Tenisz: a lányok legyőzték Szlovéniát az U14-es Eb-selejtezőben

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.02. 20:50
Címkék
Egy taktikai húzásnak köszönhetően megnyerte a mindent eldöntő párosmérkőzést leányválogatottunk az U14-es csapat Európa-bajnokság selejtezőjében Szlovénia ellen, s így kedden a svédek ellen az ötödik helyért játszhatnak. A fiúcsapat második mérkőzését is elveszítette a sokkal erősebb lengyelekkel szemben. A következő találkozón Bosznia-Hercegovina lesz az ellenfél, a tét pedig a csoport 7. helye.

Gy. Szabó Csilla– utanpotlassport.huNagy küzdelemben, különleges izgalmak közepette szerezte meg első győzelmét a magyar leányválogatott a teniszezők U14-es csapat Európa-bajnokságának selejtezőjében. A Szlovénia elleni sikernek köszönhetően a Bartha Panna, Kántor Anna, Dankó Vanessza Dalma trió kedden a svédek ellen, az ötödik helyért mérkőzhet. Dr. Zsiga László a korosztályért felelős szövetségi kapitány az első naphoz képest változtatott a csapat összeállításán, és a társainál egy évvel fiatalabb Dankónak szavazott bizalmat, aki ezt győzelemmel hálálta meg.Gy. Szabó Csilla– utanpotlassport.huNagy küzdelemben, különleges izgalmak közepette szerezte meg első győzelmét a magyar leányválogatott a teniszezők U14-es csapat Európa-bajnokságának selejtezőjében. A Szlovénia elleni sikernek köszönhetően a Bartha Panna, Kántor Anna, Dankó Vanessza Dalma trió kedden a svédek ellen, az ötödik helyért mérkőzhet. Dr. Zsiga László a korosztályért felelős szövetségi kapitány az első naphoz képest változtatott a csapat összeállításán, és a társainál egy évvel fiatalabb Dankónak szavazott bizalmat, aki ezt győzelemmel hálálta meg.

Dankó Vanessza Dalma, Bartha Panna, Kántor Anna és dr. Zsiga László szakvezető (balról jobbra) a csapatok bemutatás során
Dankó Vanessza Dalma, Bartha Panna, Kántor Anna és dr. Zsiga László szakvezető (balról jobbra) a csapatok bemutatás során

Dankó Vanessza Dalma, Bartha Panna, Kántor Anna és dr. Zsiga László szakvezető (balról jobbra) a csapatok bemutatás során

„Úgy gondoltam, ki kell őtpróbálni egyéniben is. Nem is csalódtam, mert nagyon jól játszott, s hozta a mérkőzését – mondta honlapunknak a találkozó után a magyar leányválogatott szakvezetője. – Ellenfelünk első játékosa azonban kiemelkedett a többiek közül, ellene veszített Bartha Panna, aki küzdeni tudásból viszont jelesre vizsgázott. A hajszállal elvesztett első szett után, a másodikban már öt-egyre vezetett a szlovén kislány, amikor ő minden erejét összeszedve visszajött, mi több, fordítani is tudott. Ilyen előzmények után nagy kár, hogy végül nem tudott nyerni, de több, mint három órát töltött a pályán, csak dicséret illeti azért, ahogy küzdött.”

A találkozó sorsát végül a páros döntötte el, amelyben dr. Zsiga László egy különleges taktikai húzást vetett be, nevezetesen keményen alapvonalra játszani, s ez be is jött. Dankó Vanessza és Kántor Anna az első szettet ugyan elvesztette, ám a másodikat magabiztosan hozta, s a szuper tiebreakben sem engedtek ki. A szlovén és a magyar csapat nagyon hasonló játékerőt képviselt, szemben a vasárnapi ellenféllel, Franciaországgal, amely viszont jóval erősebb volt együttesünknél. A keddi zárónapon ismét nagy feladat vár a trióra, hiszen az ötödik helyért Svédország ellen lép pályára, amely mind papíron, mind pedig a gyakorlatban erősebb Szlovéniánál.

A Csehországban mérkőző fiúcsapatnak ezzel szemben továbbra sem volt szerencséje, és Lengyelország ellen nem sikerült bravúrt végrehajtani. Merthogy bravúr lett volna a győzelem, s igazából egy cseppet sem a szerencsén múlt a hétfői találkozó sorsa.

„Tudtuk, hogy jók lesznek a lengyelek, s a pályán meg is mutatkozott a két csapat közötti nagy különbség – értékelt a meccs után Szatmáry Adrián edző. – Nemcsak erőben, de technikailag is messze előttünk járnak a lengyelek, kikaptunk ugyan, de legalább rengeteg tapasztalatot szerezhettünk a mai napon. Pesti Balázs és Deli Merse egyaránt simán elvesztette az első szettet, a másodikban azonban mind a ketten remekül visszajöttek. Utóbbinak négy-négyes állásnál még breaklabdája is volt. A lengyelek nagyon gyorsan játszottak, s mivel a mi játékosaink otthon nem ehhez a ritmushoz szoktak, idő kellett ahhoz, hogy alkalmazkodjanak a tempóhoz. A párosban is jól játszottak a fiúk, ám az ellenfél egyesben pihentetett legjobbja gyorsan eldöntötte a meccs sorsát.”

Deli Merséék kedden Bosznia-Hercegovina ellen fejezik be a sorozatot. S bár ők is nagyon nehéz ellenfélnek tűnnek, a magyar fiúk megpróbálják a lehetetlent, s elcsípni a hetedik helyezést.

Summer Cup, csapat Európa-bajnokság, selejtező
U14
Fiúk, Veska (Csehország). Az 5.-8. helyért: Lengyelország−Magyarország 3-0 Olaf Pieczkowski−Pesti Balázs 6:0, 6:2, Filip Pieczonka−Deli Merse 6:0, 6:4, Filip Pieczonka, Borys Zgola−Merse Deli, Kárpáti Viktor 6:1, 6:1
Leányok, Saint-Valery-en-Caux (Franciaország). Az 5.-8. helyért: Magyarország−Szlovénia 2−1 Dankó Vanessza Dalma−Brina Sulin 6:2, 6:2, Bartha Panna−Petja Drame 6:7(4), 7:5, 2:6, Dankó Vanessza Dalma, Kántor Anna−Petja Drame, Brina Sulin 4:6, 6:2, 10:6.

További korosztályos hírekTENISZBENa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik