utanpotlassport.hu 2018.07.03 14:21 Frissítve: 2018.07.03 14:25

Strandkézilabda: triplázni készül a leány U18-as válogatott

Lassan már nincsenek szavak a leány U18-as strandkézilabda-válogatott eredményeire, amely a tavalyi világbajnoki cím után Montenegróban a korosztályos Európa-bajnokságot is megnyerte. Így az októberi, Buenos Aires-i ifjúsági olimpián, a csapat utolsó utánpótlás-eseményén akár a triplázás is összejöhet.

Bruckner Vince – utanpotlassport.hu Nincs egészen egy éve, tavaly nyáron óriási sikert ért el a leány strandkézilabda-válogatott azzal, hogy Mauritiuson, akkor még az U17-es korosztályban világbajnoki címet szerzett. Pinizsi Zoltán együttesének története hasonló a dán labdarúgó-válogatott 1992-es Eb-győzelméhez, azzal a különbséggel, hogy a mieink nem a strandról, hanem a strandra érkeztek a torna előtt. És ha már beugró csapatként ott voltak, végigverték a világot.

A vb után az Európa-bajnokságon is a csúcsra ért az U18-as válogatott Forrás: MKSZ

A vb után az Európa-bajnokságon is a csúcsra ért az U18-as válogatott  •  Forrás: MKSZ

Az előzmények után természetesen a montenegrói Ulcinjban rendezett U18-as Európa-bajnokságra is esélyesként, az éremszerzés reményében utazott a magyar csapat. Nem is okozott csalódást, sőt… Az első, spanyolok elleni vesztes csoportmérkőzés után minden játszmát megnyert a háromnapos kontinensviadalon, így újabb aranyéremnek örülhetett a társaság.

„Elképesztően boldogok vagyunk, hogy aranyéremmel zárult ez a történet is, hozzátéve, hogy az Európa-bajnokságon a csapat játéka elmaradt a felkészülés végén mutatott teljesítménytől. Két nagyon fontos elemben viszont sikerült előrelépnünk: a lányok igazi profiként viselkedtek, tudták, mely mérkőzéseket kell megnyerni, mikor kell nagyon koncentrálni. A másik pedig, hogy a már addig is nagyon jó csapatkohézió még erősebbé vált, és igazi családias légkör alakult ki az együttesen belül.”

Az Európa-bajnokság mérkőzésein nagy önbizalommal és hittel játszott a magyar csapat. Ezen a téren egyébként sokat javult az utóbbi időben a csapat, elsősorban a mauritiusi sikernek köszönhetően.

„Egyértelműen segített a tavalyi világbajnoki győzelem. A lányok elhitték, hogy képesek győzni, és éppen ezért felszabadultan játszottak. Nagyon értékes társaságról van szó, amely a bravúr után most képes volt megfelelni az elvárásoknak, és bizonyította, hogy reális célokat fogalmaztunk meg a torna előtt.”

Pinizsi szerint a sportág szempontjából is fontos üzenete van az Eb-aranynak.

„Az ilyen siker után látszik, hogy érdemes foglalkozni a strandkézilabdával, remélem, ezt egyre több teremedző is így látja. Arról nem is beszélve, hogy így – talán fáradtabb, de – nagyobb önbizalmú játékosokat kapnak vissza a következő évad előtt.”

A vb- és Eb-siker már összejött a magyar csapatnak, de ráadásként még hátravan az októberi ifjúsági olimpia is. Felesleges is megkérdezni, mi jár az edzők és a játékosok fejében a Buenos Aires-i viadallal kapcsolatban.

„Még a két aranyérem után sem jelenthető ki, hogy egyértelmű esélyesei vagyunk a tornának, hiszen a női kézilabdában apróságokon dől el minden. Viszont így, hogy a tavaly az ölünkbe hullott lehetőség után világbajnokok lettünk, az idén pedig Európa-bajnokok, természetesen szeretnénk összehozni a triplázást, és a lehető legszebben búcsúztatni ezt az együttest az utánpótlásévektől.”

További korosztályos híreink (STRAND)KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.09.10 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Akadnak olyan edzők idehaza, akik úgy nevelik a jövő bajnokait, hogy közben maguk sem hagyták még abba az élsportot. Van közöttük olyan, aki a tokiói játékokra készül, van, aki válogatott-kerettag, egy másik szakember pedig már csak a sportág szeretete miatt áll edzésbe rendszeresen.

2020.09.03 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Sokak voltak csalódottak az utánpótlás-világversenyek elhalasztása, törlése miatt. Összegyűjtöttük, három sikersportágunkban (kajak-kenu, úszás, vívás), kik lehettek volna az év nagy nyertesei.

2020.08.26 09:09:17

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Az utóbbi időben jól megfigyelhető tendencia, hogy a gyerekeket egyre fiatalabban igyekeznek „megkaparintani” az egyes sportágak. Összeállításunkban arra keressük a választ, hogy miképpen működik a népszerűsítés az egészen kicsik körében, és arra is, hogy a korai kezdés együtt jár-e nem kívánatos mellékhatásokkal.

2020.07.23 16:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.

2020.07.20 14:55:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A HISZEK Benned Sport Program második alprogramjának legújabb, ötödik ütemében 250 millió forintot osztanak szét a kis és közepes sportszervezetek között.