Tehetségtámogatás: március 31-ig lehet pályázni a MOL Alapítványnál

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.14. 08:19
Címkék
A MOL Tehetségtámogató Program sportpályázata tizenkét éve segít fiatal sportolókat, akik hazai vagy nemzetközi versenyeken már bizonyították tehetségüket. A 2019. évi támogatásra március 31-ig várja a MOL Alapítvány a pályázatokat.

Márványkövi Ferenc− utanpotlassport.huAz alapítvány olyan 10–18 év közti általános és középiskolai diákoknak nyújt segítséget, akik tehetséges sportolók és figyelemreméltó eredményt értek el országos vagy nemzetközi versenyeken. A támogatást útiköltség-térítésre, eszközvásárlásra vagy egyéb, sportoláshoz köthető költségekre lehet fordítani.Márványkövi Ferenc− utanpotlassport.huAz alapítvány olyan 10–18 év közti általános és középiskolai diákoknak nyújt segítséget, akik tehetséges sportolók és figyelemreméltó eredményt értek el országos vagy nemzetközi versenyeken. A támogatást útiköltség-térítésre, eszközvásárlásra vagy egyéb, sportoláshoz köthető költségekre lehet fordítani.

Március utolsó napjáig nyújthatják be a fiatal sportolók pályázatukat
Március utolsó napjáig nyújthatják be a fiatal sportolók pályázatukat

Március utolsó napjáig nyújthatják be a fiatal sportolók pályázatukat

Gáborné Haáz Andrea, a MOL Alapítvány ügyvezetője hangsúlyozta: bár mindig kiemelkedő érdeklődés övezte a pályázatot, az utóbbi években kevesebben nyújtották be igényüket a támogatásra. „El kellett telnie pár évnek ahhoz, hogy letisztuljanak a pályázati feltételek, és a pályázók számára is világossá váljon, kinek érdemes támogatásért folyamodnia” – fogalmazott az ügyvezető.

A támogatási kérelem előtt nem árt tájékozódni a pontos pályázati feltételekről.

„Számos kritériumnak kell megfelelni: mindazon túl, hogy elsősorban korban behatárolt fiatal sportolók jelentkezését várjuk, elbíráláskor a sportkarrierben elért teljesítmény és eredmény is döntő szempont. Az is fontos, hogy a benyújtott pályázaton látszódjék: az illető fejlődni kíván, még jobb eredményeket szeretne elérni a támogatás segítségével.”

Gáborné Haáz Andrea azt is elárulta, hogy a legtöbb pályázatot úszásban, atlétikában és küzdősportokban nyújtják be, az alapítvány pedig törekszik arra, hogy az adott sportágban benyújtott pályázatok arányszáma a ténylegesen támogatott pályázatok számában is tükröződjön. A nyertesek kiválasztása hosszú, többlépcsős folyamat.

„A benyújtott pályázati anyagok egy előszűrésen esnek át. Ekkor kifejezetten azt vizsgáljuk, hogy a pályázó megfelel-e az eredményességi kritériumoknak: rendelkezik-e országos vagy nemzetközi helyezésekkel. Ezt követően szakmai zsűri elé kerülnek az első körön túljutott pályázatok. Ekkor már azt nézzük, vajon a sportolónak hatékony módon tud-e segíteni a támogatás. Végezetül összeül az alapítvány kuratóriuma, amely a támogatási keretösszeg optimális elosztását szem előtt tartva dönt a győztesekről” – magyarázta az ügyvezető.

A támogatások odaítélésénél minden részletre ügyelnek. Előfordulhat, hogy valaki nem kapja meg a teljes igényelt összeget, ilyen esetekben a résztámogatás összegét úgy állapítják meg, hogy azt is hatékonyan és célirányosan lehessen felhasználni. Az utóbbi években kevesebb nyertes pályázót hirdettek, de nagyobb összegeket ítéltek oda személyenként.

Visszajelzésekben nincs hiány: a fiatalok rendkívül büszkék arra, ha támogatja őket az alapítvány. Tudják, hogy mindez kiemelt figyelmet jelent személyükre és teljesítményükre vonatkozóan, valamint sokan mondják azt is, hogy a támogatás jobb teljesítményre sarkallja a sportolókat. És amire csak kevesen gondolnának: egy-egy győztes pályázat nevelő hatással is bír.

„Nem csak arról van szó, hogy valakit támogatáshoz segítünk hozzá. A pályázat során a nyertes megtanulja, hogyan kell együttműködni a támogató szervezettel, miképpen kell elszámolnia a támogatásokkal. Ha ezt valaki nagyon jól elsajátítja, a későbbiek folyamán nagyobb eséllyel talál magának szponzort is” – árulta el az ügyvezető.

A pályázati űrlapokat letölteni, valamint a pályázati anyagot beküldeni kizárólag a molalapitvany.hu weboldalon keresztül lehet. A pályázatok benyújtásának határideje: 2019. március 31.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik