HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2019.03.14 08:19 Frissítve: 2019.03.14 08:23

Tehetségtámogatás: március 31-ig lehet pályázni a MOL Alapítványnál

A MOL Tehetségtámogató Program sportpályázata tizenkét éve segít fiatal sportolókat, akik hazai vagy nemzetközi versenyeken már bizonyították tehetségüket. A 2019. évi támogatásra március 31-ig várja a MOL Alapítvány a pályázatokat.

Márványkövi Ferenc − utanpotlassport.huAz alapítvány olyan 10–18 év közti általános és középiskolai diákoknak nyújt segítséget, akik tehetséges sportolók és figyelemreméltó eredményt értek el országos vagy nemzetközi versenyeken. A támogatást útiköltség-térítésre, eszközvásárlásra vagy egyéb, sportoláshoz köthető költségekre lehet fordítani.

Március utolsó napjáig nyújthatják be a fiatal sportolók pályázatukat

Március utolsó napjáig nyújthatják be a fiatal sportolók pályázatukat

Gáborné Haáz Andrea, a MOL Alapítvány ügyvezetője hangsúlyozta: bár mindig kiemelkedő érdeklődés övezte a pályázatot, az utóbbi években kevesebben nyújtották be igényüket a támogatásra. „El kellett telnie pár évnek ahhoz, hogy letisztuljanak a pályázati feltételek, és a pályázók számára is világossá váljon, kinek érdemes támogatásért folyamodnia” – fogalmazott az ügyvezető.

A támogatási kérelem előtt nem árt tájékozódni a pontos pályázati feltételekről.

 „Számos kritériumnak kell megfelelni: mindazon túl, hogy elsősorban korban behatárolt fiatal sportolók jelentkezését várjuk, elbíráláskor a sportkarrierben elért teljesítmény és eredmény is döntő szempont. Az is fontos, hogy a benyújtott pályázaton látszódjék: az illető fejlődni kíván, még jobb eredményeket szeretne elérni a támogatás segítségével.”

Gáborné Haáz Andrea azt is elárulta, hogy a legtöbb pályázatot úszásban, atlétikában és küzdősportokban nyújtják be, az alapítvány pedig törekszik arra, hogy az adott sportágban benyújtott pályázatok arányszáma a ténylegesen támogatott pályázatok számában is tükröződjön. A nyertesek kiválasztása hosszú, többlépcsős folyamat.

„A benyújtott pályázati anyagok egy előszűrésen esnek át. Ekkor kifejezetten azt vizsgáljuk, hogy a pályázó megfelel-e az eredményességi kritériumoknak: rendelkezik-e országos vagy nemzetközi helyezésekkel. Ezt követően szakmai zsűri elé kerülnek az első körön túljutott pályázatok. Ekkor már azt nézzük, vajon a sportolónak hatékony módon tud-e segíteni a támogatás. Végezetül összeül az alapítvány kuratóriuma, amely a támogatási keretösszeg optimális elosztását szem előtt tartva dönt a győztesekről” – magyarázta az ügyvezető.

A támogatások odaítélésénél minden részletre ügyelnek. Előfordulhat, hogy valaki nem kapja meg a teljes igényelt összeget, ilyen esetekben a résztámogatás összegét úgy állapítják meg, hogy azt is hatékonyan és célirányosan lehessen felhasználni. Az utóbbi években kevesebb nyertes pályázót hirdettek, de nagyobb összegeket ítéltek oda személyenként.

Visszajelzésekben nincs hiány: a fiatalok rendkívül büszkék arra, ha támogatja őket az alapítvány. Tudják, hogy mindez kiemelt figyelmet jelent személyükre és teljesítményükre vonatkozóan, valamint sokan mondják azt is, hogy a támogatás jobb teljesítményre sarkallja a sportolókat. És amire csak kevesen gondolnának: egy-egy győztes pályázat nevelő hatással is bír.

„Nem csak arról van szó, hogy valakit támogatáshoz segítünk hozzá. A pályázat során a nyertes megtanulja, hogyan kell együttműködni a támogató szervezettel, miképpen kell elszámolnia a támogatásokkal. Ha ezt valaki nagyon jól elsajátítja, a későbbiek folyamán nagyobb eséllyel talál magának szponzort is” – árulta el az ügyvezető.

A pályázati űrlapokat letölteni, valamint a pályázati anyagot beküldeni kizárólag a molalapitvany.hu weboldalon keresztül lehet. A pályázatok benyújtásának határideje: 2019. március 31.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.03.17 21:13:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Szép számmal léptek pályára az utánpótláskorú kézilabdázók a női Magyar-kupa debreceni négyes döntőjében; az FTC fiataljai a sírból visszahozták, és kis híján megfordították a Győr elleni finálét, a végén azonban a rutin győzött. Összefoglaló a 1998. január 1. után született játékosok hétvégi teljesítményéről.

2019.03.17 14:03:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Sorozatunkban utazásra invitáljuk olvasóinkat – a sportágak birodalmába. Túrakalauzunk egy-egy utánpótláskorú sportoló, edző és felnőtt klasszis lesz; az ő segítségükkel igyekszünk bemutatni, milyen adottságok birtokában érdemes belevágni egy-egy sportágba, no meg azt, hogy mire számíthatnak azok a fiatalok, akik már ki is nézték maguknak valamelyik edzőtermet, pályát vagy uszodát. Ezúttal annak járunk utána, miért jó a súlyemelés?

2019.03.08 11:23:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

MIÉRT MORZSOLÓDNAK LE A GYEREKSPORTOLÓK? – tette fel tanulmányában a kérdést Tek Dangi és Peter A. Witt, az amerikai Texas A&M Egyetem két kutatója. Két másik tudós, Jeff Crane és Viviene Temple három kontinensen felvett adatai segítségével kirajzolódtak a fő okok. Mi a helyzet itthon?

2019.03.03 19:02:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Bár a foggiai korosztályos vívó Európa-bajnokság zárónapján a vártnál többet bukdácsoltak fiataljaink, azért a végére megint fölfelé görbülhettek a szájak: a junior leány tőrcsapat bronzérmes lett, minek nyomán a mérleg tizenhárom dobogós helyezés. A szám a kabbalisztikában nem szerencsés, egy világversenyen kifejezetten az.

2019.02.26 15:52:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A címvédő Genk ugyan távol marad a tizenkettedik Puskás−Suzuki-kupától, így is bombaerős mezőny gyűlik össze a hagyományosan pünkösdkor rendezett felcsúti U17-es tornán. A Honvéd, a Real Madrid és a Panathinaikosz mellett zsinórban harmadszor érkezik a Bayern München, míg Európán kívülről a brazil Flamengo jelezte részvételét. A szomszédos országokból ezúttal a román Hagi Akadémia, illetve az újonc Eszék igyekszik megakadályozni a házigazdák első sikerét a torna történetében.