UP-info utanpotlassport.hu 2019.09.09 17:12 Frissítve: 2019.09.11 11:24

Tenisz: a kolumbiai Osorio Serrano nyerte a leány egyest a US Openen

Élete legnagyobb sikerét aratta a kolumbiai Osorio Serrano azzal, hogy vasárnap este megnyerte a junior lányok US Openjét. A 17 éves játékos a döntőben elképesztő teniszt mutatott be, tíz egymást követő megnyert játékkal hódította el a Grand Slam-serleget.

Ami tavaly nem sikerült Maria Camila Osorio Serranónak, idén igen: bejutott a junior US Open fináléjába. És ha már ott volt, akkor meg is nyerte. Nem akármilyen játékkal.

A 17 éves kolumbiai lány 2018-ban is eljutott az amerikai junior Grand Slam-torna legjobb négy leányjátékosa közé, az elődöntőben azonban vereséget szenvedett a francia Bureltől. Az akkori út Nagy Adriennen keresztül vezetett, a magyar teniszezőt a második körben győzte le két szettben a dél-amerikai játékos. Idén nyáron a junior Roland Garroson is elődöntőt játszott Osorio Serrano, ott a későbbi győztes kanadai Fernandez hiúsította meg döntős álmait.

September 8, 2019 - 2019 US Open Junior Girls' Singles Champion Maria Camila Osorio Serrano. (Photo by Garrett Ellwood/USTA)

Osorio Serrano a Grand Slam-trófeával  •  Fotó: Garrett Ellwood/USTA

Ám, ami késett, nem múlott. A 2019-es junior US Open leány mezőnyének negyedik kiemeltje mindössze egy szettet veszítve jutott el a döntőbe, ahol meglepetésre a selejtezőből induló, amerikai színekben játszó Alexandra Yepifanova várt rá. A finálé 50 percig tartott, és ahogy a verseny hivatalos honlapja fogalmaz: Osorio Serrano esélyt sem adott ellenfelének.

A kolumbiai az első játszmában 2:0-s vezetésnél veszítette el adogatását először és utoljára. Yepifanováét pedig ahányszor lehetett, elvette. Így történhetett meg, hogy Osorio Serrano tíz játékot nyert meg zsinórban a korosztályos Grand Slam-döntőben, és 50 perc alatt, 6:2, 6:0-ra győzött, ezzel élete legnagyobb sikerét aratva.

„Ez hihetetlen – mondta a bajnok a meccs után – nagyszerűen sikerült az egész hét, rendkívül boldog vagyok, egyszerűen nem tudom elhinni, hogy nyertem. A verseny során rengeteg biztatást és támogatást kaptam a szurkolóktól, különösképpen a kolumbiaiaktól, szeretném nekik megköszönni, nagyon hálás vagyok érte!”

Természetesen Yepifanova is minden dicséretet megérdemel, hiszen a selejtezőből indulva hétszer hagyta el győztesen a pályát New Yorkban, míg a döntőig jutott.

További korosztályos hírek TENISZBEN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.09.15 11:21:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Ritkán látott teljesítménnyel rukkolt elő Donyell Malen a holland labdarúgó első osztály szombat esti bajnoki mérkőzésén. A PSV Eindhoven 20 éves támadója öt gólt szerzett a Vitesse ellen.

2019.09.15 09:51:17

Utánpótlássport Jancsó Kornél utanpotlassport.hu

A tiltás-tűrés-támogatás „szentháromságán” már rég túljutottak a keleti harcművészetek Magyarországon, ahol előbb megvetették lábukat, manapság pedig sosem volt népszerűségnek örvendenek szinte kivétel nélkül. Helyzetükről, az utánpótlásról, az „önképről” a három szövetség elnökét kérdeztük.

2019.09.14 14:11:16

Utánpótlássport K. B. utanpotlassport.hu

Jól kezdett, végül szerencsétlen vereségbe futott bele kétszeres U23-as Európa-bajnokunk, Lévai Zoltán (82 kg) a nur-szultani felnőtt-világbajnokság kötöttfogású nyitónapján. A Budapesti Honvéd SE kiválósága már a vigaszágban sem bízhat: legyőzője, a kategória idei Európa-bajnoka, a dán Bisultanov kikapott a következő körben.

2019.09.13 13:10:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Fűzy Ákos után a pécsi női kosárlabdázás újabb ikonikus alakjára emlékeznek a Nemzeti Kosárlabda Akadémián. A hétvégi 3. Horváth Judit Emléktornán a kadét lányok lépnek pályára.

2019.09.08 15:52:16

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Gáll András a budapesti laser run-világbajnokságon U17-ben egyéniben és vegyes váltóban is ezüstérmet szerzett. A Mol Alapítvány által támogatott 16 éves sportoló elégedett idei teljesítményével, pedig az év utolsó nagy eseménye előtt még úgy gondolta, sikerülhettek volna jobban is világversenyek.