Strandröplabda: megállt az idő az U16-os bajnokság döntőjében

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.08.01. 14:23
Címkék
Szerdán az U16-os korosztály döntőjével folytatódott az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság a Lupa-tónál. A dobogó tetejére a lányoknál Gubik Hanna és Puskás Sára, a fiúknál Udvarhelyi Márton és Zarka Márton állhatott fel.

Mintha megállt volna az idő az U16-os lányoknál – fogalmaz a szövetség honlapja, miután az MKB-Pannónia strandröplabda magyar bajnokság leány U16-os korosztályának eredményhirdetésnél ugyanaz a hat lány állhatott fel a dobogóra a döntőt követően, akik egy évvel ezelőtt is. Az más kérdés, hogy a két döntős összeállítása némileg megváltozott, hiszen tavaly Gubik Hanna Gyűrűs Borókával győzött Puskás Sára és Réthelyi Orsolya előtt, idén viszont Gubik, Puskás, valamint Gyűrűs, Réthelyi összeállításban játszották a finálét. A két duó szettveszteség nélkül jutott el az utolsó meccsig, bár előbbieknél rezgett a léc az elődöntőben, mert a tavalyi U14-es bajnok Kristóf Dórának és Ligárt Annának két játszmalabdája is volt ellenük, azonban innen is sikerült fordítaniuk.Gubik Hanna Gyűrűs Borókával győzött Puskás Sára és Réthelyi Orsolya előtt, idén viszont Gubik, Puskás, valamint Gyűrűs, Réthelyi összeállításban játszották a finálét. A két duó szettveszteség nélkül jutott el az utolsó meccsig, bár előbbieknél rezgett a léc az elődöntőben, mert a tavalyi U14-es bajnok Kristóf Dórának és Ligárt Annának két játszmalabdája is volt ellenük, azonban innen is sikerült fordítaniuk.

 

hunvolley.hu 3
hunvolley.hu 3

Forrás: hunvolley.hu

 

A döntő aztán óriási drámát hozott. Az első szettben szinte végig Gubikék vezettek, a végjátékban azonban fordított az ellenfél, a második közepéig Gyűrűsék álltak jobban, de aztán mégis döntő szett következett. 3:3-nál ráadásul Gyűrűs Boróka vádlija görcsöt kapott, így ekkor percekig állt a játék, de aztán a tavalyi bajnoknő hősiesen folytatta a meccset, s 12:12-ig tartották is a lépést, ám az utolsó három pontot az U22-esek között negyedik helyen végző Gubik Hanna és Puskás Sára szerezte, míg az U22-ben győztes Réthelyi Zsófia húga, Orsi, illetve a tavalyi aranyérmes Gyűrűs Boróka ezúttal ezüstérmes lett.

A tavalyi bronz után idén is Kristóf Dóra és Ligárt Anna szerezte meg a harmadik helyet, miután a bronzmeccsen gödöllői klubtársaik, Bútor Anna és Szabó Anna ellen győztek.

Az U16-os fiúknál éppen fordított utat jártak be a „Marcik”, Udvarhelyi Márton és Zarka Márton: ők ugyanis az első mérkőzésükön bukták el az első játszmát, ezt követően azonban meccsről meccsre javult a teljesítményük, és végül több szettet már nem adtak az ellenfeleknek. A döntőben Sándor Bernátés Suba Róbert ellen nyertek kétszer is 21:18-ra. Hogy teljes legyen a Strandröplabdázásért SE éremgyűjteménye, arról Tari Bence és Veress Ákos gondoskodott, akik a bronzmeccsen három szettben nyertek a Pénzügyőrös Kispál Balázs és Székely Péter ellen.

A döntő végeredménye ITTérhető el.

További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik