UP-info utanpotlassport.hu 2019.08.01 14:23 Frissítve: 2019.08.01 14:30

Strandröplabda: megállt az idő az U16-os bajnokság döntőjében

Szerdán az U16-os korosztály döntőjével folytatódott az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság a Lupa-tónál. A dobogó tetejére a lányoknál Gubik Hanna és Puskás Sára, a fiúknál Udvarhelyi Márton és Zarka Márton állhatott fel.

Mintha megállt volna az idő az U16-os lányoknál – fogalmaz a szövetség honlapja, miután az MKB-Pannónia strandröplabda magyar bajnokság leány U16-os korosztályának eredményhirdetésnél ugyanaz a hat lány állhatott fel a dobogóra a döntőt követően, akik egy évvel ezelőtt is. Az más kérdés, hogy a két döntős összeállítása némileg megváltozott, hiszen tavaly Gubik Hanna Gyűrűs Borókával győzött Puskás Sára és Réthelyi Orsolya előtt, idén viszont Gubik, Puskás, valamint Gyűrűs, Réthelyi összeállításban játszották a finálét. A két duó szettveszteség nélkül jutott el az utolsó meccsig, bár előbbieknél rezgett a léc az elődöntőben, mert a tavalyi U14-es bajnok Kristóf Dórának és Ligárt Annának két játszmalabdája is volt ellenük, azonban innen is sikerült fordítaniuk.

hunvolley.hu 3

 •  Forrás: hunvolley.hu

A döntő aztán óriási drámát hozott. Az első szettben szinte végig Gubikék vezettek, a végjátékban azonban fordított az ellenfél, a második közepéig Gyűrűsék álltak jobban, de aztán mégis döntő szett következett. 3:3-nál ráadásul Gyűrűs Boróka vádlija görcsöt kapott, így ekkor percekig állt a játék, de aztán a tavalyi bajnoknő hősiesen folytatta a meccset, s 12:12-ig tartották is a lépést, ám az utolsó három pontot az U22-esek között negyedik helyen végző Gubik Hanna és Puskás Sára szerezte, míg az U22-ben győztes Réthelyi Zsófia húga, Orsi, illetve a tavalyi aranyérmes Gyűrűs Boróka ezúttal ezüstérmes lett.

A tavalyi bronz után idén is Kristóf Dóra és Ligárt Anna szerezte meg a harmadik helyet, miután a bronzmeccsen gödöllői klubtársaik, Bútor Anna és Szabó Anna ellen győztek.

Az U16-os fiúknál éppen fordított utat jártak be a „Marcik”, Udvarhelyi Márton és Zarka Márton: ők ugyanis az első mérkőzésükön bukták el az első játszmát, ezt követően azonban meccsről meccsre javult a teljesítményük, és végül több szettet már nem adtak az ellenfeleknek. A döntőben Sándor Bernát és Suba Róbert ellen nyertek kétszer is 21:18-ra. Hogy teljes legyen a Strandröplabdázásért SE éremgyűjteménye, arról Tari Bence és Veress Ákos gondoskodott, akik a bronzmeccsen három szettben nyertek a Pénzügyőrös Kispál Balázs és Székely Péter ellen.

A döntő végeredménye ITT érhető el.

További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.05.22 14:06:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 18 éves teniszező, Drahota-Szabó Dorka a Budapest-kupa elnevezésű vegyes csapatversenyen; Bondár Annát győzte le két játszmában.

2020.05.13 13:01:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A szövetség honlapján jelentette be, hogy az U20-as jégkorong-válogatott irányítását a 225-szörös válogatott Horváth András veszi át. Az új kapitány csak olyan játékosokat lát szívesen a nemzeti csapatban, akik büszkék arra, hogy felölthetik magukra a címerest mezt.

2020.05.12 09:11:17

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Az MLSZ döntése értelmében hivatalosan is véget értek a korosztályos bajnokságok; helyezettek, illetve végeredmény alapján feljutók és kiesők nincsenek, az UEFA Ifjúsági Ligában az ETO FC Győr U19-es csapata indulhat.

2020.05.08 12:21:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Amennyiben a RB Salzburg elfogadná az AC Milan által a Tuttosport szerint tett 20 millió eurós ajánlatot, úgy a 19 éves Szoboszlai Dominik lehetne minden idők legdrágább magyar labdarúgója.

2020.05.01 13:31:16

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

A LEN (Európai Úszó Szövetség) vezető testülete úgy határozott, hogy elhalasztja a 2020-as junior Európa-bajnokságot az összes szakágban (úszás, nyílt vízi úszás, műugrás, műúszás, vízilabda).