UP-info utanpotlassport.hu 2020.05.22 13:59 Frissítve: 2020.05.22 14:10

Tenisz: Drahota-Szabó meglepetéssel kezdett a Budapest-kupán

A 18 éves teniszező, Drahota-Szabó Dorka a Budapest-kupa elnevezésű vegyes csapatversenyen; Bondár Annát győzte le két játszmában.

A kéthónapos kényszerpihenő után különleges versennyel készülnek a hazai teniszezők a Tour várva várt folytatására. A vegyes csapatversenyen Babos Tímea kisebb sérülése miatt egyéniben lehetőséget kapott a 18 esztendős Drahota-Szabó Dorka, aki élt is az eséllyel.

 

Drahota-Szabó Dorka magabiztosan győzte le Bondár Annát Forrás: huntennis.hu

Drahota-Szabó Dorka magabiztosan győzte le Bondár Annát  •  Forrás: huntennis.hu

 

Két játszmában 4:2, 4:2-re (ezen a versenyen csak négy nyert játékig zajlanak a szettek) verte a nála lényegesen előrébb rangsorolt is rutinosabb Bondár Annát. A találkozó után így értékelt:

„Előtte kicsit izgultam, de aztán elég felszabadultan tudtam játszani, élveztem a meccset. Szerencsére ma jól is ment, az egyik fő erősségem az ütőerő, ezért ma is jól tudtam irányítani.”

További korosztályos hírek TENISZBEN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.09.10 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Akadnak olyan edzők idehaza, akik úgy nevelik a jövő bajnokait, hogy közben maguk sem hagyták még abba az élsportot. Van közöttük olyan, aki a tokiói játékokra készül, van, aki válogatott-kerettag, egy másik szakember pedig már csak a sportág szeretete miatt áll edzésbe rendszeresen.

2020.09.03 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Sokak voltak csalódottak az utánpótlás-világversenyek elhalasztása, törlése miatt. Összegyűjtöttük, három sikersportágunkban (kajak-kenu, úszás, vívás), kik lehettek volna az év nagy nyertesei.

2020.08.26 09:09:17

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Az utóbbi időben jól megfigyelhető tendencia, hogy a gyerekeket egyre fiatalabban igyekeznek „megkaparintani” az egyes sportágak. Összeállításunkban arra keressük a választ, hogy miképpen működik a népszerűsítés az egészen kicsik körében, és arra is, hogy a korai kezdés együtt jár-e nem kívánatos mellékhatásokkal.

2020.07.23 16:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.

2020.07.20 14:55:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A HISZEK Benned Sport Program második alprogramjának legújabb, ötödik ütemében 250 millió forintot osztanak szét a kis és közepes sportszervezetek között.