UP-info utanpotlassport.hu 2019.10.23 13:48 Frissítve: 2019.10.23 13:53

Tenisz: magyar gyermeksikerek Monacóban

Két fiatal magyar reménység is győzött a Monacóban zajlott Kinder+Sport Trophy elnevezésű rangos tenisztornán. Az U12-esek versenyén Bíró Melinda és Kincses Kolos is könnyedén jutott el a bajnoki címig.

huntennis.hu1

Bíró Melinda és Kincses Kolos a trófeákkal  •  Forrás: huntennis.hu

A hétvégén nagyszerű sikert ért el Bíró Melinda és Kincses Kolos a Kinder+Sport Trophy elnevezésű U12-es nemzetközi torna monte-carlói döntőjében. A sorozat hazai versenyei már évek óta az egyik legkedveltebbek közé tartoznak, melyeknek végén a pontverseny legjobbjai juthattak ki az idei ATP Masters-torna helyszínén rendezett viadalra – tájékoztat a szövetség.

Dr. Zsiga László válogatott edző vezetésével négy magyar képviselte Magyarországot Monacóban, a lányoknál Benke-Giosanu Izabella az első fordulóban búcsúzott, a vigaszágon azonban német, olasz és bolgár ellenfeleit legyőzve a döntőig jutott, ahol végül luxemburgi lány nyert ellene. Bíró Melinda az olasz Segattini 6:4, 6:2-es legyőzésével kezdett, majd 6:0, 6:0-ra verte az izraeli Pakert, az elődöntőben pedig a lengyel Nadajewska ellen győzött ugyanilyen arányban. A döntőben az olasz Bassotti volt az ellenfele, akit ugyancsak könnyedén, 6:4, 6:1-re vert, és megszerezte a bajnoki címet.

A fiúknál Kovács Marcell 6:1, 6:4-re nyert a luxemburgi Schwab ellen az első fordulóban, majd a másodikban lengyel játékostól kapott ki, ám a vigaszágon elődöntőt játszhatott. Kincses Kolos viszont meg sem állt a tornagyőzelemig. Öt meccsén mindössze tizenegy gémet veszített, a döntőben a bolgár Szpaszov ellen nyert 6:3 6:0-ra, így ő is a magasba emelhette a győztesnek járó trófeát.

A versenyen a fiatal játékosok többek között a jelenkor két klasszisával, Novak Djokoviccsal és Sascha Zverevvel is találkozhattak

További korosztályos hírek TENISZBEN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.11.12 14:33:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A Törökországban rendezett U16-os sakkvilágbajnokságon kevés hiányzott a magyar csapatnak ahhoz, hogy a kiszámíthatatlan mezőnyben megtartsa kiinduló helyezését. Ruck Róbert csapatvezető a verseny összegzése mellett külön kiemelte a hibátlan Juhász Judit teljesítményét.

2019.11.09 15:03:15

Utánpótlássport P. K. utanpotlassport.hu

A svájci székhelyű Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) októberben tette közzé azt a tanulmányát, amely a 2000-ben vagy azt követően született labdarúgókat a felnőttek között szerzett rutinjuk alapján rangsorolta. Mint ismeretes, Szoboszlai Dominikot a 23. helyre sorolták. A 100-as listát október 1-gyel bezárólag készítették, de az elmúlt hetekben is több 19 éves vagy annál fiatalabb labdarúgó tette le a névjegyét az európai topligákban vagy a nemzetközi kupákban – folyamatosan bővül a lista, itt az új generáció!

2019.11.08 11:46:02

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elkészítették a 2021-es U21-es labdarúgó Európa-bajnokság előzetes menetrendjét, amely szerint mindkét rendező ország, vagyis Magyarország és Szlovénia válogatottja már a nyitónapon pályára lép. Az U21-es Európa-bajnokságok történetében most először lesz két ország a torna házigazdája.

2019.11.01 20:14:15

Utánpótlássport Krasznai Bence utanpotlassport.hu

Nem sikerült jól kötöttfogású birkózóink bemutatkozása a budapesti U23-as világbajnokság ötödik versenynapján: öt, esélyes versenyzőnkből csupán ketten, a minszki Európa Játékok ezüstérmese, Torba Erik (63 kg) és Rácz Richárd (55 kg) folytathatja a vigaszágon szombaton a Ludovika Arénában. Lévai Zoltán (77 kg), Papp Bertalan (87 kg) és Érsek Róbert (130 kg) kiesett.

2019.11.01 17:54:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az 57 kilogrammos Kovács Kitti ötödik helyezésével indult az oroszországi Izsevszkben zajló U23-as Európa-bajnokság, amelyen a magyar válogatott 14 (köztük 11 juniorkorú) versenyzővel igyekszik minél eredményesebben helytállni. A nyitónapon négy magyarért szoríthattunk, közülük egyedül a Budapesti Honvéd SE dzsúdósa léphetett tatamira éremért, Varga Brigitta (57 kg), Monori Dániel (60 kg) és Boros Bence (67 kg) számára hamar véget ért a megméretés.