utanpotlassport.hu 2019.06.19 15:43 Frissítve: 2019.06.19 15:47

Triatlon: a magyar fiatalok érmekért szállnak harcba az ifjúsági Eb-n

A tavalyi ifjúsági triatlon Eb-n ezüstérmes Horváth Karollal és ötödik Kropkó Mártával a mezőnyben indul csütörtökön az ausztriai Kitzbühelben a korosztály kontinensviadala. A hazai sportági szövetség szakmai alelnöke, Lehmann Tibor idén is érmeket vár a fiataloktól.

Csütörtökön startol az ifjúsági korú triatlonisták Európa-bajnoksága, amely a többi kontinensversennyel szemben fesztiváljellegű, a sport mellett más programokat is magába foglaló, kicsiben az ifjúsági olimpiára hasonlító esemény.

Horváth Karol tavaly ezüstérmes volt az ifjúsági Eb-n, az idén még feljebb lépne Forrás: ITU

Horváth Karol tavaly ezüstérmes volt az ifjúsági Eb-n, az idén még feljebb lépne  •  Forrás: ITU

A magyar válogatott öt fiúval és öt lánnyal képviselteti magát a kitzbüheli Eb-n, ráadásul mindkét szakágban egy-egy serdülőkorú versenyző is a mezőnybe került Kovács Gyula és Dobi Lili személyében. Ami a lebonyolítást illeti, csütörtökön rendezik a fiú és a leány egyéni selejtezőket, pénteken pihenőnap következik, szombaton lesznek a egyéni A, illetve B döntők, vasárnap meg a mixváltók viadalával zárul a program.

A Magyar Triatlon Szövetség szakmai alelnöke, Lehmann Tibor nyilatkozott az esélyekről az utanpotlassport.hu-nak:

„Az előzetes várakozások szerint a lányok mezőnyében kijár az érem a mieinknek. Tavaly ugyanezen a versenyen Horváth Karol a második, Kropkó Márta az ötödik lett, és azóta csak jobbak lettek. A fiúk között az első tízes helyezés lehet a reális elvárás, míg a mixváltók versenyében fiataljaink újra a dobogóra érhetnek.”

IFJÚSÁGI TRIATLON EURÓPA-BAJNOKSÁG, KITZBÜHEL (AUSZTRIA)
Időtartam: június 20-23.
Magyar indulók
Fiúk: Dobi Gergő, Kovács Gyula, Molnár Péter, Molnár Róbert, Szentpétery Patrik
Leányok: Bóna Kinga, Dobi Lili, Horváth Karol, Kovács Fruzsina Dóra, Kropkó Márta

További korosztályos hírek TRIATLONBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.07.06 13:08:14

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A MOL Fehérvár FC leigazolta a Haladás együttesétől Funsho Bamgboyet. A 20 esztendős nigériai szélső célja, hogy bekerüljön válogatottja, a szupersasok felnőttkeretébe. A székesfehérváriak új üdvöskéjéről Kovács Zoltán sportigazgató is elismerően nyilatkozott a klub honlapjának.

2019.07.05 14:09:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Rajtbüntetés és plusz 50 kiló – várhatóan nem Tassi Attila és nem is a Honda hétvégéje lesz a soron következő portugáliai állomás a túraautós világkupa-sorozatban (WTCR). A 20 éves magyar ennek ellenére bizakodó a nyári szünet előtti utolsó megmérettetést illetően.

2019.07.03 19:47:15

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Óriásit úszott az FTC 16 éves versenyzője, Mihályvári-Farkas Viktória a kazanyi junior Európa-bajnokság nyitónapján: 400 m vegyesen egyéni csúccsal lett ezüstérmes, utána pedig 800 m gyorson negyedikként ért be; a 4x100 méteres leány gyorsváltó a nyolcadik helyen végzett.

2019.06.21 16:02:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Újabb játékost ad a hazai felnőttélvonalba a balatonboglári Nemzeti Kézilabda Akadémia. A 19 éves irányító-átlövő Bálint Bence került az elmúlt szezonban bronzérmes Grundfos Tatabánya együtteséhez, ám súlyos sérülése miatt debütálása várhatóan csúszik.

2019.06.21 09:12:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Trion SC fiataljai kiváló eredményekkel tértek haza a korosztályos öttusa Európa-bajnokságokról. Az egyesület vezetőedzője, Burcsa Szabolcs tanítványairól és a sikerek hátteréről is mesélt.