UP-info utanpotlassport.hu 2020.02.27 14:50 Frissítve: 2020.02.27 15:08

Sportlövészet: junior Európa-bajnok a fiú légpuskacsapat

Hammerl Soma és Pekler Zalán a második, Török Ferenc az első aranyérmét szerezte a sportlövők lengyelországi 10 méteres junior Európa-bajnokságának zárónapján, miután a magyar légpuskás trió nagyon simán megnyerte a fiúk csapatversenyét.

Hammerl, Török és Pekler junior Európa-bajnok hármasa Forrás: MSSZ

Hammerl, Török és Pekler junior Európa-bajnok hármasa  •  Forrás: MSSZ

A sportlövők Wroclawban zajló 10 méteres junior Európa-bajnokságának zárónapján a légpisztolyos és a légpuskás csapatversenyekre került sor. Magyar szempontból örömteli, hogy mind a négy trió kvalifikálta magát a legjobb nyolc közé, így az utolsó napon is volt miért és kiért szurkolni. Az biztos, már a csütörtöki viadal előtt sem lehetett hiányérzete a magyaroknak, légpuskában Hammerl Soma egyéni, Pekler Zalán és Mészáros Eszter vegyes csapat aranyérmet nyert, ráadásul Mészáros harmadik lett a leányversenyben.

Hammerl és Pekler mellett az a Török Ferenc szerepelt a fiúk légpuskás hármasában, aki 16 évesen végzett hatodikként az egyéni küzdelmek során, így abszolút esélyesként vágtak neki a fiatalok az utolsó megméretésnek. És ahhoz is méltóan szerepeltek! A középdöntőt magabiztosan, 625.6 körrel megnyerve jutottak az aranycsatába, ahol a franciáknak esélyt sem adva, 17–3-ra győztek, ezzel a magyar küldöttség negyedik érmét (harmadik aranyát!) megszerezve a juniorviadalok során.

A légpuskás lányok Mészáros Eszter, Gáspár Lalita, Horváth Lea felállásban a hetedik helyen végeztek, a légpisztolyosok Varga-Zalay Babett, Komáromi Krisztina Panna, Jákó Miriam összetételben hetedikként zártak, míg itt az Iszprávnik Péter, Joó Attila, Polgár János alkotta triónak a nyolcadik hely jutott.

További korosztályos hírek SPORTLÖVÉSZETBEN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.04.04 14:29:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ausztrál bajnokságban vitézkedő Illawara Hawks kosárlabdacsapata súlyos anyagi gondokkal küzd, a klub év újoncának választott fiatalja, LaMelo Ball pedig a jelek szerint nem tétlenkedik: az NBA-be igyekvő 18 éves srác nemes egyszerűséggel megvásárolja imádott együttesét – minderről az ifjú menedzsere, Jermaine Jackson számolt be az ESPN-nek.

2020.03.09 09:48:14

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Lehet-e gond, ha egy sportág nagyon népszerűvé válik? Bírják-e a szakosztályok a megnövekedett érdeklődést edzőkkel, infrastruktúrával, ha egy-egy nagy siker után tömegével érkeznek a gyerekek? Öt hazai nevelőműhelyben érdeklődtünk.

2020.02.29 09:18:15

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Az utóbbi néhány évben egyre több 21 éves vagy annál fiatalabb külföldi labdarúgót szerződtetnek az NB I-es klubok. Sallói István, a Zalaegerszeg sportigazgatója szerint ezzel az égvilágon semmi baj nincs, sőt…

2020.02.26 13:48:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A második versenynap délelőttjén már a harmadik érmét (a második aranyat) szerezte meg a magyar küldöttség a sportlövők lengyelországi junior Európa-bajnokságán: Mészáros Eszter Pekler Zalánnal párban győzött a vegyes csapatok küzdelmeiben.

2020.02.21 13:37:14

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Hívta az FTC, a Siófok és a Brest, ő azonban a német élvonal harmadik helyezettjét választotta. A 18 éves junior Eb-aranyérmes kézilabdázóval, Albek Annával a Metzingenbe szerződésről, a nem várt megkeresésekről, az NB I-ről és a távlati céljairól is beszélgettünk.