Sportlövészet: a kapitány elégedett a juniorok nyolc Eb-érmével

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.22. 14:52
Címkék
A magyar sportlövők szövetségi kapitánya, Győrik Csaba elégedetten nyilatkozott a juniorválogatott szerepléséről az eszéki korosztályos Európa-bajnokságon. A szakember a honlapunknak adott interjújában kiemelte: nagy örömre ad okot, hogy egységesen jó mindenki a hazai utánpótlásban.

M. Sz.utanpotlassport.huA magyar junior sportlövő-válogatott nyolc éremmel – három arany, két ezüst és három bronz – zárta az Eszéken rendezett korosztályos légfegyveres Európa-bajnokságot. A nagyszerűre sikeredett kontinensviadal után a nemzeti csapat szövetségi kapitányát, Győrik Csabát kérdeztük a benyomásairól.M. Sz.utanpotlassport.huA magyar junior sportlövő-válogatott nyolc éremmel – három arany, két ezüst és három bronz – zárta az Eszéken rendezett korosztályos légfegyveres Európa-bajnokságot. A nagyszerűre sikeredett kontinensviadal után a nemzeti csapat szövetségi kapitányát, Győrik Csabát kérdeztük a benyomásairól.

A magyar csapat, a második sorban bal szélen Győrik Csaba szövetségi kapitánnyal Forrás: MSSZ
A magyar csapat, a második sorban bal szélen Győrik Csaba szövetségi kapitánnyal Forrás: MSSZ

A magyar csapat, alulról a második sorban bal szélen Győrik Csaba szövetségi kapitánnyal  •  Forrás: MSSZ

– Az Eb előtt úgy nyilatkozott: négy-öt érmet vár a fiataloktól. Kijelenthetjük, hogy felülmúlták a várakozásokat?

– Az érmek számában mindenképpen. Az egész csapatra büszke vagyok, mindenki jól lőtt, még azok is, akiknek helyezése elsőre nem ezt mutatja. Ahogyan vártuk, fiú légpuskásaink rendkívül erősek (egyéniben Pekler Zalán ezüst-, Klenczner Márton pedig bronzérmet szerzett, míg csapatban az első helyen végzett a Pekler, Klenczner, Török Ferenc trió – a szerk.), de a hölgyek között Mészáros Eszter szereplése is biztatóan indult (negyedik lett egyéniben). Jól teljesítettek a leány légpisztolyosok (ezüstérmet szerzett csapatban Fábián Sára Ráhel, Komáromi Krisztina Panna és Jákó Miriam), a futócéllövő Palánki Klaudia pedig egyszerűen zseniális volt (két aranyéremmel zárt). Az pedig, hogy már hétfőn komoly sikereket könyvelhettünk el, még inkább motiválta őket. Hiszen, ha valaki látja, hogy a másik döntőbe jut, és mondjuk érmet nyer, akkor mindent megtesz, hogy ő se maradjon le.

– Figyelembe véve az elmúlt időszak eredményeit, akárcsak a legutóbbi országos bajnokságot, nem véletlen, hogy a leány légpuskásoktól mindenki érmet várt. Az ő esetükben elmaradt az áttörés?

– Nem mondom, hogy elmaradt volna. Nagyon fiatal csapatról van szó,életkorban és rutinban is. AHorváth Lea, Lovász Dorinaés Mészáros Eszter trió még nem olyan régen vágott neki a légfegyveres szezonnak, és tavaly év végén kezdtek el olyan eredményeket lőni, amivel bekerülhettek az Eb-csapatba. Sorra döntögették az országos csúcsokat, az ob-n nagyon szépen versenyeztek, és azt gondolom, Eszéken is nagyszerűen helytálltak. Eszternek nem sok hiányzott az éremhez, és Dorina sem maradt el sokkal a döntőtől. Ritkán alakul úgy egy világverseny, mint a fiúk esetében, hogy mind a hárman – önmagukhoz képest is – remek eredményeket lőnek.

– Tapasztalatnak bizonyára hasznos volt az Eb…

– Ez így van. Biztos vagyok benne, hogy a lányok ezután érmet, érmeket szereznek majd a következő versenyeken. Ha ők úgy is érzik, hogy maradt még bennük, legalább arra fogja sarkalni őket ezután, hogy még jobban teljesítsenek.

– Összességében elégedett a fiatalokkal?

– Teljes mértékben. Még nagyobb örömre ad okot, hogy egységesen jó mindenki a hazai utánpótlásban. Persze mindig vannak kiemelkedő tehetségek, de biztató, hogy nincsenek nagy különbségek a lövők között. Nem véletlen, hogy a légpuskás fiúk, a légpisztolyosok lányok és a futócéllövő fiúk egyaránt érmet szereztek csapatban.

További korosztályos híreink SPORTLÖVÉSZETBEN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik