utanpotlassport.hu 2019.03.21 17:57 Frissítve: 2019.03.21 18:03

Sportlövészet: Palánki Klaudia újabb junior Eb-aranyat nyert

Az eszéki junior légfegyveres Európa-bajnokság utolsó napján sem maradtak érem nélkül a magyar sportlövők. A futócéllövő Palánki Klaudia második aranyát gyűjtötte be, ezúttal a normál számban, míg a fiúcsapat ismét a harmadik helyen zárt.

M. Sz. utanpotlassport.hu Aki azt gondolta, hogy az eszéki junior sportlövő Európa-bajnokságon a fiú légpuskás csapat szerdai első helyével befejeződött a magyarok éremszerzése, tévedett. Csütörtökön ugyanis még lőállásba álltak a futócéllövők, a leányok mezőnyében pedig ott volt a 40 lövéses vegyes számban aranyérmet szerzett Palánki Klaudia, aki ezúttal a normál, vagyis 30+30-as számban mérette meg magát. Mindez azt jelenti, hogy harminc gyors mellett ugyanennyi lassú mozgócélt kellett eltalálnia, csakúgy, mint a fiúknak: Gazda Filipnek, Haris Ferencnek és Lengyel Mártonnak.

Második aranyérmét szerezte a futócéllövő Palánki Klaudia az eszéki junior Európa-bajnokságon

Második aranyérmét is megszerezte a futócéllövő Palánki Klaudia az eszéki junior Európa-bajnokságon

Az erősebbik nem esetében ezúttal sem következett be áttörés, ugyanis Haris Ferenc kivételével – aki a kilencedik helyet szerezte meg – a mieink a mezőny végén zártak. Gazda a tizennegyedik, míg Lengyel a tizenötödik lett. Csapatban viszont újabb érmet gyűjtöttek be, miután a harmadik helyen végeztek az ukránok és az oroszok mögött.

Velük ellentétben Palánki Klaudia – akinek a neve valószínűleg már senkinek sem idegen a sportlövőberkekben – ezúttal is a mezőny legjobbja volt. Azonkívül, hogy megnyerte az alapversenyt, az elődöntőben előbb az osztrák Wimmert verte meg 0–4-ről 6–4-re, majd az első helyért az orosz Anufrijevát 6–3-ra, így második aranyát zsebelte be.

A magyar juniorválogatott három arany-, két ezüst-, és három bronzéremmel zárta az eszéki Eb-t.

JUNIOR SPORTLÖVŐ EURÓPA-BAJNOKSÁG, ESZÉK
Leány futócél 30+30: 1. Palánki Klaudia, 2. Kszenija Anufrijeva (Oroszország), 3. Nikol Szlotina (Oroszország)
Fiú futócél 30+30: 1. Aaro Vuorimaa (Finnország), 2. Andreas Bergström (Svédország), 3. Kris Grossheim (Németország) … 9. Haris Ferenc …14. Gazda Filip, 15. Lengyel Márton. Csapatverseny: 1. Ukrajna, 2. Oroszország, 3. Magyarország

További korosztályos híreink SPORTLÖVÉSZETBEN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.04.22 19:44:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Budapest Honvéd-MFA a 3. helyen zárt a VIII. Honvéd-kupán, miután a bronzmeccsen 0–1-ről fordítva, a kétgólos Benczenleitner Barna vezérletével 4–1-re legyőzte az izraeli Maccabi Petah Tikvát.

2019.04.22 18:34:17

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Kocsis Mihály testnevelő tanár élete és munkássága címmel jelent meg könyv a Központi Sportiskola egykori igazgatójáról, aki máig érvényes irányt szabott a magyar sport utánpótlás-nevelésének. A kötet – illusztris szerzők tolmácsolásában – a 20. század hazai történelmének és sportjának is árnyalt tükörképe.

2019.04.22 18:14:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Hertha BSC labdarúgócsapata a hivatalos Instagram-oldalán tudatta, hogy a klub német U-válogatott középpályása, a 19 éves Dárdai Palkó múlt héten a Chemnitz elleni U23-as meccsen megsérült,  elszakadt a bokaszalagja, így ebben a szezonban már nem léphet pályára.

2019.04.18 11:24:03

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Bekerült az német U17-es válogatott Európa-bajnokságra készülő keretébe Dárdai Pál középső fia, Márton. A Herthában pallérozódó középhátvéd korábban már csapatkapitányként is vezethette a korosztályos-csapatot, továbbá alapember volt az elitkörben is, így nem meglepő, hogy Michael Feichtenbeiner számít rá az írországi kontinenstornán.

2019.04.11 17:04:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A mezőny egyik legfiatalabbjaként szerepelt élete első felnőtt Európa-bajnokságán a békéscsabaiak tehetséggel megáldott súlyemelője, Mitykó Veronika, aki a 71 kilósok kategóriájában összetettben a 11. helyen végzett Batumiban.