utanpotlassport.hu 2019.03.21 17:57 Frissítve: 2019.03.21 18:03

Sportlövészet: Palánki Klaudia újabb junior Eb-aranyat nyert

Az eszéki junior légfegyveres Európa-bajnokság utolsó napján sem maradtak érem nélkül a magyar sportlövők. A futócéllövő Palánki Klaudia második aranyát gyűjtötte be, ezúttal a normál számban, míg a fiúcsapat ismét a harmadik helyen zárt.

M. Sz. utanpotlassport.hu Aki azt gondolta, hogy az eszéki junior sportlövő Európa-bajnokságon a fiú légpuskás csapat szerdai első helyével befejeződött a magyarok éremszerzése, tévedett. Csütörtökön ugyanis még lőállásba álltak a futócéllövők, a leányok mezőnyében pedig ott volt a 40 lövéses vegyes számban aranyérmet szerzett Palánki Klaudia, aki ezúttal a normál, vagyis 30+30-as számban mérette meg magát. Mindez azt jelenti, hogy harminc gyors mellett ugyanennyi lassú mozgócélt kellett eltalálnia, csakúgy, mint a fiúknak: Gazda Filipnek, Haris Ferencnek és Lengyel Mártonnak.

Második aranyérmét szerezte a futócéllövő Palánki Klaudia az eszéki junior Európa-bajnokságon

Második aranyérmét is megszerezte a futócéllövő Palánki Klaudia az eszéki junior Európa-bajnokságon

Az erősebbik nem esetében ezúttal sem következett be áttörés, ugyanis Haris Ferenc kivételével – aki a kilencedik helyet szerezte meg – a mieink a mezőny végén zártak. Gazda a tizennegyedik, míg Lengyel a tizenötödik lett. Csapatban viszont újabb érmet gyűjtöttek be, miután a harmadik helyen végeztek az ukránok és az oroszok mögött.

Velük ellentétben Palánki Klaudia – akinek a neve valószínűleg már senkinek sem idegen a sportlövőberkekben – ezúttal is a mezőny legjobbja volt. Azonkívül, hogy megnyerte az alapversenyt, az elődöntőben előbb az osztrák Wimmert verte meg 0–4-ről 6–4-re, majd az első helyért az orosz Anufrijevát 6–3-ra, így második aranyát zsebelte be.

A magyar juniorválogatott három arany-, két ezüst-, és három bronzéremmel zárta az eszéki Eb-t.

JUNIOR SPORTLÖVŐ EURÓPA-BAJNOKSÁG, ESZÉK
Leány futócél 30+30: 1. Palánki Klaudia, 2. Kszenija Anufrijeva (Oroszország), 3. Nikol Szlotina (Oroszország)
Fiú futócél 30+30: 1. Aaro Vuorimaa (Finnország), 2. Andreas Bergström (Svédország), 3. Kris Grossheim (Németország) … 9. Haris Ferenc …14. Gazda Filip, 15. Lengyel Márton. Csapatverseny: 1. Ukrajna, 2. Oroszország, 3. Magyarország

További korosztályos híreink SPORTLÖVÉSZETBEN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.02.09 12:37:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ifjúsági ergométeres kontinensviadal után a párizsi világbajnokságon is megvillantotta klasszisát az Arrabona Evezős Klub 18 éves versenyzője, Siska Bettina, elvégre 500 méteren új egyéni csúccsal a dobogó második fokára állt fel, s nevelőedzője, Halmainé Mészáros Éva szerint immár „stabilan hozza, amit tud".

2020.02.02 16:06:15

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Számos utánpótlássikerről adunk hírt, ám jól tudjuk: ezek még nem garantálják a fényes felnőttpályafutást. Most az érem másik oldalát vizsgáltuk meg: olyan sportolókkal beszéltünk, akik utánpótláskorúként nem arattak nagy sikereket, de későn érő típusként szép pályafutást építettek.

2020.01.24 19:06:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A junior vb- és Eb-, továbbá U23-as Eb-győztes cselgáncsozó, Özbas Szofi és a felnőttvilágbajnok kajakos, Kopasz Bálint lett 2019 legjobb utánpótláskorú sportolója. Mindez a tizenkilencedik alkalommal megrendezett Héraklész Díjátadó Gálán derült ki pénteken.

2020.01.23 19:06:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elképesztő teljesítménnyel nyerte meg Pekler Zalán a junior légpuskások 10 m-es müncheni versenyét. A komáromi sportlövő jobbat lőtt, mint a világcsúcs (országos csúcsot ért el), ezek után azt kérdeztük tőle, mégis hogyan csinálta.

2020.01.14 21:07:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elstartolt a junior leánykosarasok bajnokságának felsőházi rájátszása, amelyben a Csata DSE, a DVTK Akadémia és a Vasas Akadémia hozta ez idáig minden meccsét. A miskolciak eddig két mérkőzésből kétszer nyertek ugyanolyan arányú különbséggel: 68−67-re verték az NKA Pécs és a BEAC-Újbuda KA alakulatát is.