UP-info utanpotlassport.hu 2019.08.01 14:23 Frissítve: 2019.08.01 14:30

Strandröplabda: megállt az idő az U16-os bajnokság döntőjében

Szerdán az U16-os korosztály döntőjével folytatódott az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság a Lupa-tónál. A dobogó tetejére a lányoknál Gubik Hanna és Puskás Sára, a fiúknál Udvarhelyi Márton és Zarka Márton állhatott fel.

Mintha megállt volna az idő az U16-os lányoknál – fogalmaz a szövetség honlapja, miután az MKB-Pannónia strandröplabda magyar bajnokság leány U16-os korosztályának eredményhirdetésnél ugyanaz a hat lány állhatott fel a dobogóra a döntőt követően, akik egy évvel ezelőtt is. Az más kérdés, hogy a két döntős összeállítása némileg megváltozott, hiszen tavaly Gubik Hanna Gyűrűs Borókával győzött Puskás Sára és Réthelyi Orsolya előtt, idén viszont Gubik, Puskás, valamint Gyűrűs, Réthelyi összeállításban játszották a finálét. A két duó szettveszteség nélkül jutott el az utolsó meccsig, bár előbbieknél rezgett a léc az elődöntőben, mert a tavalyi U14-es bajnok Kristóf Dórának és Ligárt Annának két játszmalabdája is volt ellenük, azonban innen is sikerült fordítaniuk.

hunvolley.hu 3

 •  Forrás: hunvolley.hu

A döntő aztán óriási drámát hozott. Az első szettben szinte végig Gubikék vezettek, a végjátékban azonban fordított az ellenfél, a második közepéig Gyűrűsék álltak jobban, de aztán mégis döntő szett következett. 3:3-nál ráadásul Gyűrűs Boróka vádlija görcsöt kapott, így ekkor percekig állt a játék, de aztán a tavalyi bajnoknő hősiesen folytatta a meccset, s 12:12-ig tartották is a lépést, ám az utolsó három pontot az U22-esek között negyedik helyen végző Gubik Hanna és Puskás Sára szerezte, míg az U22-ben győztes Réthelyi Zsófia húga, Orsi, illetve a tavalyi aranyérmes Gyűrűs Boróka ezúttal ezüstérmes lett.

A tavalyi bronz után idén is Kristóf Dóra és Ligárt Anna szerezte meg a harmadik helyet, miután a bronzmeccsen gödöllői klubtársaik, Bútor Anna és Szabó Anna ellen győztek.

Az U16-os fiúknál éppen fordított utat jártak be a „Marcik”, Udvarhelyi Márton és Zarka Márton: ők ugyanis az első mérkőzésükön bukták el az első játszmát, ezt követően azonban meccsről meccsre javult a teljesítményük, és végül több szettet már nem adtak az ellenfeleknek. A döntőben Sándor Bernát és Suba Róbert ellen nyertek kétszer is 21:18-ra. Hogy teljes legyen a Strandröplabdázásért SE éremgyűjteménye, arról Tari Bence és Veress Ákos gondoskodott, akik a bronzmeccsen három szettben nyertek a Pénzügyőrös Kispál Balázs és Székely Péter ellen.

A döntő végeredménye ITT érhető el.

További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.09.15 11:21:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Ritkán látott teljesítménnyel rukkolt elő Donyell Malen a holland labdarúgó első osztály szombat esti bajnoki mérkőzésén. A PSV Eindhoven 20 éves támadója öt gólt szerzett a Vitesse ellen.

2019.09.15 09:51:17

Utánpótlássport Jancsó Kornél utanpotlassport.hu

A tiltás-tűrés-támogatás „szentháromságán” már rég túljutottak a keleti harcművészetek Magyarországon, ahol előbb megvetették lábukat, manapság pedig sosem volt népszerűségnek örvendenek szinte kivétel nélkül. Helyzetükről, az utánpótlásról, az „önképről” a három szövetség elnökét kérdeztük.

2019.09.14 14:11:16

Utánpótlássport K. B. utanpotlassport.hu

Jól kezdett, végül szerencsétlen vereségbe futott bele kétszeres U23-as Európa-bajnokunk, Lévai Zoltán (82 kg) a nur-szultani felnőtt-világbajnokság kötöttfogású nyitónapján. A Budapesti Honvéd SE kiválósága már a vigaszágban sem bízhat: legyőzője, a kategória idei Európa-bajnoka, a dán Bisultanov kikapott a következő körben.

2019.09.13 13:10:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Fűzy Ákos után a pécsi női kosárlabdázás újabb ikonikus alakjára emlékeznek a Nemzeti Kosárlabda Akadémián. A hétvégi 3. Horváth Judit Emléktornán a kadét lányok lépnek pályára.

2019.09.08 15:52:16

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Gáll András a budapesti laser run-világbajnokságon U17-ben egyéniben és vegyes váltóban is ezüstérmet szerzett. A Mol Alapítvány által támogatott 16 éves sportoló elégedett idei teljesítményével, pedig az év utolsó nagy eseménye előtt még úgy gondolta, sikerülhettek volna jobban is világversenyek.