Tenisz: Wimbledonban is elődöntős a juniorok között a 16 éves Martin Damm

UP-info UP-infoUP-info UP-info
Vágólapra másolva!
2019.07.11. 14:53
Címkék
A 16 éves amerikai teniszező, Martin Damm, aki a junior Roland Garroson Makk Pétert a negyeddöntőben megállította, majd az elődöntőben a későbbi győztestől vereséget szenvedett, Wimbledonban is a négy közé jutott. Az elődöntőben a franciaországi Grand Slam-torna másik elődöntősével találkozik.

martin damm
martin damm

Martin Damm a Roland Garros után Wimbledonban is elődöntős • Forrás: itftennis.com

martin damm
martin damm

Martin Damm a Roland Garros után Wimbledonban is elődöntős  •  Forrás: itftennis.com

A 16 éves, amerikai teniszező, Martin Damm neve azoknak lehet ismerős, akik júniusban nyomon követték a junior Roland Garros eseményeit. A fiatal amerikai volt ugyanis Makk Péter ellenfele a franciaországi korosztályos Grand Slam-torna negyeddöntőjében. Akkor Damm 6:1, 6:4-re verte a magyar fiút, az elődöntőben pedig a későbbi győztes dán Rune ellen játszott izgalmas meccset, végül kikapott. A tinédzser Wimbledonra is megőrizte jó formáját, és már az angliai füves pályás juniorverseny legjobb négy játékosa közé is bejutott, és bár ebben a korosztályban kevesebbet számít a kiemelés sorrendje, nem csökkenti esélyeit a végső győzelemre, hogy a negyedik helyen rangsorolták, ő áll a legelőkelőbb pozícióban a talpon maradtak közül.

Ráadásul remekül megy neki a játék is, hiszen a nyolc között spanyol Carlos Alcaraz Garcia ellen elég volt neki 19 perc, hogy 6:1-re nyerje az első szettet. Az sem billentette ki, hogy a második játszmában szetthátrányba került. 4:1-es spanyol vezetés után nyert meg zsinórban öt játékot, így nemhogy hosszabbításra mentette a meccset, hanem végül simán győzött.

Az elődöntőben a torna nyolcadik kiemeltje, a japán Sintaro Mocsizuki vár rá, aki csakúgy mint ő, a junior Roland Garros elődöntőjében vérzett el. Egyiküknek tehát végre összejön az áhított döntő. Hogy melyiküknek, az péntek délben dől el.

Továbbikorosztályos hírek TENISZBEN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik