utanpotlassport.hu 2019.06.28 20:59 Frissítve: 2019.07.02 13:16

Tájfutás: Gárdonyi Csilla és Jónás Ferenc ifi Európa-bajnok!

Két első és egy harmadik helyet szereztek a magyar versenyzők a fehéroroszországi Grodnóban megkezdődött ifjúsági tájfutó Európa-bajnokságon, ahol pénteken a normál távú versenyeket rendezték meg – derül ki a magyar szövetség tájékoztatásából.

Helyi idő szerint 10 órakor kezdődött a normáltávú verseny Szapockin település környékén. Meglehetősen szintes és vegyes fedettségű a terep, amit második világháborús gödrök, árkok, tankbeállók szabdalnak. Az előzetesen a rendezők által várt kilométerátlagok is kemény terepet sejttettek.

A 18 éves leányok között Gárdonyi Csilla állhatott fel a dobogó tetejére Fotó: MTFSZ

A 18 éves leányok között Gárdonyi Csilla állhatott fel a dobogó tetejére  •  Fotó: MTFSZ

A 32 ország 409 tájfutóját felvonultató kontinensviadalon a 18-19 évesek mezőnyében a férfiaknál Jónás Ferenc, míg a nőknél a tavalyi junior világbajnok Gárdonyi Csilla diadalmaskodott.

Az ifjabb korosztályban, a 16-17 évesek között a lányoknál is született magyar érem, miután Czakó Boglárka a harmadik legjobb időeredménnyel ért célba.

Szombaton a váltóversenyeket, míg vasárnap a sprinttáv küzdelmeit rendezik meg az Eb-n.

A váltóra Sztarina térségében kerül sor egy hasonló jellegű, de laposabb terepen. Végül vasárnap a sprinttel zárul a program a házigazda város központjában, amely teljesen lapos, lakott részeket és parkokat is tartalmaz.

AZ IFJÚSÁGI TÁJFUTÓ EB MAGYAR INDULÓI
(Zárójelben a normáltávú verseny magyar helyezései)
Leányok
16 évesek: Czakó Boglárka (3.), Mag Viktória, Sárközy Rita (7.), Zempléni Lilla
18 évesek: Gárdonyi Csilla (1.), Hajdu Nelli, Mérő Dominika, Néda Júlia
Fiúk
16 évesek: Fülöp Álmos Huba, Gönczi Péter, Klement Kelén, Kovács Kende
18 évesek: Bujdosó Zoltán, Jónás Ferenc (1.), Néda Tamás, Szabó Marcell

További korosztályos hírek TÁJÉKOZÓDÁSI FUTÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.02.09 12:37:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ifjúsági ergométeres kontinensviadal után a párizsi világbajnokságon is megvillantotta klasszisát az Arrabona Evezős Klub 18 éves versenyzője, Siska Bettina, elvégre 500 méteren új egyéni csúccsal a dobogó második fokára állt fel, s nevelőedzője, Halmainé Mészáros Éva szerint immár „stabilan hozza, amit tud".

2020.02.02 16:06:15

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Számos utánpótlássikerről adunk hírt, ám jól tudjuk: ezek még nem garantálják a fényes felnőttpályafutást. Most az érem másik oldalát vizsgáltuk meg: olyan sportolókkal beszéltünk, akik utánpótláskorúként nem arattak nagy sikereket, de későn érő típusként szép pályafutást építettek.

2020.01.24 19:06:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A junior vb- és Eb-, továbbá U23-as Eb-győztes cselgáncsozó, Özbas Szofi és a felnőttvilágbajnok kajakos, Kopasz Bálint lett 2019 legjobb utánpótláskorú sportolója. Mindez a tizenkilencedik alkalommal megrendezett Héraklész Díjátadó Gálán derült ki pénteken.

2020.01.23 19:06:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elképesztő teljesítménnyel nyerte meg Pekler Zalán a junior légpuskások 10 m-es müncheni versenyét. A komáromi sportlövő jobbat lőtt, mint a világcsúcs (országos csúcsot ért el), ezek után azt kérdeztük tőle, mégis hogyan csinálta.

2020.01.14 21:07:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elstartolt a junior leánykosarasok bajnokságának felsőházi rájátszása, amelyben a Csata DSE, a DVTK Akadémia és a Vasas Akadémia hozta ez idáig minden meccsét. A miskolciak eddig két mérkőzésből kétszer nyertek ugyanolyan arányú különbséggel: 68−67-re verték az NKA Pécs és a BEAC-Újbuda KA alakulatát is.