a semmi. A futó és kerékpáros edzéseket folytattam tovább, a szárazföldi edzésekkel együtt. Néhány hónapja kerültem az MTK úszócsapatba, ahol Tóth Ramon az úszóedzőm és nagyon élvezem vele a közös munkát.”

Annak nem örült, hogy az előre hozott érettségiket a járvány miatt eltörölték, mert így jövőre a tervezettnél több tárgyból kell vizsgáznia. Viszont az elmúlt hetekben már a külföldi edzőtábor is belefért a programba.

„Nagyon jólesett, hogy ki tudtam szakadni az elmúlt hónapok úgymond házifogságából, kellett nagyon a környezetváltás. Külön örültem, hogy a svájci magaslati edzőtáborban találkoztam az egyik ottani barátnőmmel. A meghívásos verseny óta megnyertem a Triatlon OB-t, ez nagy öröm számomra. Ami a hátralévő versenyeket illeti, nehéz előre jósolni, napról napra változik sok minden. Szeretnénk megcélozni a junior és ifjúsági Európa-bajnokságot is, illetve a junior Európa-kupa versenyeket. Már, ha megtartják…”

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.09.10 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Akadnak olyan edzők idehaza, akik úgy nevelik a jövő bajnokait, hogy közben maguk sem hagyták még abba az élsportot. Van közöttük olyan, aki a tokiói játékokra készül, van, aki válogatott-kerettag, egy másik szakember pedig már csak a sportág szeretete miatt áll edzésbe rendszeresen.

2020.09.03 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Sokak voltak csalódottak az utánpótlás-világversenyek elhalasztása, törlése miatt. Összegyűjtöttük, három sikersportágunkban (kajak-kenu, úszás, vívás), kik lehettek volna az év nagy nyertesei.

2020.08.26 09:09:17

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Az utóbbi időben jól megfigyelhető tendencia, hogy a gyerekeket egyre fiatalabban igyekeznek „megkaparintani” az egyes sportágak. Összeállításunkban arra keressük a választ, hogy miképpen működik a népszerűsítés az egészen kicsik körében, és arra is, hogy a korai kezdés együtt jár-e nem kívánatos mellékhatásokkal.

2020.07.23 16:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.

2020.07.20 14:55:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A HISZEK Benned Sport Program második alprogramjának legújabb, ötödik ütemében 250 millió forintot osztanak szét a kis és közepes sportszervezetek között.