utanpotlassport.hu 2019.04.22 20:13 Frissítve: 2019.04.22 20:14

Taekwondo: két húszéves magyar lány nyert érmet Szófiában

Egy ezüstöt és egy bronzot hozott a Húsvét a fiatal magyar taekwondósoknak: a Szófia Open felnőttviadalon Füredi Rebeka másodikként, Patakfalvy Csenge pedig harmadikként zárt súlycsoportjában.

Jancsó Kornél − utanpotlassport.hu Két éremmel gazdagodtak a honi taekwondósok az olimpiai programban is szereplő, koreai gyökerű harcművészet hétvégi bulgáriai nagy rendezvényén: a G1-es besorolású, tehát fajsúlyos Szófia Openen az újpesti Füredi Rebekának csak a döntőben tudtak megálljt parancsolni küzdelmi kategóriájában, az MTK-s Patakfalvy Csenge pedig a dobogó alsó fokára állhatott fel az eredményhirdetéskor.

Füredi Rebeka (bal oldalt) ezüstéremmel gyarapította gyűjteményét a 67 kg-ban forrás: wtftaekwondo.hu

Füredi Rebeka (bal oldalt) ezüstéremmel gyarapította gyűjteményét a 67 kg-ban
forrás: wtftaekwondo.hu

A két húszéves versenyző egyformán a viadal zárónapján, húsvétvasárnap lépett tatamira, s Füredi a 67 kilogrammosok mezőnyében emlékeztette riválisait, hogy nem véletlenül nyert bronzérmet az U21-esek 2016-os és 2017-es Európa-bajnokságán egyaránt, 2015-ben pedig aranyat a junior Eb-n. Szófiában a negyeddöntőben szólították először a küzdőtérre, ahol előbb egy belgát, majd – már az elődöntőben – egy görögöt vert több ponttal. A fináléban jordániai kiválóság várt rá, akivel hatalmas csatát vívott, végül 10-8-ra alulmaradt Juliana Al-Szadekkel szemben.

Patakfalvy Csenge a 62 kilósok között először bolgár, majd osztrák ellenfelén jutott túl, de – a honi szövetség beszámolója szerint – a horvát Nika Klepac már túlságosan is kemény diónak bizonyult számára, így bronzérmesként fejezte be a viadalt. Déli szomszédunk reprezentánsa kétszeresen is borsot tört a mieink orra alá, hiszen ő állította meg az ugyanebben a súlycsoportban induló tájfunos Gadácsi Dorottyát is.

Megemlítendő még, hogy a szintén a felnőttek között szereplő, egyformán honvédos két tinédzserünk esetében is kevésen múlott az éremszerzés. Merthogy a 49 kilogrammos, junior Európa-bajnoki harmadik Kopcsik Laura és az 53 kilós Tóth Enikő is a legjobb négy közé jutásért vívott összecsapásán kapott ki, s lett így ötödik súlycsoportjában, ami annak fényében értékelendő igazán szép eredménynek, hogy a Szófia Openen hatalmas mezőny, csaknem ezer taekwondós indult.

További korosztályos hírek TAEKWONDÓBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.05.16 21:05:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Farkas Júlia, Fodor Nadin, Kis Janka, Magyar Hanna, Somhegyi Réka, Varga Lujza összeállítású magyar junior ritmikusgimnasztika-kéziszercsapat öt karika gyakorlatával a 14. helyet érdemelte ki a bakui junior Európa-bajnokságon.

2019.05.15 19:57:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

„A legnagyobb szerencsém az, hogy olyan edzőm van, mint Somlai Béla, aki technikailag olyan dolgokat tanít, amilyeneket talán senki más. Azt mondják, dinamikus, gyors vagyok és a testalkatom is alkalmas a vívásra. Balkezesként pedig van némi előnyöm is, amely nagyon kemény edzéssel párosulva később is meghozhatja a gyümölcsét” − vélekedik sikerének titkáról a 17 éves ifjúsági olimpiai bajnok kardvívó, Rabb Krisztián.

2019.05.15 11:47:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Négy év alatt az NB I-es és EHF-kupa negyeddöntős csapat alapemberévé nőtte ki magát Tatabányán ifj. Rosta Miklós. A 20 éves beállós igazi kézilabdacsaládból származik, az idén góllal mutatkozott be a nagyválogatottban, az ősztől pedig már a bajnoki címvédő MOL-Pick Szeged együttesét erősíti.

2019.05.13 17:24:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Parádésan szerepeltek az utánpótláskorú birkózók a három szakág felnőtt magyar bajnokságán. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a harminc súlycsoportból tizennégyet 23 év alatti fiatal nyert meg.

2019.05.05 16:16:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Az már eldőlt az angol labdarúgó-bajnokságban, hogy a Fulham kiesik. Szombaton is kikapott a Wolverhamptontól. A londoniaknak mégis volt búcsúzó, nagy dobásuk. A hajrában pályára küldött Harvey Elliott lett minden idők legfiatalabb Premier League-szereplője.