Torna: újra érmekért küzdhettek a gyerekek az Albert-kupán

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.10.13. 13:24
Címkék
Az FTC Tornacsarnokban rendezett Albert-kupa hosszú szünet után nyújtott versenyzési lehetőséget a serdülő- és a gyermekkorosztályban szereplő tornászok számára.

A hétvégén csaknem tíz hónapos szünetet követően versenyezhettek újra a gyermek- és a serdülőkorosztályt képviselő tornászok, a tudásuk összemérésének apropóját az Albert-kupa biztosította. Az FTC Tornacsarnokban rendezett hagyományos eseményen mindkét korosztály kezdő és haladó ígéretei szerepeltek.

Újra versenyezhettek a gyerekek Forrás: fradi.hu
Újra versenyezhettek a gyerekek Forrás: fradi.hu

Újra versenyezhettek a gyerekek  •  Forrás: fradi.hu

A haladó serdülők között az FTC-s Zámbori Zala nyert összetettben, miután gyűrűn és nyújtón is az élen végzett, a második helyen a KSI-s Bogyó Dániel zárt. Ő talajon, lovon és ugráson bizonyult a legjobbnak. Az összetett harmadik helyen a szintén FTC-s Buzási Bertalan végzett.

A haladó gyermekkorcsoportban is zöld-fehér színekben induló tornász lett a legeredményesebb Ludányi Levente személyében, de ugyanúgy mind a hat szeren jól teljesített az összetettben mögötte alig lemaradó KSI-s Marton Alex István is, valamint a harmadik helyezett Budapesti Honvéd-reménység, Sárosi Péter.

A kezdő serdülők összetett versenyét a BHSE-s Kiss Zétény nyerte, a gyermekek között azt FTC „A” csapata lett a győztes. Egyéniben a 2011-2012-es születésűek mezőnyében Besenyei Iván, a 2013-ban és később születettek viadalán Veres Henrik győzött. Mindketten a kupa legeredményesebb egyesületének, a Ferencvárosnak a tagjai. A házigazda tíz érmet, közte öt aranyat, egy ezüstöt és négy bronzérmet nyert.

További korosztályos hírekTORNASPORTOKBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik