Sportlövészet: Palánki Klaudia újabb junior Eb-aranyat nyert

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.21. 17:57
Címkék
Az eszéki junior légfegyveres Európa-bajnokság utolsó napján sem maradtak érem nélkül a magyar sportlövők. A futócéllövő Palánki Klaudia második aranyát gyűjtötte be, ezúttal a normál számban, míg a fiúcsapat ismét a harmadik helyen zárt.

M. Sz.utanpotlassport.hu Aki azt gondolta, hogy az eszéki junior sportlövő Európa-bajnokságon a fiú légpuskás csapat szerdai első helyével befejeződött a magyarok éremszerzése, tévedett. Csütörtökön ugyanis még lőállásba álltak a futócéllövők, a leányok mezőnyében pedig ott volt a 40 lövéses vegyes számban aranyérmet szerzett Palánki Klaudia, aki ezúttal a normál, vagyis 30+30-as számban mérette meg magát. Mindez azt jelenti, hogy harminc gyors mellett ugyanennyi lassú mozgócélt kellett eltalálnia, csakúgy, mint a fiúknak: Gazda Filipnek, Haris Ferencnek és Lengyel Mártonnak.M. Sz.utanpotlassport.hu Aki azt gondolta, hogy az eszéki junior sportlövő Európa-bajnokságon a fiú légpuskás csapat szerdai első helyével befejeződött a magyarok éremszerzése, tévedett. Csütörtökön ugyanis még lőállásba álltak a futócéllövők, a leányok mezőnyében pedig ott volt a 40 lövéses vegyes számban aranyérmet szerzett Palánki Klaudia, aki ezúttal a normál, vagyis 30+30-as számban mérette meg magát. Mindez azt jelenti, hogy harminc gyors mellett ugyanennyi lassú mozgócélt kellett eltalálnia, csakúgy, mint a fiúknak: Gazda Filipnek, Haris Ferencnek és Lengyel Mártonnak.

Második aranyérmét szerezte a futócéllövő Palánki Klaudia az eszéki junior Európa-bajnokságon
Második aranyérmét szerezte a futócéllövő Palánki Klaudia az eszéki junior Európa-bajnokságon

Második aranyérmét is megszerezte a futócéllövő Palánki Klaudia az eszéki junior Európa-bajnokságon

Az erősebbik nem esetében ezúttal sem következett be áttörés, ugyanis Haris Ferenc kivételével – aki a kilencedik helyet szerezte meg – a mieink a mezőny végén zártak. Gazda a tizennegyedik, míg Lengyel a tizenötödik lett. Csapatban viszont újabb érmet gyűjtöttek be, miután a harmadik helyen végeztek az ukránok és az oroszok mögött.

Velük ellentétben Palánki Klaudia – akinek a neve valószínűleg már senkinek sem idegen a sportlövőberkekben – ezúttal is a mezőny legjobbja volt. Azonkívül, hogy megnyerte az alapversenyt, az elődöntőben előbb az osztrák Wimmert verte meg 0–4-ről 6–4-re, majd az első helyért az orosz Anufrijevát 6–3-ra, így második aranyát zsebelte be.

A magyar juniorválogatott három arany-, két ezüst-, és három bronzéremmel zárta az eszéki Eb-t.

JUNIOR SPORTLÖVŐ EURÓPA-BAJNOKSÁG, ESZÉK
Leány futócél 30+30: 1. Palánki Klaudia, 2. Kszenija Anufrijeva (Oroszország), 3. Nikol Szlotina (Oroszország)
Fiú futócél 30+30: 1. Aaro Vuorimaa (Finnország), 2. Andreas Bergström (Svédország), 3. Kris Grossheim (Németország) … 9. Haris Ferenc …14. Gazda Filip, 15. Lengyel Márton. Csapatverseny: 1. Ukrajna, 2. Oroszország, 3. Magyarország

További korosztályos híreink SPORTLÖVÉSZETBEN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik