Strandkézilabda: leányválogatottunk elődöntős az U18-as Eb-n

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.30. 18:31
Címkék
Csak a leányválogatottnak sikerült az elődöntőbe jutás a Montenegróban zajló U18-as strandkézilabda Európa-bajnokságon. Pinizsi Zoltán együttese az oroszokat győzte le két szettben a négy közé jutásért. A fiúk a csoportelsőség után drámai csatában, szétlövést követően kaptak ki a lengyelek elleni negyeddöntőben.

B. V. – utanpotlassport.huMindkét válogatottunk derűlátóan várhatta a Montenegróban zajló U18-as strandkézilabda Európa-bajnokság második napját. A fiúk már az első napon, a lányok pedig szombati csoportmeccsükön biztosították negyeddöntős tagságukat.B. V. – utanpotlassport.huMindkét válogatottunk derűlátóan várhatta a Montenegróban zajló U18-as strandkézilabda Európa-bajnokság második napját. A fiúk már az első napon, a lányok pedig szombati csoportmeccsükön biztosították negyeddöntős tagságukat.

A leányválogatott már elődöntős az U18-as Eb-n Forrás: MKSZ
A leányválogatott már elődöntős az U18-as Eb-n Forrás: MKSZ

A leányválogatott már elődöntős az U18-as Eb-n  •  Forrás: MKSZ

Utóbbi társaság a törökök magabiztos legyőzése után az orosz válogatottal találkozott a nyolc között. A világbajnoki címvédő magyar együttes jól játszott, mondhatni az elejétől a végéig irányította a mérkőzést. Ennek köszönhetően 2:0-ra győzött, így továbbra is élnek a lányok érmes reményei.

Az elődöntőben szombaton 11 órakor a portugálok ellen meccsel Pinizsi Zoltán csapata.

A fiúk mindjárt bravúrral kezdték a napot, miután a csoportelsőségért zajló mérkőzésen két szettben legyőzték az erős portugálokat. A délelőtti sikert viszont nem követte délutáni győzelem. A fiúk a lengyelekkel játszottak a négy közé jutásért, s bár az első játszmát biztosan nyerték, a második elúszott, s a szétlövést is a rivális bírta jobban.

Így Penszki Gergely együttese a drámai küzdelem után vasárnap az 5-8. helyért folytathatja, a zárónap első összecsapásán az olaszokkal találkozik délelőtt 10 órakor.

U18-AS STRANDKÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, 2. NAP
Fiúk: Csoportmérkőzések:
Magyarország – Portugália 2:0 (23:18, 19:16)
A csoport végeredménye: 1. Magyarország 6 pont, 2. Portugália 4, 3. Ukrajna 2, 4. Franciaország 0 Negyeddöntő: Magyarország – Lengyelország 1:2 (15:12, 14:16, 6:7)
Leányok: Csoportmérkőzések: Magyarország–Törökország 2:0 (19:9, 21:3)
A csoport végeredménye: 1. Spanyolország 8 pont, 2. Magyarország 6, 3. Olaszország 4, 4. Svájc 2, 5. Törökország 0
Negyeddöntő:
Magyarország–Oroszország 2:0 (20:14, 19:17)

További korosztályos híreink (STRAND)KÉZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik