UP-info utanpotlassport.hu 2020.03.27 14:37 Frissítve: 2020.03.27 14:40

Torna: akár három órát is edzhetnek naponta az up-válogatottak otthon

A Magyar Torna Szövetség sajtóanyagából megtudtuk, hogy az utánpótlás-válogatott sportolók személyre szabott edzésprogram alapján készülhetnek otthon.

Személyre szabott edzéstervek alapján folytathatják a felkészülést otthon az utánpótlás-válogatott tornászok. Többek dolgozhatnak kisebb szerekkel is − erről Puskás Jenő utánpótlás szövetségi kapitány számolt be. A szakember kiemelte, amint megérkeztek az első hírek arról, hogy a koronavírus-járvány miatt a fővárosi és vidéki egyesületek a magyar kormány intézkedéseivel összhangban felfüggesztik működésüket, Kovács Istvánnal, a felnőtt férfiválogatott szövetségi kapitányával egyeztetve kérte az edzőktől személyre szabott felkészülési terveket, amelyek alapján tovább dolgozhatnak a fiatalok.

Dobrovitz Ádám, Bátori Szabolcs és Balázs Krisztián a tavalyi junior-világbajnokságon Fotó: Freschli József/MATSZ

Dobrovitz Ádám, Bátori Szabolcs és Balázs Krisztián a tavalyi junior-világbajnokságon  •  Fotó: Freschli József/MATSZ

A programok alkalmazkodnak a versenyző állapotához és a lakóhelyének körülményeihez is. Emellett minden edző a saját versenyzőivel tartja a kapcsolatot napi szinten, interneten, a szülők pedig felveszik a gyakorlatokat, és elküldik a trénereknek. Az országban vannak olyan területek, ahol élőben az interneten tartják az edzők a tréningeket, ráadásul egyes klubok még kisebb szereket is kiosztottak a versenyzőknek, így egy tornász otthoni körülmények között is napi egy-három órát foglalkozhat a sporttal.

Puskás a szövetségnek arról is beszélt, hogy az ifi- és a serdülőválogatott esetében felmerült az egységesített program kidolgozása is, jelenleg ez zajlik:

„Különleges helyzetben vagyunk, emiatt edzésterveket kértünk az edzőktől, ezek alapján a fiatalok személyre szabottan dolgozhatnak. A tervezeteket, illetve azok végrehajtását nagymértékben befolyásolja a sportoló edzettségi állapota és az, hogy milyen körülmények biztosítottak számára otthon. Győrben például kiváló kezdeményezés indult: három felnőttversenyző és az edzőjük készített videót, és ez alapján készül a többi tornász is.”

További korosztályos hírek TORNASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.05.30 15:13:17

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A Borussia Dortmund 19 éves norvég csatárzsenije, Erling Braut Haaland 2019. május 30-án írta be magát először a futball történelemkönyvébe, amikor egymaga 9 gólt rúgott a hondurasi válogatott ellen a lengyelországi U20-as világbajnokságon.

2020.05.22 14:06:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 18 éves teniszező, Drahota-Szabó Dorka a Budapest-kupa elnevezésű vegyes csapatversenyen; Bondár Annát győzte le két játszmában.

2020.05.13 13:01:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A szövetség honlapján jelentette be, hogy az U20-as jégkorong-válogatott irányítását a 225-szörös válogatott Horváth András veszi át. Az új kapitány csak olyan játékosokat lát szívesen a nemzeti csapatban, akik büszkék arra, hogy felölthetik magukra a címerest mezt.

2020.05.12 09:11:17

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Az MLSZ döntése értelmében hivatalosan is véget értek a korosztályos bajnokságok; helyezettek, illetve végeredmény alapján feljutók és kiesők nincsenek, az UEFA Ifjúsági Ligában az ETO FC Győr U19-es csapata indulhat.

2020.05.08 12:21:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Amennyiben a RB Salzburg elfogadná az AC Milan által a Tuttosport szerint tett 20 millió eurós ajánlatot, úgy a 19 éves Szoboszlai Dominik lehetne minden idők legdrágább magyar labdarúgója.