Fekete Tamás utanpotlassport.hu 2019.12.08 19:33 Frissítve: 2019.12.09 22:25

Tizenhat magyar érem a műkorcsolya és jégtánc Mikulás-kupán

„Nemcsak a Mikulás, hanem a gyerekek teljesítménye is mosolyt csalt az arcunkra" – mondja büszkén dr. Vardanjan Gurgen, a műkorcsolya ágazat sportigazgatója, aki szerint a fiatalok többször is bizonyították az egyhetes viadalon, hogy jó úton halad a hazai utánpótlás.

Szerencsét hozott a 13. alkalommal megrendezett Mikulás-kupa, amelyen Mexikótól Tajvanig 40 ország közel 430 versenyzője kápráztatta el az ünnepi hangulatba került közönséget. A magyar műkorcsolyázók és jégtáncosok összesen 16 érmet szereztek, amivel újból és újból örömet okoztak az értük szorítóknak.

„Nemcsak a Mikulás, hanem a gyerekek teljesítménye is mosolyt csalt az arcokra – mondja dr. Vardanjan Gurgen, a műkorcsolya ágazat sportigazgatója. – Minden évben erős mezőny vesz részt a Mikulás-kupán, ez az a viadal, amely a külföldieket is a leginkább vonzza, idén például a 2018-as junior-világbajnok orosz jégtánckettős, Anasztaszija Szkopcova és Kirill Aljosin is megmérette magát a Gyakorló Jégcsarnokban. Ami a mieinket illeti, nagyon elégedett vagyok a 16 éremmel, mindenki nagyon odatette magát, és szerencsére nemcsak az akarás volt meg a gyerekekben, hanem tehetségesek is, amit egyre inkább csillogtatnak."

Schermann Regina vehet részt az ifjúsági olimpián Fotó: Lehotzky István/MOKSZ

Schermann Regina vehet részt az ifjúsági olimpián  •  Fotó: Lehotzky István/MOKSZ

A legnagyobb tét kétség kívül a junior műkorcsolyázók hátát nyomta, hiszen a Mikulás-kupa nekik válogatóval ért fel a lausanne-i ifjúsági olimpiára. Nos, a szakági vezető szerint Schermann Regina nem hiába győzedelmeskedett.
„A junior lányokra kifejezetten büszke vagyok, mert négy versenyzőnk volt az első tízben, azon belül is az első, a harmadik és a negyedik helyet szerezték meg nem éppen gyenge mezőnyben. Regina győzelmének kifejezetten örülök, szerintem nagyon megérdemelte, hogy Magyarországot képviselje a nagy eseményen. Ez feldobja, és még jobb lesz az ifjúsági olimpián, abban biztos vagyok. Jó megérzéseim vannak, az első tízbe várom Lausanne-ban."

Dr. Vardanjan Gurgen nem feledkezett meg értékelőjében az alsóbb korosztályokban vitézkedőkről sem, akik közözött nem egy remek teljesítményt látott az egyhetes viadalon.
„Jó látni, hogy nemcsak a juniorok mezőnyében vagyunk számottevő szereplők, hanem már jönnek az újabb generációk. Többek mellett Ekker Lénát és Incze Brigitta Évát emelném ki, akik rendkívül magas színvonalú technikai és korcsolyázó tudásról tettek tanúbizonyságot. Mellettük Papp Vivient is dicséret illeti, aki két korosztályban is dobogón végzett. De rajtuk kívül is akadtak ragyogó programok, a leginkább azért is vagyok boldog, mert számtalan gyermekben lakozik potenciál, ha ugyanolyan elánnal hajszolják a sikereket, mint amilyet most láttam, akkor eredményes jövő előtt áll a sportágunk."

MIKULÁS-KUPA, GYAKORLÓ JÉGCSARNOK
A magyar érmesek
Arany: Schermann Regina (Junior), Papp Vivien (Basic Novice A-csoport), Szentiványi Árpád (Mini Chicks), Incze Brigitta Éva (Mini Cubs), Ekker Léna (Intermediate Novice)
Ezüst: Láng Júlia (Felnőtt)
Bronz: Szabó Cintia (Advanced Novice), Krizsanovszki Lili (Junior), Kovács Deli Bende (Cubs), Bődi Patrik (Basic Novice), Zhang Boglárka (Cubs), Major Martina (Basic Novice A-csoport), Csaba Máté (Intermediate Novice), Kind Igor (Chicks), Berstad Katrine Victoria (Chicks), Papp Vivien (Intermediate Novice)

További korosztályos hírek KORCSOLYASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.01.24 19:06:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A junior vb- és Eb-, továbbá U23-as Eb-győztes cselgáncsozó, Özbas Szofi és a felnőttvilágbajnok kajakos, Kopasz Bálint lett 2019 legjobb utánpótláskorú sportolója. Mindez a tizenkilencedik alkalommal megrendezett Héraklész Díjátadó Gálán derült ki pénteken.

2020.01.23 19:06:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elképesztő teljesítménnyel nyerte meg Pekler Zalán a junior légpuskások 10 m-es müncheni versenyét. A komáromi sportlövő jobbat lőtt, mint a világcsúcs (országos csúcsot ért el), ezek után azt kérdeztük tőle, mégis hogyan csinálta.

2020.01.14 21:07:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elstartolt a junior leánykosarasok bajnokságának felsőházi rájátszása, amelyben a Csata DSE, a DVTK Akadémia és a Vasas Akadémia hozta ez idáig minden meccsét. A miskolciak eddig két mérkőzésből kétszer nyertek ugyanolyan arányú különbséggel: 68−67-re verték az NKA Pécs és a BEAC-Újbuda KA alakulatát is.

2020.01.14 13:07:01

Utánpótlássport G. G. utanpotlassport.hu

Fantasztikus hangulatú összecsapáson az LSU nyerte az amerikai egyetemi amerikaifutball-liga nagydöntőjét. A Tigrisek harcában – merthogy mindkét együttest Tigersnek hívják – 42–25-re diadalmaskodtak, ezzel 2007 óta az első, történetük negyedik végső sikerét aratták az NCAA-ben. Joe Burrow tovább halmozta a rekordokat.

2020.01.12 11:35:15

Utánpótlássport P. K. utanpotlassport.hu

Januárban még nem jellemzőek a kimondott utánpótlás-futballesemények, de februárban már indul a Premier League Cup, az UEFA Ifjúsági Liga, folytatódnak a hazai küzdelmek, majd márciustól már egyre több válogatott mérkőzést is rendeznek. Összegyűjtöttük a fontosabb, magyar vonatkozású futballesemények időpontjait, helyszíneit 2020-ból.