utanpotlassport.hu 2019.04.14 10:54 Frissítve: 2019.04.14 17:33

Sportlövészet: Pekler Zalán az olimpiai kvótáért is küzd

A márciusban Eszéken megrendezett sportlövő Európa-bajnokságon egyéniben ezüst-, míg csapatban aranyérmet szerzett a 2000-es születésű komáromi Pekler Zalán, aki a sikeres évkezdést – természetesen további érmek mellett – olimpiai kvótával koronázná meg. „Egy hét múlva világkupaversenyen veszek részt Pekingben, ahol mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy az álmaimat mihamarabb valóra váltsam" – nyilatkozta honlapunknak a Buenos Aires-i ifjúsági olimpiát megjárt tehetség.

M. Sz.utanpotlassport.hu A márciusi, Eszéken megrendezett légfegyveres Európa-bajnokságon egyéniben ezüst-, míg csapatban aranyérmet szerzett a komáromi sportlövő, Pekler Zalán. A Buenos Aires-i ifjúsági olimpiát is megjárt, 2000-es születésű puskás fiú nyilatkozott honlapunknak.

A 2000-es születésű Pekler Zalán az ifjúsági olimpiát már megjárta, most a felnőttek között állna lőtábla elé FORRÁS: NICOLO ZANGIROLAMI

A 2000-es születésű Pekler Zalán az ifjúsági olimpiát már megjárta, most a felnőttek között állna lőtábla elé FORRÁS: NICOLO ZANGIROLAMI

– Említetted korábban, hogy a tavalyi, győri tíz méteres Eb-n alulteljesítettél. Eszéken azonban – ha fogalmazhatunk így – minden összejött. Milyen emlékeket kelt most benned Horvátország?

– A tavalyi Európa-bajnokság sajnos nem úgy sikerült, ahogyan szerettem volna, ám rengeteg tapasztalatot szereztem, amiket idén fel tudtam használni. De miből is tanulhatna az ember igazán, ha nem a saját kudarcaiból? Szerencsére Eszéken minden összejött, két érmet is szereztem. Ugyan már eltelt egy hónap, de még mindig előttem van minden pillanata, amelyek a mai napig boldoggá tesznek.

– Igaz az, hogy tavaly gondok voltak a puskáddal, és többek között ezért nem jöttek az eredmények tíz méteren?

– Igen, már új puskával lövök. Tavaly sajnos akadtak gondok a fegyveremmel, és emiatt több versenyem is elúszott. De szerencsére ez a probléma már a múlté, és – ahogyan látszik is – a felszerelésem tökéletes állapotban van. Így már csak rajtam múlik, hogy egy-egy versenyen milyen eredményt érek el.

– Világkupaversenyek várnak rád, legközelebb Pekingben állsz lőállásba. Most csak az olimpiai kvóta megszerzése lebeg a szemed előtt?

– Szerencsére az elmúlt két év nagyon sikeres volt számomra, így ennek köszönhetően bekerültem a világkupaversenyekre utazó felnőttcsapatba. A célom természetesen az, hogy kiharcoljam a tokiói olimpiára történő kijutást. A legközelebbi megméretés Pekingben lesz egy hét múlva, ahol mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy mihamarabb valóra váltsam az álmaimat. Úgy érzem, az esélyem meg van rá, az azonban biztos, hogy nem lesz könnyű menet.

– Milyen távon szeretsz egyébként a leginkább lőni?

–  Mindig nehéz kérdés volt számomra, hogy melyik is a kedvenc számom. Imádok lőni, így szinte mindegy, hogy tíz vagy ötven méteren kell ezt megtennem. Nekem csak az számít, hogy lőállásba állhassak, és azt csináljam, amit szeretek.

További korosztályos híreink SPORTLÖVÉSZETBEN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.09.10 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Akadnak olyan edzők idehaza, akik úgy nevelik a jövő bajnokait, hogy közben maguk sem hagyták még abba az élsportot. Van közöttük olyan, aki a tokiói játékokra készül, van, aki válogatott-kerettag, egy másik szakember pedig már csak a sportág szeretete miatt áll edzésbe rendszeresen.

2020.09.03 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Sokak voltak csalódottak az utánpótlás-világversenyek elhalasztása, törlése miatt. Összegyűjtöttük, három sikersportágunkban (kajak-kenu, úszás, vívás), kik lehettek volna az év nagy nyertesei.

2020.08.26 09:09:17

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Az utóbbi időben jól megfigyelhető tendencia, hogy a gyerekeket egyre fiatalabban igyekeznek „megkaparintani” az egyes sportágak. Összeállításunkban arra keressük a választ, hogy miképpen működik a népszerűsítés az egészen kicsik körében, és arra is, hogy a korai kezdés együtt jár-e nem kívánatos mellékhatásokkal.

2020.07.23 16:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.

2020.07.20 14:55:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A HISZEK Benned Sport Program második alprogramjának legújabb, ötödik ütemében 250 millió forintot osztanak szét a kis és közepes sportszervezetek között.