Jancsó Kornél utanpotlassport.hu 2020.02.24 18:54 Frissítve: 2020.02.24 18:58

Taekwondo: uralták a magyarok az Elnök-kupát

Három ifjú magyar győztest avattak a tekvondósok múlt heti svédországi világversenyén, amelyet ezúttal ötödször írtak ki az Elnök-kupáért a felnőttek mellett az utánpótlás legjobbjai számára is. A kadétoknál a Márton lányok diadalmaskodtak kategóriájukban, a junior fiúknál pedig Salim Omar bizonyult feltartóztathatatlannak súlycsoportjában.

Helsingborg adott otthont az idei tekvondós Elnök-kupának, amely 62 országból csaknem másfél ezer harcművészt szólított a küzdőtérre, köztük a magyar színeket képviselő Márton ikreket, Vivianát és Luanát, valamint az Amerikából honosított Salim Omart. A végeredmény tökéletes lett: mindhárman aranyérmet érdemeltek ki a svéd városban.

Patakfalvy Miklós a Márton ikrek, Luana és Viviana társaságában a „kétaranyos” díjátadás után Forrás: wtftaekwondo.hu

Patakfalvy Miklós a Márton ikrek, Luana és Viviana társaságában a „kétaranyos” díjátadás után  •  Forrás: wtftaekwondo.hu

 „A kadétek küzdelmével indult a nagyszabású nemzetközi verseny, amely nyílt volt, ennél fogva nemcsak európai szereplőket vonultatott fel, hanem összesen négy kontinenst reprezentált a mezőny, melynek az utánpótlást felvonultató részében lépett pástra három ifjú tekvondósunk” – mesélte honlapunknak Patakfalvy Miklós, aki az európai szövetség jóvoltából az esemény versenyigazgatóságának tagjaként volt jelen a Helsingborg Arénában. Ahol kellemes külön feladatként jutott neki osztályrészül a nagyon is magyaros díjátadás.

„Omar döntőjét már nem láthattam, mert mentem a repülőtérre, de a Márton-ikreknek én nyújthattam át az aranyérmet, miután Luana a 47, Viviana pedig az 51 kilósok között győzött” – mondta a „főállásban” idehaza a sportági elnöki tisztet és szövetségi kapitányi posztot is betöltő szakember, aki kiemelte, hogy a Spanyolországban élő, ebben az évben 14 éves nővérek csupa egyértelmű győzelmet aratva állhattak fel a dobogó legfelső fokára.

A tavalyi kadét Európa-bajnokságon diadalmaskodó Viviana a nyolcaddöntőben kezdte meg szereplését a tornán, ahol dél-koreai, orosz, török, majd a fináléban újabb orosz riválist tanított móresre. Luana német, horvát, orosz és görög ellenfélen túljutva döntőzhetett, ahol egy orosz tekvondóst vert magabiztosan.

Patakfalvy Miklós értékelése szerint Salim Omar is ellenállhatatlanul versenyzett a juniorok mezőnyében, a 48 kg-osok között senki sem tudta megszorítani. Ő francia versenyzővel kezdett, orosszal folytatta, az aranycsatában pedig egy görög fiú volt kénytelen fejet hajtani az idén 16 éves, korosztályos Eb-bronzérmes tehetség előtt.

„Svédországi teljesítményük feltétlenül optimizmusra ad okot ez évi fő versenyeik előtt. Fogalmazhatok úgy is: nem irreális elvárás, hogy dobogón végezzenek az ikrek a szeptemberi kadét Európa-bajnokságon, Omar pedig az októberi junior-világbajnokságon…”

További korosztályos hírek TEKVONDÓBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.04.04 14:29:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ausztrál bajnokságban vitézkedő Illawara Hawks kosárlabdacsapata súlyos anyagi gondokkal küzd, a klub év újoncának választott fiatalja, LaMelo Ball pedig a jelek szerint nem tétlenkedik: az NBA-be igyekvő 18 éves srác nemes egyszerűséggel megvásárolja imádott együttesét – minderről az ifjú menedzsere, Jermaine Jackson számolt be az ESPN-nek.

2020.03.09 09:48:14

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Lehet-e gond, ha egy sportág nagyon népszerűvé válik? Bírják-e a szakosztályok a megnövekedett érdeklődést edzőkkel, infrastruktúrával, ha egy-egy nagy siker után tömegével érkeznek a gyerekek? Öt hazai nevelőműhelyben érdeklődtünk.

2020.02.29 09:18:15

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Az utóbbi néhány évben egyre több 21 éves vagy annál fiatalabb külföldi labdarúgót szerződtetnek az NB I-es klubok. Sallói István, a Zalaegerszeg sportigazgatója szerint ezzel az égvilágon semmi baj nincs, sőt…

2020.02.26 13:48:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A második versenynap délelőttjén már a harmadik érmét (a második aranyat) szerezte meg a magyar küldöttség a sportlövők lengyelországi junior Európa-bajnokságán: Mészáros Eszter Pekler Zalánnal párban győzött a vegyes csapatok küzdelmeiben.

2020.02.21 13:37:14

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Hívta az FTC, a Siófok és a Brest, ő azonban a német élvonal harmadik helyezettjét választotta. A 18 éves junior Eb-aranyérmes kézilabdázóval, Albek Annával a Metzingenbe szerződésről, a nem várt megkeresésekről, az NB I-ről és a távlati céljairól is beszélgettünk.