UP-info utanpotlassport.hu 2020.02.26 14:08 Frissítve: 2020.03.01 08:58

Rp. gyorskorcsolya: 19-en utazhatnak a kolomnai Európa-kupára

A két legfiatalabb korosztály (C és D) juniorversenyével lezárult a kvalifikációs időszak a kolomnai Európa-kupára, egyszersmind eldőlt, hogy az oroszországi megméretésen tizenkilenc rövid pályás gyorskorcsolyázó képviseli a piros-fehér-zöld színeket – írja a hunskate.hu.

Habár nem keltett túl nagy meglepetést, mégis jó érzés kimondani, hogy tizenkilenc rövid pályás gyorskorcsolyázónknak sikerült a kvalifikáció a március 20. és 22. között, Kolomnában megrendezendő Európa-kupára. Az oroszországi megméretésen a kelet-európai régióból korcsoportonként csak a legjobb nyolc-nyolc versenyző harcolhat az érmekért – ehhez jön a nyugat-európai térség másik nyolc korcsolyázója, vagyis Oroszországban a szenior, az A, B, C és a D korosztályban egyaránt 16-16 sportoló indul.

Az oroszországi Kolomnában tizenkilencen képviselik a magyar színeket Forrás: MOKSZ

Az oroszországi Kolomnában tizenkilencen képviselik a magyar színeket  •  Forrás: MOKSZ

A két legfiatalabb korcsoport tagjainak Zágrábban rendezték az utolsó kvalifikációs viadalt, ott vált véglegessé, hogy a legkisebbek közül hat versenyzőnk (Csizmadia Márk, Major Dominik, Schönborn Melinda, Kormányos Nina, Szigeti Dóra, Nógrádi Panka) képviseli a magyar színeket.

„Mindhárom váltónk, vagyis a lányok, a fiúk és a vegyes csapat is győzött Zágrábban, ezt mindenképpen kiemelném – kezdte az értékelést Szabó Krisztián, a juniorválogatott vezetőedzője a hunskate.hu-nak. – A lányok közül Nógrádi Panka nevét említeném, hiszen a D korosztályban ötszáz és ezer méteren is országos csúcsot futott, a fiúk közül pedig Major Dominikét, aki mindhárom távon a második helyen végzett, emellett ötszázon és 777 méteren századokra, illetve tizedekre volt a magyar rekordtól.”

Kolomnában a többi versenyhez hasonlóan háromnapos rendszerben bonyolítják le az Európa-kupát, az elvárások kapcsán pedig ha nem is fogalmaz óvatosan Szabó Krisztián, túl nagy terhet sem tesz a fiatalok vállára.

„Azokkal szemben, akik az első három hely valamelyikén végeztek a kvalifikációs rangsorban, érmes elvárásaink vannak, akik ennél hátrébb végeztek, azoktól nem realitás dobogós helyezést remélni – fogalmazott a vezetőedző. – Nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy minden korcsoportban erősebb a nyugat-európai mezőny, hiszen ez nem igaz. Mindenki gőzerővel készül az Európa-kupára, például a hétvégi junior országos bajnoksággal, ahol minden indulónk jégre lép a Gyakorló Jégcsarnokban.”

EURÓPA-KUPA, DÖNTŐ, KOLOMNA (OROSZORSZÁG)
A magyar indulók
D korcsoport: Major Dominik, Nógrádi Panka, Szigeti Dóra
C korcsoport: Czank Varga Benjámin, Csizmadia Márk, Imre Patrik, Dobrán Flóra, Kormányos Nina, Schönborn Melinda
B korcsoport: Jászapáti Péter, Nógrádi Bence, Somodi Maja, Somogyi Barbara
A korcsoport: Bontovics Balázs, Szigeti Ádám, Talabos Attila, Nagy Netti, Varga Regina
Szenior: Tiborcz Dániel

További korosztályos hírek KORCSOLYASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.03.09 09:48:14

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Lehet-e gond, ha egy sportág nagyon népszerűvé válik? Bírják-e a szakosztályok a megnövekedett érdeklődést edzőkkel, infrastruktúrával, ha egy-egy nagy siker után tömegével érkeznek a gyerekek? Öt hazai nevelőműhelyben érdeklődtünk.

2020.02.29 09:18:15

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Az utóbbi néhány évben egyre több 21 éves vagy annál fiatalabb külföldi labdarúgót szerződtetnek az NB I-es klubok. Sallói István, a Zalaegerszeg sportigazgatója szerint ezzel az égvilágon semmi baj nincs, sőt…

2020.02.26 13:48:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A második versenynap délelőttjén már a harmadik érmét (a második aranyat) szerezte meg a magyar küldöttség a sportlövők lengyelországi junior Európa-bajnokságán: Mészáros Eszter Pekler Zalánnal párban győzött a vegyes csapatok küzdelmeiben.

2020.02.21 13:37:14

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Hívta az FTC, a Siófok és a Brest, ő azonban a német élvonal harmadik helyezettjét választotta. A 18 éves junior Eb-aranyérmes kézilabdázóval, Albek Annával a Metzingenbe szerződésről, a nem várt megkeresésekről, az NB I-ről és a távlati céljairól is beszélgettünk.

2020.02.09 12:37:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ifjúsági ergométeres kontinensviadal után a párizsi világbajnokságon is megvillantotta klasszisát az Arrabona Evezős Klub 18 éves versenyzője, Siska Bettina, elvégre 500 méteren új egyéni csúccsal a dobogó második fokára állt fel, s nevelőedzője, Halmainé Mészáros Éva szerint immár „stabilan hozza, amit tud".