utanpotlassport.hu 2019.04.22 20:13 Frissítve: 2019.04.22 20:14

Taekwondo: két húszéves magyar lány nyert érmet Szófiában

Egy ezüstöt és egy bronzot hozott a Húsvét a fiatal magyar taekwondósoknak: a Szófia Open felnőttviadalon Füredi Rebeka másodikként, Patakfalvy Csenge pedig harmadikként zárt súlycsoportjában.

Jancsó Kornél − utanpotlassport.hu Két éremmel gazdagodtak a honi taekwondósok az olimpiai programban is szereplő, koreai gyökerű harcművészet hétvégi bulgáriai nagy rendezvényén: a G1-es besorolású, tehát fajsúlyos Szófia Openen az újpesti Füredi Rebekának csak a döntőben tudtak megálljt parancsolni küzdelmi kategóriájában, az MTK-s Patakfalvy Csenge pedig a dobogó alsó fokára állhatott fel az eredményhirdetéskor.

Füredi Rebeka (bal oldalt) ezüstéremmel gyarapította gyűjteményét a 67 kg-ban forrás: wtftaekwondo.hu

Füredi Rebeka (bal oldalt) ezüstéremmel gyarapította gyűjteményét a 67 kg-ban
forrás: wtftaekwondo.hu

A két húszéves versenyző egyformán a viadal zárónapján, húsvétvasárnap lépett tatamira, s Füredi a 67 kilogrammosok mezőnyében emlékeztette riválisait, hogy nem véletlenül nyert bronzérmet az U21-esek 2016-os és 2017-es Európa-bajnokságán egyaránt, 2015-ben pedig aranyat a junior Eb-n. Szófiában a negyeddöntőben szólították először a küzdőtérre, ahol előbb egy belgát, majd – már az elődöntőben – egy görögöt vert több ponttal. A fináléban jordániai kiválóság várt rá, akivel hatalmas csatát vívott, végül 10-8-ra alulmaradt Juliana Al-Szadekkel szemben.

Patakfalvy Csenge a 62 kilósok között először bolgár, majd osztrák ellenfelén jutott túl, de – a honi szövetség beszámolója szerint – a horvát Nika Klepac már túlságosan is kemény diónak bizonyult számára, így bronzérmesként fejezte be a viadalt. Déli szomszédunk reprezentánsa kétszeresen is borsot tört a mieink orra alá, hiszen ő állította meg az ugyanebben a súlycsoportban induló tájfunos Gadácsi Dorottyát is.

Megemlítendő még, hogy a szintén a felnőttek között szereplő, egyformán honvédos két tinédzserünk esetében is kevésen múlott az éremszerzés. Merthogy a 49 kilogrammos, junior Európa-bajnoki harmadik Kopcsik Laura és az 53 kilós Tóth Enikő is a legjobb négy közé jutásért vívott összecsapásán kapott ki, s lett így ötödik súlycsoportjában, ami annak fényében értékelendő igazán szép eredménynek, hogy a Szófia Openen hatalmas mezőny, csaknem ezer taekwondós indult.

További korosztályos hírek TAEKWONDÓBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.02.29 09:18:15

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Az utóbbi néhány évben egyre több 21 éves vagy annál fiatalabb külföldi labdarúgót szerződtetnek az NB I-es klubok. Sallói István, a Zalaegerszeg sportigazgatója szerint ezzel az égvilágon semmi baj nincs, sőt…

2020.02.26 13:48:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A második versenynap délelőttjén már a harmadik érmét (a második aranyat) szerezte meg a magyar küldöttség a sportlövők lengyelországi junior Európa-bajnokságán: Mészáros Eszter Pekler Zalánnal párban győzött a vegyes csapatok küzdelmeiben.

2020.02.21 13:37:14

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Hívta az FTC, a Siófok és a Brest, ő azonban a német élvonal harmadik helyezettjét választotta. A 18 éves junior Eb-aranyérmes kézilabdázóval, Albek Annával a Metzingenbe szerződésről, a nem várt megkeresésekről, az NB I-ről és a távlati céljairól is beszélgettünk.

2020.02.09 12:37:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ifjúsági ergométeres kontinensviadal után a párizsi világbajnokságon is megvillantotta klasszisát az Arrabona Evezős Klub 18 éves versenyzője, Siska Bettina, elvégre 500 méteren új egyéni csúccsal a dobogó második fokára állt fel, s nevelőedzője, Halmainé Mészáros Éva szerint immár „stabilan hozza, amit tud".

2020.02.02 16:06:15

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Számos utánpótlássikerről adunk hírt, ám jól tudjuk: ezek még nem garantálják a fényes felnőttpályafutást. Most az érem másik oldalát vizsgáltuk meg: olyan sportolókkal beszéltünk, akik utánpótláskorúként nem arattak nagy sikereket, de későn érő típusként szép pályafutást építettek.