utanpotlassport.hu 2019.06.19 15:43 Frissítve: 2019.06.19 15:47

Triatlon: a magyar fiatalok érmekért szállnak harcba az ifjúsági Eb-n

A tavalyi ifjúsági triatlon Eb-n ezüstérmes Horváth Karollal és ötödik Kropkó Mártával a mezőnyben indul csütörtökön az ausztriai Kitzbühelben a korosztály kontinensviadala. A hazai sportági szövetség szakmai alelnöke, Lehmann Tibor idén is érmeket vár a fiataloktól.

Csütörtökön startol az ifjúsági korú triatlonisták Európa-bajnoksága, amely a többi kontinensversennyel szemben fesztiváljellegű, a sport mellett más programokat is magába foglaló, kicsiben az ifjúsági olimpiára hasonlító esemény.

Horváth Karol tavaly ezüstérmes volt az ifjúsági Eb-n, az idén még feljebb lépne Forrás: ITU

Horváth Karol tavaly ezüstérmes volt az ifjúsági Eb-n, az idén még feljebb lépne  •  Forrás: ITU

A magyar válogatott öt fiúval és öt lánnyal képviselteti magát a kitzbüheli Eb-n, ráadásul mindkét szakágban egy-egy serdülőkorú versenyző is a mezőnybe került Kovács Gyula és Dobi Lili személyében. Ami a lebonyolítást illeti, csütörtökön rendezik a fiú és a leány egyéni selejtezőket, pénteken pihenőnap következik, szombaton lesznek a egyéni A, illetve B döntők, vasárnap meg a mixváltók viadalával zárul a program.

A Magyar Triatlon Szövetség szakmai alelnöke, Lehmann Tibor nyilatkozott az esélyekről az utanpotlassport.hu-nak:

„Az előzetes várakozások szerint a lányok mezőnyében kijár az érem a mieinknek. Tavaly ugyanezen a versenyen Horváth Karol a második, Kropkó Márta az ötödik lett, és azóta csak jobbak lettek. A fiúk között az első tízes helyezés lehet a reális elvárás, míg a mixváltók versenyében fiataljaink újra a dobogóra érhetnek.”

IFJÚSÁGI TRIATLON EURÓPA-BAJNOKSÁG, KITZBÜHEL (AUSZTRIA)
Időtartam: június 20-23.
Magyar indulók
Fiúk: Dobi Gergő, Kovács Gyula, Molnár Péter, Molnár Róbert, Szentpétery Patrik
Leányok: Bóna Kinga, Dobi Lili, Horváth Karol, Kovács Fruzsina Dóra, Kropkó Márta

További korosztályos hírek TRIATLONBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.03.09 09:48:14

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Lehet-e gond, ha egy sportág nagyon népszerűvé válik? Bírják-e a szakosztályok a megnövekedett érdeklődést edzőkkel, infrastruktúrával, ha egy-egy nagy siker után tömegével érkeznek a gyerekek? Öt hazai nevelőműhelyben érdeklődtünk.

2020.02.29 09:18:15

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Az utóbbi néhány évben egyre több 21 éves vagy annál fiatalabb külföldi labdarúgót szerződtetnek az NB I-es klubok. Sallói István, a Zalaegerszeg sportigazgatója szerint ezzel az égvilágon semmi baj nincs, sőt…

2020.02.26 13:48:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A második versenynap délelőttjén már a harmadik érmét (a második aranyat) szerezte meg a magyar küldöttség a sportlövők lengyelországi junior Európa-bajnokságán: Mészáros Eszter Pekler Zalánnal párban győzött a vegyes csapatok küzdelmeiben.

2020.02.21 13:37:14

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Hívta az FTC, a Siófok és a Brest, ő azonban a német élvonal harmadik helyezettjét választotta. A 18 éves junior Eb-aranyérmes kézilabdázóval, Albek Annával a Metzingenbe szerződésről, a nem várt megkeresésekről, az NB I-ről és a távlati céljairól is beszélgettünk.

2020.02.09 12:37:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ifjúsági ergométeres kontinensviadal után a párizsi világbajnokságon is megvillantotta klasszisát az Arrabona Evezős Klub 18 éves versenyzője, Siska Bettina, elvégre 500 méteren új egyéni csúccsal a dobogó második fokára állt fel, s nevelőedzője, Halmainé Mészáros Éva szerint immár „stabilan hozza, amit tud".