UP-info utanpotlassport.hu 2020.10.13 13:24 Frissítve: 2020.10.13 13:30

Torna: újra érmekért küzdhettek a gyerekek az Albert-kupán

Az FTC Tornacsarnokban rendezett Albert-kupa hosszú szünet után nyújtott versenyzési lehetőséget a serdülő- és a gyermekkorosztályban szereplő tornászok számára.

A hétvégén csaknem tíz hónapos szünetet követően versenyezhettek újra a gyermek- és a serdülőkorosztályt képviselő tornászok, a tudásuk összemérésének apropóját az Albert-kupa biztosította. Az FTC Tornacsarnokban rendezett hagyományos eseményen mindkét korosztály kezdő és haladó ígéretei szerepeltek.

Újra versenyezhettek a gyerekek Forrás: fradi.hu

Újra versenyezhettek a gyerekek  •  Forrás: fradi.hu

A haladó serdülők között az FTC-s Zámbori Zala nyert összetettben, miután gyűrűn és nyújtón is az élen végzett, a második helyen a KSI-s Bogyó Dániel zárt. Ő talajon, lovon és ugráson bizonyult a legjobbnak. Az összetett harmadik helyen a szintén FTC-s Buzási Bertalan végzett.

A haladó gyermekkorcsoportban is zöld-fehér színekben induló tornász lett a legeredményesebb Ludányi Levente személyében, de ugyanúgy mind a hat szeren jól teljesített az összetettben mögötte alig lemaradó KSI-s Marton Alex István is, valamint a harmadik helyezett Budapesti Honvéd-reménység, Sárosi Péter.

A kezdő serdülők összetett versenyét a BHSE-s Kiss Zétény nyerte, a gyermekek között azt FTC „A” csapata lett a győztes. Egyéniben a 2011-2012-es születésűek mezőnyében Besenyei Iván, a 2013-ban és később születettek viadalán Veres Henrik győzött. Mindketten a kupa legeredményesebb egyesületének, a Ferencvárosnak a tagjai. A házigazda tíz érmet, közte öt aranyat, egy ezüstöt és négy bronzérmet nyert.

További korosztályos hírek TORNASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.09.10 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Akadnak olyan edzők idehaza, akik úgy nevelik a jövő bajnokait, hogy közben maguk sem hagyták még abba az élsportot. Van közöttük olyan, aki a tokiói játékokra készül, van, aki válogatott-kerettag, egy másik szakember pedig már csak a sportág szeretete miatt áll edzésbe rendszeresen.

2020.09.03 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Sokak voltak csalódottak az utánpótlás-világversenyek elhalasztása, törlése miatt. Összegyűjtöttük, három sikersportágunkban (kajak-kenu, úszás, vívás), kik lehettek volna az év nagy nyertesei.

2020.08.26 09:09:17

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Az utóbbi időben jól megfigyelhető tendencia, hogy a gyerekeket egyre fiatalabban igyekeznek „megkaparintani” az egyes sportágak. Összeállításunkban arra keressük a választ, hogy miképpen működik a népszerűsítés az egészen kicsik körében, és arra is, hogy a korai kezdés együtt jár-e nem kívánatos mellékhatásokkal.

2020.07.23 16:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.

2020.07.20 14:55:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A HISZEK Benned Sport Program második alprogramjának legújabb, ötödik ütemében 250 millió forintot osztanak szét a kis és közepes sportszervezetek között.