utanpotlassport.hu 2018.11.05 08:35 Frissítve: 2018.11.09 20:39

Tenisz: Nagy Adrienn tengerentúli versenykörútra utazott

Ötállomásos tengerentúli túrára indult az MTK 17 esztendős teniszezője, Nagy Adrienn. A lawrence-i felnőtt, 25 ezer dollár összdíjazású női tornán a kvalifikáció első körében búcsúzni kényszerült, de a folytatásban következő négy korosztályos versenyen jó eredményt vár tőle edző-édesapja Nagy Tamás. A két mexikói és két egyesült államokbeli viadalból álló sorozatot a rangos Orange Bowl tornával zárja.

Gy. Szabó Csilla – utanpotlassport.hu Nagy meneteléssel zárja az idei évet Nagy Adrienn a teniszezők junior ITF világranglistájának pillanatnyilag egyetlen Top50-es magyar játékosa. Az MTK 17 éves versenyzője a napokban a tengerentúlra utazott edzőjével Csurgó Virággal, hogy nem kevesebb, mint öt tornán próbálja meg bebiztosítani a jövő évi szezon előkelő helyezéséhez szükséges ranglistapontokat. Az első, egy felnőtt 25.000 dolláros viadal volt a Kansas állambeli Lawrence városában, ahol a hétvégén a kvalifikáció első körében 6:4, 2:6, 6:3-as vereséget szenvedett az amerikai Emma Jacksontól.

Nagy Adrienn a junior US Open után gyorsan visszatért a tengerentúlra Fotó: MTSZ/Zádor Péter

Nagy Adrienn a junior US Open után gyorsan visszatért a tengerentúlra  •  Fotó: MTSZ/Zádor Péter

− Bosszantó vereség volt, hiszen amint a második szett alakulása mutatja, Adri nyerhetett volna – elemezte a mérkőzést honlapunknak az edző-édesanya Csurgó Virág – Nem volt gond, hogy az első szett elment, hiszen a másodikat simán hozta, jól játszott, azt csinálta amit kell. A harmadikban viszont váratlanul szétesett játéka, elmondása szerint nem érezte a ritmust.

Adrienn több hetes magyarországi felkészülés után vágott neki az amerikai túrának, amely a kansasi felnőttviadalt követően Mexikóban két juniorversennyel folytatódik, majd az Egyesült Államokba visszatérve részt vesz a legrangosabb utánpótlástornák közé számító Eddie Herr bajnokságon, majd pedig az Orange Bowl-on. A felnőtt 25 ezres a szabályváltozások miatt lett volna fontos, mert a jövő évtől a 15 ezreseken elért eredmény már nem fog  beszámítani a WTA-pontokba, ami a felnőttkor küszöbén álló játékosok, így Adrienn számára is lényeges változás. A junior-tornákon viszont az év hátralévő idejében még bebiztosíthatja a jövő évi korosztályos Grand Slam-tornák főtábláján induláshoz szükséges Top50-es helyezést.

− Az utóbbi néhány hét valóban az edzésekről szólt, ám ez korántsem jelentett Adrienn számára pihenést – mesél a felkészülésről a fiatal játékos edző-édesapja, Nagy Tamás, aki itthonról követi az amerikai eredményeket. – Kézsérülése szerencsésen meggyógyult, így nagyon keményen tudtunk edzeni. Ennek köszönhetően remek formában utazott el, biztos vagyok benne, hogy a befektetett munka meghozza gyümölcsét. Éppen ezért, a hétvégi vereség ellenére is jó eredményt várok tőle a folytatásban. Az utóbbi időben már mindig főtábláról indulhatott, talán túl nagy tehernek érezte, hogy ezúttal a selejtezőben kellett kezdenie. Nagy hajtás vár Adrira ebben a bő egy hónapban, de ő pontosan tudja mi a dolga, s hogy  másképp nem lehet eredményt elérni. Amennyiben ez a túra az elvárásoknak megfelelően alakul, és a januári ausztráliai előversenyen is helyt tud állni, akkor annyi pontot tud szerezni, hogy jövőre a korosztályos Grand Slamek kivételével már nem kellene juniortornán indulnia.

Márpedig az MTK fiatal játékosa számára egyértelműen egyre inkább a felnőtt mezőny jelenti majd az igazi kihívást. Még akkor is, ha elméletileg maradt egy kis ideje arra, hogy a WTA-touron bizonyítson. A gyakorlatban hatalmas a nyomás a fiatal játékosokon, hogy a nagyok között is minél gyorsabban kiharcolják maguknak a legelőkelőbb helyezéseket.

− Az edzések itt Amerikában is remekül mentek, Adri gyorsan, erősen játszik, tényleg jó formában van. Úgy látom, túl van a vereségen, helyre tette a dolgokat. Most a párosra koncentrál, azután pedig utazunk tovább az elsőkategóriás juniortornánkra, Mexikóba – összegezte a történteket Csurgó Virág, aki sikeres versenyzőként maga is éveken át járta a világot tornáról tornára. A szakszerű támogatáson tehát biztosan nem múlik majd a tengerentúli túra sikere.

További korosztályos hírek TENISZBEN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.06.08 14:13:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Kovács Bálint, a H-Moto Team 18 éves gyorsaságimotorosa harmadik lett a cseh bajnokság elmúlt hétvégén rendezett brnói fordulójának első futamán.

2020.06.03 09:13:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

A korlátozások enyhítésével kijelenthető, hogy – bár szigorú ellenőrzés mellett – újraindult a sportélet hazánkban. Lássuk, miként „rajtoltak” az utánpótlássport legjobbjai!

2020.05.30 15:13:17

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A Borussia Dortmund 19 éves norvég csatárzsenije, Erling Braut Haaland 2019. május 30-án írta be magát először a futball történelemkönyvébe, amikor egymaga 9 gólt rúgott a hondurasi válogatott ellen a lengyelországi U20-as világbajnokságon.

2020.05.22 14:06:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 18 éves teniszező, Drahota-Szabó Dorka a Budapest-kupa elnevezésű vegyes csapatversenyen; Bondár Annát győzte le két játszmában.

2020.05.13 13:01:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A szövetség honlapján jelentette be, hogy az U20-as jégkorong-válogatott irányítását a 225-szörös válogatott Horváth András veszi át. Az új kapitány csak olyan játékosokat lát szívesen a nemzeti csapatban, akik büszkék arra, hogy felölthetik magukra a címerest mezt.