UP-info utanpotlassport.hu 2020.02.26 13:43 Frissítve: 2020.02.29 20:48

Sportlövészet: junior Európa-bajnok a Mészáros, Pekler vegyes csapat

A második versenynap délelőttjén már a harmadik érmét (a második aranyat) szerezte meg a magyar küldöttség a sportlövők lengyelországi junior Európa-bajnokságán: Mészáros Eszter Pekler Zalánnal párban győzött a vegyes csapatok küzdelmeiben.

Mire elkezdődtek a junior légpisztolyosok versenyei a lengyelországi Wroclawban zajló 10 méteres Európa-bajnokság második napján, addigra már biztossá vált, hogy a légpuskások a tegnapi Hammerl Soma-arany és Mészáros Eszter-bronz után újabb éremmel bővítik kollekciójukat, hiszen a szerdai vegyes csapatok viadalán a 20 éves Pekler Zalán és a 17 éves Mészáros Eszter fináléba jutott.

Pekler Zalán és Mészáros Eszter junior Európa-bajnok lett Wroclawban Forrás: MSSZ

Pekler Zalán és Mészáros Eszter junior Európa-bajnok lett Wroclawban  •  Forrás: MSSZ

A nemrégiben felnőttvilágcsúcsnál is jobb eredményt elérő Pekler kedden némi meglepetésre huszonhetedikként végzett az alapversenyben, szerdán azonban a mezőny fölé nőtt teljesítményével, a már tavaly olimpiai kvótát szerző Mészáros pedig megtartotta kitűnő formáját.

A fiatalok a selejtezőben és az elődöntőben külön-külön is a legjobb eredményeket produkálták, így nem volt kérdés, hogy részt vesznek az aranycsatában, amelyben a Tatjana Harkova, Grigorij Shamakov orosz duó várt rájuk.

A hatalmas izgalmakat hozó utolsó mérkőzés végén a magyar fiatalok örülhettek, pedig sokáig nem nekik állt a zászló.

„Az egész napot jól kezdtük, hiszen gyönyörű eredményekkel nyertük meg mindkét kvalifikációs versenyt – nyilatkozta Pekler Zalán honlapunknak. – Az első fordulóban 630.1 kört értünk el, ami hatalmas eredmény, így magabiztosan léptünk lőállásba a döntőben. Az viszont nem indult a legjobban, 8–0-ra vezetett az ellenfél, ekkor Szucsák László időt kért – számunkra a legjobbkor. Úgy érzem, ez törte meg az oroszok lendületét, mi is összekaptuk magunkat és bár az utolsó lövéskor vezettünk először a meccsen, megnyertük. Tegnap nagy csalódás ért az egyéni küzdelmek során, úgy gondolom, túl nagy terhet raktam a saját vállamra. A két verseny között rengeteget gondolkodtam azon, mit változtassak. Próbáltam feldolgozni, ami történt. Szerencsére sikerült. Most már nagy az öröm!”

A döntőt végül 16–14-re nyerték Peklerék, a harmadik helyet a szintén orosz Derevjagina, Vasziljev kettős szerezte meg, Gáspár Lalita és Török Ferenc párosa a 20. helyen végzett.

További korosztályos hírek SPORTLÖVÉSZETBEN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.05.22 14:06:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 18 éves teniszező, Drahota-Szabó Dorka a Budapest-kupa elnevezésű vegyes csapatversenyen; Bondár Annát győzte le két játszmában.

2020.05.13 13:01:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A szövetség honlapján jelentette be, hogy az U20-as jégkorong-válogatott irányítását a 225-szörös válogatott Horváth András veszi át. Az új kapitány csak olyan játékosokat lát szívesen a nemzeti csapatban, akik büszkék arra, hogy felölthetik magukra a címerest mezt.

2020.05.12 09:11:17

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Az MLSZ döntése értelmében hivatalosan is véget értek a korosztályos bajnokságok; helyezettek, illetve végeredmény alapján feljutók és kiesők nincsenek, az UEFA Ifjúsági Ligában az ETO FC Győr U19-es csapata indulhat.

2020.05.08 12:21:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Amennyiben a RB Salzburg elfogadná az AC Milan által a Tuttosport szerint tett 20 millió eurós ajánlatot, úgy a 19 éves Szoboszlai Dominik lehetne minden idők legdrágább magyar labdarúgója.

2020.05.01 13:31:16

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

A LEN (Európai Úszó Szövetség) vezető testülete úgy határozott, hogy elhalasztja a 2020-as junior Európa-bajnokságot az összes szakágban (úszás, nyílt vízi úszás, műugrás, műúszás, vízilabda).