Fekete Tamás utanpotlassport.hu 2020.10.16 08:52 Frissítve: 2020.10.16 17:50

Short track: újabb klasszisokat nevelne ki az FTC szakosztálya

Világklasszisaik már vannak, de még nevelnének is – az FTC ifjú rövid pályás gyorskorcsolyázói minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy idővel a Liu testvérekéhez fogható sikereket érjenek el.

Noha messzemenő tanulságokat nem érdemes levonni a junior short trackesek új évadának első két megméretéséről, egyvalami biztos: az FTC fiataljai remekeltek az Olympic Hopes elnevezésű utánpótlás-viadalon és a múlt hétvégén rendezett tesztversenyen. Csizmadia Ildikó, a gyerekek edzője szerint azonban a szép számban megnyert érmeknél is fontosabb, hogy szisztematikusan, lépésről lépésre fejlődhessenek tanítványai.

Az FTC népes szakosztálya Forrás: fradi.hu

Az FTC népes szakosztálya  •  Forrás: fradi.hu

„Utánpótlásszinten a legnagyobb létszámmal működő, hazai egyesület vagyunk, ami azt gondolom, annak köszönhető, hogy a szakosztályunkat olyan olimpikonok képviselik, mint a Liu testvérek vagy a Krueger fivérek. Ez egész egyszerűen bevonzza a gyerekeket” – fejti ki a szakvezető.

„Régi-új szakosztály a miénk, de amire nagyon büszkék vagyunk, hogy tényleg minden korosztályban edzhetünk olyan fiúkat és lányokat, akik az érmekért harcolhatnak a versenyeken” – folytatja Imre Emil, aki csakúgy, mint kollégája, szívügyének tekinti, hogy minél több ifjú titánt neveljen ki a klub az utánpótlás-válogatottba. A 2019-ben újjáéledő (1951 és 1957 között már működött) szakosztályban jelenleg Nógrádi Bence (18), Tóth Eszter (16), Csizmadia Márk (15), Granasztói Ádám (14) és Albert Viktória (17) azok, akik éppen ezért már nem is látogatják az egyesület tréningjeit.

„Az utánpótlás-válogatottban edzünk, ettől még nem felejtjük el, mennyi mindent köszönhetünk az FTC-s nevelőedzőinknek. Az ő munkájukat is dicséri, hogy idáig eljutottunk és, ha körbenézünk, csupa tehetséges gyerekeket látunk a klubban. Mint ahogy minket, a kicsiket ugyanúgy motiválja a Liu testvérek egyesületben betöltött szerepe. Ha valamelyikőjük beszélgetni szeretne velük, szerintem bármikor megteheti, közvetlenek és segítőkészek velem is” – árulja el Nógrádi Bence, aki Tóth Eszterrel karöltve már az olimpiai keret edzésein is részt vehetett.

Lelkes fiatalok, elhivatott edzők, közelben mozgó példaképek. Egyszóval minden adott ahhoz, hogy eredményes munka folyjon az FTC-ben.

„Több mint hatvanöt fiatal tartozik hozzánk, ami a jégidőnket tekintve rengeteg, de szeretnénk még bővülni, és ami a legfontosabb, hogy bármennyien is vagyunk, mindenkit egyénileg fejlesztünk. Vannak korán és késő érő típusú gyerekek, ezért külön is foglalkozunk velük. És reméljük, hamarosan kinevelünk olyan versenyzőket, akik a Liu testvérekhez hasonló sikereket érnek el felnőttpályafutásuk során” – így az edzők.

További korosztályos hírek KORCSOLYASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.09.10 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Akadnak olyan edzők idehaza, akik úgy nevelik a jövő bajnokait, hogy közben maguk sem hagyták még abba az élsportot. Van közöttük olyan, aki a tokiói játékokra készül, van, aki válogatott-kerettag, egy másik szakember pedig már csak a sportág szeretete miatt áll edzésbe rendszeresen.

2020.09.03 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Sokak voltak csalódottak az utánpótlás-világversenyek elhalasztása, törlése miatt. Összegyűjtöttük, három sikersportágunkban (kajak-kenu, úszás, vívás), kik lehettek volna az év nagy nyertesei.

2020.08.26 09:09:17

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Az utóbbi időben jól megfigyelhető tendencia, hogy a gyerekeket egyre fiatalabban igyekeznek „megkaparintani” az egyes sportágak. Összeállításunkban arra keressük a választ, hogy miképpen működik a népszerűsítés az egészen kicsik körében, és arra is, hogy a korai kezdés együtt jár-e nem kívánatos mellékhatásokkal.

2020.07.23 16:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.

2020.07.20 14:55:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A HISZEK Benned Sport Program második alprogramjának legújabb, ötödik ütemében 250 millió forintot osztanak szét a kis és közepes sportszervezetek között.