utanpotlassport.hu 2019.04.22 20:13 Frissítve: 2019.04.22 20:14

Taekwondo: két húszéves magyar lány nyert érmet Szófiában

Egy ezüstöt és egy bronzot hozott a Húsvét a fiatal magyar taekwondósoknak: a Szófia Open felnőttviadalon Füredi Rebeka másodikként, Patakfalvy Csenge pedig harmadikként zárt súlycsoportjában.

Jancsó Kornél − utanpotlassport.hu Két éremmel gazdagodtak a honi taekwondósok az olimpiai programban is szereplő, koreai gyökerű harcművészet hétvégi bulgáriai nagy rendezvényén: a G1-es besorolású, tehát fajsúlyos Szófia Openen az újpesti Füredi Rebekának csak a döntőben tudtak megálljt parancsolni küzdelmi kategóriájában, az MTK-s Patakfalvy Csenge pedig a dobogó alsó fokára állhatott fel az eredményhirdetéskor.

Füredi Rebeka (bal oldalt) ezüstéremmel gyarapította gyűjteményét a 67 kg-ban forrás: wtftaekwondo.hu

Füredi Rebeka (bal oldalt) ezüstéremmel gyarapította gyűjteményét a 67 kg-ban
forrás: wtftaekwondo.hu

A két húszéves versenyző egyformán a viadal zárónapján, húsvétvasárnap lépett tatamira, s Füredi a 67 kilogrammosok mezőnyében emlékeztette riválisait, hogy nem véletlenül nyert bronzérmet az U21-esek 2016-os és 2017-es Európa-bajnokságán egyaránt, 2015-ben pedig aranyat a junior Eb-n. Szófiában a negyeddöntőben szólították először a küzdőtérre, ahol előbb egy belgát, majd – már az elődöntőben – egy görögöt vert több ponttal. A fináléban jordániai kiválóság várt rá, akivel hatalmas csatát vívott, végül 10-8-ra alulmaradt Juliana Al-Szadekkel szemben.

Patakfalvy Csenge a 62 kilósok között először bolgár, majd osztrák ellenfelén jutott túl, de – a honi szövetség beszámolója szerint – a horvát Nika Klepac már túlságosan is kemény diónak bizonyult számára, így bronzérmesként fejezte be a viadalt. Déli szomszédunk reprezentánsa kétszeresen is borsot tört a mieink orra alá, hiszen ő állította meg az ugyanebben a súlycsoportban induló tájfunos Gadácsi Dorottyát is.

Megemlítendő még, hogy a szintén a felnőttek között szereplő, egyformán honvédos két tinédzserünk esetében is kevésen múlott az éremszerzés. Merthogy a 49 kilogrammos, junior Európa-bajnoki harmadik Kopcsik Laura és az 53 kilós Tóth Enikő is a legjobb négy közé jutásért vívott összecsapásán kapott ki, s lett így ötödik súlycsoportjában, ami annak fényében értékelendő igazán szép eredménynek, hogy a Szófia Openen hatalmas mezőny, csaknem ezer taekwondós indult.

További korosztályos hírek TAEKWONDÓBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.09.10 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Akadnak olyan edzők idehaza, akik úgy nevelik a jövő bajnokait, hogy közben maguk sem hagyták még abba az élsportot. Van közöttük olyan, aki a tokiói játékokra készül, van, aki válogatott-kerettag, egy másik szakember pedig már csak a sportág szeretete miatt áll edzésbe rendszeresen.

2020.09.03 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Sokak voltak csalódottak az utánpótlás-világversenyek elhalasztása, törlése miatt. Összegyűjtöttük, három sikersportágunkban (kajak-kenu, úszás, vívás), kik lehettek volna az év nagy nyertesei.

2020.08.26 09:09:17

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Az utóbbi időben jól megfigyelhető tendencia, hogy a gyerekeket egyre fiatalabban igyekeznek „megkaparintani” az egyes sportágak. Összeállításunkban arra keressük a választ, hogy miképpen működik a népszerűsítés az egészen kicsik körében, és arra is, hogy a korai kezdés együtt jár-e nem kívánatos mellékhatásokkal.

2020.07.23 16:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.

2020.07.20 14:55:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A HISZEK Benned Sport Program második alprogramjának legújabb, ötödik ütemében 250 millió forintot osztanak szét a kis és közepes sportszervezetek között.