Taekwondo: két húszéves magyar lány nyert érmet Szófiában

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.22. 20:13
Címkék
Egy ezüstöt és egy bronzot hozott a Húsvét a fiatal magyar taekwondósoknak: a Szófia Open felnőttviadalon Füredi Rebeka másodikként, Patakfalvy Csenge pedig harmadikként zárt súlycsoportjában.

Jancsó Kornél − utanpotlassport.hu Két éremmel gazdagodtak a honi taekwondósok az olimpiai programban is szereplő, koreai gyökerű harcművészet hétvégi bulgáriai nagy rendezvényén: a G1-es besorolású, tehát fajsúlyos Szófia Openen az újpesti Füredi Rebekának csak a döntőben tudtak megálljt parancsolni küzdelmi kategóriájában, az MTK-s Patakfalvy Csenge pedig a dobogó alsó fokára állhatott fel az eredményhirdetéskor.Jancsó Kornél − utanpotlassport.hu Két éremmel gazdagodtak a honi taekwondósok az olimpiai programban is szereplő, koreai gyökerű harcművészet hétvégi bulgáriai nagy rendezvényén: a G1-es besorolású, tehát fajsúlyos Szófia Openen az újpesti Füredi Rebekának csak a döntőben tudtak megálljt parancsolni küzdelmi kategóriájában, az MTK-s Patakfalvy Csenge pedig a dobogó alsó fokára állhatott fel az eredményhirdetéskor.

Füredi Rebeka (bal oldalt) ezüstéremmel gyarapította gyűjteményét a 67 kg-ban forrás: wtftaekwondo.hu
Füredi Rebeka (bal oldalt) ezüstéremmel gyarapította gyűjteményét a 67 kg-ban forrás: wtftaekwondo.hu

Füredi Rebeka (bal oldalt) ezüstéremmel gyarapította gyűjteményét a 67 kg-ban
forrás: wtftaekwondo.hu

A két húszéves versenyző egyformán a viadal zárónapján, húsvétvasárnap lépett tatamira, s Füredi a 67 kilogrammosok mezőnyében emlékeztette riválisait, hogy nem véletlenül nyert bronzérmet az U21-esek 2016-os és 2017-es Európa-bajnokságán egyaránt, 2015-ben pedig aranyat a junior Eb-n. Szófiában a negyeddöntőben szólították először a küzdőtérre, ahol előbb egy belgát, majd – már az elődöntőben – egy görögöt vert több ponttal. A fináléban jordániai kiválóság várt rá, akivel hatalmas csatát vívott, végül 10-8-ra alulmaradt Juliana Al-Szadekkel szemben.

Patakfalvy Csenge a 62 kilósok között először bolgár, majd osztrák ellenfelén jutott túl, de – a honi szövetség beszámolója szerint – a horvát Nika Klepac már túlságosan is kemény diónak bizonyult számára, így bronzérmesként fejezte be a viadalt. Déli szomszédunk reprezentánsa kétszeresen is borsot tört a mieink orra alá, hiszen ő állította meg az ugyanebben a súlycsoportban induló tájfunos Gadácsi Dorottyát is.

Megemlítendő még, hogy a szintén a felnőttek között szereplő, egyformán honvédos két tinédzserünk esetében is kevésen múlott az éremszerzés. Merthogy a 49 kilogrammos, junior Európa-bajnoki harmadik Kopcsik Laura és az 53 kilós Tóth Enikő is a legjobb négy közé jutásért vívott összecsapásán kapott ki, s lett így ötödik súlycsoportjában, ami annak fényében értékelendő igazán szép eredménynek, hogy a Szófia Openen hatalmas mezőny, csaknem ezer taekwondós indult.

További korosztályos hírekTAEKWONDÓBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik