utanpotlassport.hu 2019.03.23 21:27 Frissítve: 2019.03.25 17:23

Rövid pályás gyorskorcsolya: két újabb érem a junior Ek-döntőn

A junior rövid pályás gyorskorcsolya Európa-kupa németországi döntőjének második napján az 500 méteres döntőket rendezték, és a tegnapi négy érem után, ma újabb kettővel gazdagodott küldöttségünk.

shorties-rostock.de

Magyarországról tizenhat versenyző vesz részt a rostocki Európa-kupa-döntőn  •  Forrás: shorties-rostock.de

Budai Zoltán – utanpotlassport.hu Junior versenyzőink négy korcsoportban (A,B,C,D) vesznek részt a rostocki rövid pályás gyorskorcsolya viadalon. Egy kategória két évet ölel fel, az A korosztály 1999-2001, a B 2001-2003, a C 2003-2005, a D pedig 2005-2007 között születetteket,  úgy, hogy az adott évek júniusa a választóvonal.

A lányok D korcsoportjában Szőcs Mónika Nikolett a tegnapi 1500-as harmadik helye után, ma 500 méteren egyéni rekorddal ezüstérmet nyert. Ugyanitt Szigeti Dóra, szintén az eddigi legjobb idejét futva az előkelő ötödik helyen végzett. A versenyszámot az orosz Anasztaszija Brikacs nyerte. Az legidősebb lányoknál Túri Anna versenyzett nagyszerűen, és az A döntőben a svéd Erika Lindgren, valamint az ukrán Maria Uzakova mögött ért célba, így a dobogó harmadik fokára állhatott.

A fiúk 500 méteres A mezőnyében Sziklási András, a B korosztályban Nógrádi Bence ért el remek eredményt, mindketten ötödikek lettek. Utóbbiban a tegnapi 1500-on ezüstérmet nyert Bontovics Balázs ma a 8. helyen végzett. A C csoportos lányoknál Schönborn Melinda, míg a D-s fiúknál Major Dominik szintén egyéni csúcsot döntött 500 méteren. Szabó Krisztián vezetőedző ezekről a sikerekről is nyilatkozott:

„Az érmeknek nagyon örülünk, de a három ötödik helyünk is kiváló eredmény. Az egyéni rekordok hátterében az áll, hogy a kvalifikációs versenyeken a mieink kelet-európai országok fiataljaival mérik össze tudásukat.  Itt az Európa-kupán már a nyugati nemzetek versenyzői is jelen vannak, az ő legyőzésükhöz sokkal jobb teljesítményre van szükség, és persze a tét is nagyobb. Egész évben erre a megmérettetésre készülünk, ilyenkor jellemző, hogy születnek egyéni csúcsok, vagy csak néhány tizeddel maradunk el tőlük. Holnap az ezer méteres elődöntőkkel folytatódik a verseny, bízunk benne, hogy lesz még dobogós helyezésünk.„

További korosztályos hírek KORCSOLYASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.02.09 12:37:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ifjúsági ergométeres kontinensviadal után a párizsi világbajnokságon is megvillantotta klasszisát az Arrabona Evezős Klub 18 éves versenyzője, Siska Bettina, elvégre 500 méteren új egyéni csúccsal a dobogó második fokára állt fel, s nevelőedzője, Halmainé Mészáros Éva szerint immár „stabilan hozza, amit tud".

2020.02.02 16:06:15

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Számos utánpótlássikerről adunk hírt, ám jól tudjuk: ezek még nem garantálják a fényes felnőttpályafutást. Most az érem másik oldalát vizsgáltuk meg: olyan sportolókkal beszéltünk, akik utánpótláskorúként nem arattak nagy sikereket, de későn érő típusként szép pályafutást építettek.

2020.01.24 19:06:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A junior vb- és Eb-, továbbá U23-as Eb-győztes cselgáncsozó, Özbas Szofi és a felnőttvilágbajnok kajakos, Kopasz Bálint lett 2019 legjobb utánpótláskorú sportolója. Mindez a tizenkilencedik alkalommal megrendezett Héraklész Díjátadó Gálán derült ki pénteken.

2020.01.23 19:06:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elképesztő teljesítménnyel nyerte meg Pekler Zalán a junior légpuskások 10 m-es müncheni versenyét. A komáromi sportlövő jobbat lőtt, mint a világcsúcs (országos csúcsot ért el), ezek után azt kérdeztük tőle, mégis hogyan csinálta.

2020.01.14 21:07:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elstartolt a junior leánykosarasok bajnokságának felsőházi rájátszása, amelyben a Csata DSE, a DVTK Akadémia és a Vasas Akadémia hozta ez idáig minden meccsét. A miskolciak eddig két mérkőzésből kétszer nyertek ugyanolyan arányú különbséggel: 68−67-re verték az NKA Pécs és a BEAC-Újbuda KA alakulatát is.