utanpotlassport.hu 2019.04.14 10:54 Frissítve: 2019.04.14 17:33

Sportlövészet: Pekler Zalán az olimpiai kvótáért is küzd

A márciusban Eszéken megrendezett sportlövő Európa-bajnokságon egyéniben ezüst-, míg csapatban aranyérmet szerzett a 2000-es születésű komáromi Pekler Zalán, aki a sikeres évkezdést – természetesen további érmek mellett – olimpiai kvótával koronázná meg. „Egy hét múlva világkupaversenyen veszek részt Pekingben, ahol mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy az álmaimat mihamarabb valóra váltsam" – nyilatkozta honlapunknak a Buenos Aires-i ifjúsági olimpiát megjárt tehetség.

M. Sz.utanpotlassport.hu A márciusi, Eszéken megrendezett légfegyveres Európa-bajnokságon egyéniben ezüst-, míg csapatban aranyérmet szerzett a komáromi sportlövő, Pekler Zalán. A Buenos Aires-i ifjúsági olimpiát is megjárt, 2000-es születésű puskás fiú nyilatkozott honlapunknak.

A 2000-es születésű Pekler Zalán az ifjúsági olimpiát már megjárta, most a felnőttek között állna lőtábla elé FORRÁS: NICOLO ZANGIROLAMI

A 2000-es születésű Pekler Zalán az ifjúsági olimpiát már megjárta, most a felnőttek között állna lőtábla elé FORRÁS: NICOLO ZANGIROLAMI

– Említetted korábban, hogy a tavalyi, győri tíz méteres Eb-n alulteljesítettél. Eszéken azonban – ha fogalmazhatunk így – minden összejött. Milyen emlékeket kelt most benned Horvátország?

– A tavalyi Európa-bajnokság sajnos nem úgy sikerült, ahogyan szerettem volna, ám rengeteg tapasztalatot szereztem, amiket idén fel tudtam használni. De miből is tanulhatna az ember igazán, ha nem a saját kudarcaiból? Szerencsére Eszéken minden összejött, két érmet is szereztem. Ugyan már eltelt egy hónap, de még mindig előttem van minden pillanata, amelyek a mai napig boldoggá tesznek.

– Igaz az, hogy tavaly gondok voltak a puskáddal, és többek között ezért nem jöttek az eredmények tíz méteren?

– Igen, már új puskával lövök. Tavaly sajnos akadtak gondok a fegyveremmel, és emiatt több versenyem is elúszott. De szerencsére ez a probléma már a múlté, és – ahogyan látszik is – a felszerelésem tökéletes állapotban van. Így már csak rajtam múlik, hogy egy-egy versenyen milyen eredményt érek el.

– Világkupaversenyek várnak rád, legközelebb Pekingben állsz lőállásba. Most csak az olimpiai kvóta megszerzése lebeg a szemed előtt?

– Szerencsére az elmúlt két év nagyon sikeres volt számomra, így ennek köszönhetően bekerültem a világkupaversenyekre utazó felnőttcsapatba. A célom természetesen az, hogy kiharcoljam a tokiói olimpiára történő kijutást. A legközelebbi megméretés Pekingben lesz egy hét múlva, ahol mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy mihamarabb valóra váltsam az álmaimat. Úgy érzem, az esélyem meg van rá, az azonban biztos, hogy nem lesz könnyű menet.

– Milyen távon szeretsz egyébként a leginkább lőni?

–  Mindig nehéz kérdés volt számomra, hogy melyik is a kedvenc számom. Imádok lőni, így szinte mindegy, hogy tíz vagy ötven méteren kell ezt megtennem. Nekem csak az számít, hogy lőállásba állhassak, és azt csináljam, amit szeretek.

További korosztályos híreink SPORTLÖVÉSZETBEN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.04.18 11:24:03

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Bekerült az német U17-es válogatott Európa-bajnokságra készülő keretébe Dárdai Pál középső fia, Márton. A Herthában pallérozódó középhátvéd korábban már csapatkapitányként is vezethette a korosztályos-csapatot, továbbá alapember volt az elitkörben is, így nem meglepő, hogy Michael Feichtenbeiner számít rá az írországi kontinenstornán.

2019.04.11 17:04:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A mezőny egyik legfiatalabbjaként szerepelt élete első felnőtt Európa-bajnokságán a békéscsabaiak tehetséggel megáldott súlyemelője, Mitykó Veronika, aki a 71 kilósok kategóriájában összetettben a 11. helyen végzett Batumiban.

2019.04.11 09:14:18

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Ugyan az edzések zömét már jó ideje a felnőttcsapat tagjaként végzi, a juniorbajnokság múlt hétvégi nyolcas döntőjében megvédte címét a korosztályos együttessel a 17 esztendős Lukács Norbert, aki ráadásul bekerült a torna All Star-válogatottjába is.

2019.03.28 14:24:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A W Series bejelentette a rajtrácsot kiérdemlők listáját, melyből kiderül, hogy a 18 éves Keszthelyi Vivien a sorozat szerződtetett, hivatalos tesztpilótájaként folytatja pályafutását, így ő lesz a mezőny egyik legfiatalabb tagja.

2019.03.27 18:33:17

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Megszerezte első sikerét a hazai rendezésű Európa-bajnoki elitkörben U17-es leányválogatottunk. Schumi Dorottya együttese magabiztos, 4−0-s győzelmet aratott a grúzok felett, így másodikként zárt csoportjában. A kvartettből az angolok jutottak ki a bulgáriai kontinensviadalra.