utanpotlassport.hu 2019.03.15 14:44 Frissítve: 2019.03.15 14:53

Röplabda: versenyben maradt a Kazincbarcika a junior fiúbajnokságban

Két vesztes mérkőzést követően győzött a Kazincbarcika fiú juniorcsapata a korosztályos bajnokság elődöntőjének csütörtöki mérkőzésén a Kaposvár ellen, így nyílt maradt a továbbjutás kérdése. Győzelmével a Kazincbarcika a második helyre jött fel a csoportban, az élen továbbra is a Kaposvár áll.

Márványkövi Ferenc − utanpotlassport.huKitűnő szerepléssel kezdte az elődöntőket a Kaposvár fiúcsapata a korosztályos bajnokságban: a somogyi együttes a Pénzügyőrt és a Kazincbarcikát is 3:0 arányban múlta felül a múlt szombati első mérkőzéseken, így a csoport éléről várhatta a Kazincbarcika elleni elődöntő visszavágóját. A Kaposvár helyzetét nehezítette, hogy a csütörtöki találkozóra tartalékos csapattal kellett felállnia: több juniorkorú játékosának a felnőttek Extraliga-mérkőzésén kellett pályára lépnie, másokra kisebb betegség miatt nem számíthatott Nagy József vezetőedző. A házigazda Kazincbarcika együttese sem túl jó előjelekkel várta a találkozót: a csoportban eddigi mindkét mérkőzését elveszítette, és egyiken sem tudott szettet nyerni.

Igazi csapatként nyert fontos mérkőzést a Kazincbarcika Forrás: vrck.hu

Igazi csapatként nyert fontos mérkőzést a Kazincbarcika  •  Forrás: vrck.hu

A kedvezőtlen előjelek ellenére rendkívüli izgalmakat, változatos és magas színvonalú játékot hozott a két együttes összecsapása. A mérkőzés első szettje szorosan alakult:  kiélezett csatában (26:24)  a vendég kaposváriak szereztek előnyt (0:1). A második játszmára összeszedte magát a hazai együttes, és 25:19 arányban győzött (1:1). A harmadik felvonást ugyanilyen arányban hozták a hazaiak, ezzel úgy tűnt, hogy a somogyiak nemhogy közelebb kerültek volna, hanem távolodtak a hatos döntőtől (2:1). Ekkor újra eszmélt a Kaposvár, és 25:22 arányú szettgyőzelmével sikerült egyenlítenie (2:2). Az utolsó játékrészben végül a hazaiak kerekedtek felül (16:11), és ezzel 3:2 arányban megnyerték a találkozót, a csoportban a továbbjutás kérdése így továbbra is nyílt maradt.

Folytatás vasárnap: amennyiben a Kazincbarcika nyer a Pénzügyőr ellen, átveszi a vezetést a csoportban.

Az A csoport állása:
1. Kaposvár (3/5 pont), 2. Kazincbarcika (3/4 pont), 3. Pénzügyőr (2/3 pont)

Az A csoport mérkőzései:
Pénzügyőr – Kaposvár 0:3
Kazincbarcika – Pénzügyőr 0:3
Kaposvár – Kazincbarcika 3:0
Kazincbarcika – Kaposvár 3:2
Pénzügyőr – Kazincbarcika (március 17., vasárnap)
Kaposvár – Pénzügyőr (március 26., kedd)

További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.02.21 13:37:14

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Hívta az FTC, a Siófok és a Brest, ő azonban a német élvonal harmadik helyezettjét választotta. A 18 éves junior Eb-aranyérmes kézilabdázóval, Albek Annával a Metzingenbe szerződésről, a nem várt megkeresésekről, az NB I-ről és a távlati céljairól is beszélgettünk.

2020.02.09 12:37:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ifjúsági ergométeres kontinensviadal után a párizsi világbajnokságon is megvillantotta klasszisát az Arrabona Evezős Klub 18 éves versenyzője, Siska Bettina, elvégre 500 méteren új egyéni csúccsal a dobogó második fokára állt fel, s nevelőedzője, Halmainé Mészáros Éva szerint immár „stabilan hozza, amit tud".

2020.02.02 16:06:15

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Számos utánpótlássikerről adunk hírt, ám jól tudjuk: ezek még nem garantálják a fényes felnőttpályafutást. Most az érem másik oldalát vizsgáltuk meg: olyan sportolókkal beszéltünk, akik utánpótláskorúként nem arattak nagy sikereket, de későn érő típusként szép pályafutást építettek.

2020.01.24 19:06:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A junior vb- és Eb-, továbbá U23-as Eb-győztes cselgáncsozó, Özbas Szofi és a felnőttvilágbajnok kajakos, Kopasz Bálint lett 2019 legjobb utánpótláskorú sportolója. Mindez a tizenkilencedik alkalommal megrendezett Héraklész Díjátadó Gálán derült ki pénteken.

2020.01.23 19:06:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elképesztő teljesítménnyel nyerte meg Pekler Zalán a junior légpuskások 10 m-es müncheni versenyét. A komáromi sportlövő jobbat lőtt, mint a világcsúcs (országos csúcsot ért el), ezek után azt kérdeztük tőle, mégis hogyan csinálta.