Fekete Tamás utanpotlassport.hu 2020.04.04 12:40 Frissítve: 2020.04.05 15:30

Sznúker: két héten belül négy Eb-t nyomott le a 13 éves Révész Bulcsú

Jöhet bármilyen járvány, a 13 éves Révész Bulcsúnak senki ne mondja, hogy a tervezettnél előbb fejezze be az oly régóta várt Eb-szereplést! Az U16-os világbajnoki ezüstérmes sznúkeres – a koronavírustól nem rettegve – halmozta az élvezeteket a portugáliai Albufeirában: négy különböző kontinensviadalon 13 nap alatt 22 mérkőzést nyomott le egyhuzamban, eredményei pedig ismét magukért beszélnek.

„Nem rettegek annyira a koronavírustól, csak nem egy pestis, hogy minden ember belehaljon” – mondja a 13 esztendős Révész Bulcsú, akinek – már az európai járványidőszak kellős közepén – a portugáliai Albufeirában volt jelenése az U18-as, az U21-es, a hatpirosas, valamint a felnőtt sznúker Európa-bajnokságon. Hazánk regnáló országos bajnoka 13 versenynap alatt összesen 22 mérkőzést vívott, ebből 16-ot nyert és csupán hatszor maradt alul riválisaival szemben. Ha hozzávesszük, mekkora bizonytalanság jellemezte a kinti helyzetet (is), különösen nagy bravúr, hogy kizárólag a sportra tudott koncentrálni.

A 13 éves Révész Bulcsú nem retteg a koronavírustól Fotó: Császár Márta/Facebook

A 13 éves Révész Bulcsú nem retteg a koronavírustól  •  Fotó: Császár Márta/Facebook

„A szüleim izgultak helyettem is. Engem az egész szituációból csak az zavart, hogy folyamatosan jöttek a járvánnyal kapcsolatos hírek, és végig nagy bizonytalanságban éltem, hogy most akkor elindulhatok-e mind a négy tornán vagy csak hármon vagy csak kettőn? Szerencsére szépen ért véget a történet, mert az eredeti tervnek megfelelően a felnőttek versenyén is részt vehettem, utána pedig épségben hazaértünk.”

Az U16-os világbajnoki ezüstérmes sznúkeres és társai, a 16 éves Horváth Attila és a rutinos Fenyvesi Zsolt ráadásul kifejezetten jól vizsgáztak a portugáliai kontinensviadalokon, Bulcsú nem is rejti véka alá büszkeségét.

„Remekül szerepeltünk Portugáliában, Fenyvesi Zsolt a legjobb nyolcba jutott a felnőttek között, és Horváth Attila is büszke lehet magára, hiszen például megverte a korábbi U18-as Európa-bajnokot, Tyler Reest. Ami engem illet, az U18-as és a hatpirosas tornán egyaránt a negyeddöntőbe jutottam, legyőztem az egyik legjobb ír játékost 3–1-re, illetve a felnőttek között 98-as bréket löktem, amellyel ötödik helyen végeztem a vonatkozó ranglistán. Összességében sokat fejlődtem tavaly Izrael óta. Úgy érzem, hogy ez a kéthetes portugáliai megméretés benne van a top háromban azok közül, amelyekre a legbüszkébb vagyok – bár még nem vettem részt olyan igazán sok versenyen. De ez a mostani különleges emlék marad, mivel még sosem játszottam ennyi meccset egyhuzamban, a felnőtt Eb-n már éreztem is, hogy elfáradtam. Elképesztő tempót diktáltak a szervezők: aki például az U18-as tornán elődöntőbe jutott, annak a fináléba jutás előtt még az U21-es csoportkört is meg kellett kezdenie. De nem baj, mert – remélhetőleg – még sok ilyen versenyem lesz, muszáj hozzászoknom ehhez a meccsterheléshez.”

A 13 éves fiatalember és családja a portugáliai kaland után két hétre önkéntes karanténba vonult, ami lehetőséget biztosít a jól megérdemelt pihenésre – gondolná a laikus, ám Bulcsú másként éli meg a bezártságot.

„Van egy olyan sajátosságom, hogy egyszerűen képtelen vagyok elaludni, ha előtte nem fárasztom ki magam a friss levegőn. Ez okoz nehézségeket, hiszen most nem mehetek sehova, de azt azért nem mondanám, hogy unatkozom. Rengeteg tanulnivalót kapok a tanáraimtól, a maradék időmben pedig lemegyek a garázsba sznúkerezni. Ugyanúgy gyakorolhatok otthon, mint a járvány előtt, tehát ebből a szempontból nekem nem tehet keresztbe a vírus.”

További korosztályos hírek BILIÁRDBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.05.22 14:06:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 18 éves teniszező, Drahota-Szabó Dorka a Budapest-kupa elnevezésű vegyes csapatversenyen; Bondár Annát győzte le két játszmában.

2020.05.13 13:01:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A szövetség honlapján jelentette be, hogy az U20-as jégkorong-válogatott irányítását a 225-szörös válogatott Horváth András veszi át. Az új kapitány csak olyan játékosokat lát szívesen a nemzeti csapatban, akik büszkék arra, hogy felölthetik magukra a címerest mezt.

2020.05.12 09:11:17

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Az MLSZ döntése értelmében hivatalosan is véget értek a korosztályos bajnokságok; helyezettek, illetve végeredmény alapján feljutók és kiesők nincsenek, az UEFA Ifjúsági Ligában az ETO FC Győr U19-es csapata indulhat.

2020.05.08 12:21:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Amennyiben a RB Salzburg elfogadná az AC Milan által a Tuttosport szerint tett 20 millió eurós ajánlatot, úgy a 19 éves Szoboszlai Dominik lehetne minden idők legdrágább magyar labdarúgója.

2020.05.01 13:31:16

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

A LEN (Európai Úszó Szövetség) vezető testülete úgy határozott, hogy elhalasztja a 2020-as junior Európa-bajnokságot az összes szakágban (úszás, nyílt vízi úszás, műugrás, műúszás, vízilabda).