HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2019.03.15 14:44 Frissítve: 2019.03.15 14:53

Röplabda: versenyben maradt a Kazincbarcika a junior fiúbajnokságban

Két vesztes mérkőzést követően győzött a Kazincbarcika fiú juniorcsapata a korosztályos bajnokság elődöntőjének csütörtöki mérkőzésén a Kaposvár ellen, így nyílt maradt a továbbjutás kérdése. Győzelmével a Kazincbarcika a második helyre jött fel a csoportban, az élen továbbra is a Kaposvár áll.

Márványkövi Ferenc − utanpotlassport.huKitűnő szerepléssel kezdte az elődöntőket a Kaposvár fiúcsapata a korosztályos bajnokságban: a somogyi együttes a Pénzügyőrt és a Kazincbarcikát is 3:0 arányban múlta felül a múlt szombati első mérkőzéseken, így a csoport éléről várhatta a Kazincbarcika elleni elődöntő visszavágóját. A Kaposvár helyzetét nehezítette, hogy a csütörtöki találkozóra tartalékos csapattal kellett felállnia: több juniorkorú játékosának a felnőttek Extraliga-mérkőzésén kellett pályára lépnie, másokra kisebb betegség miatt nem számíthatott Nagy József vezetőedző. A házigazda Kazincbarcika együttese sem túl jó előjelekkel várta a találkozót: a csoportban eddigi mindkét mérkőzését elveszítette, és egyiken sem tudott szettet nyerni.

Igazi csapatként nyert fontos mérkőzést a Kazincbarcika Forrás: vrck.hu

Igazi csapatként nyert fontos mérkőzést a Kazincbarcika  •  Forrás: vrck.hu

A kedvezőtlen előjelek ellenére rendkívüli izgalmakat, változatos és magas színvonalú játékot hozott a két együttes összecsapása. A mérkőzés első szettje szorosan alakult:  kiélezett csatában (26:24)  a vendég kaposváriak szereztek előnyt (0:1). A második játszmára összeszedte magát a hazai együttes, és 25:19 arányban győzött (1:1). A harmadik felvonást ugyanilyen arányban hozták a hazaiak, ezzel úgy tűnt, hogy a somogyiak nemhogy közelebb kerültek volna, hanem távolodtak a hatos döntőtől (2:1). Ekkor újra eszmélt a Kaposvár, és 25:22 arányú szettgyőzelmével sikerült egyenlítenie (2:2). Az utolsó játékrészben végül a hazaiak kerekedtek felül (16:11), és ezzel 3:2 arányban megnyerték a találkozót, a csoportban a továbbjutás kérdése így továbbra is nyílt maradt.

Folytatás vasárnap: amennyiben a Kazincbarcika nyer a Pénzügyőr ellen, átveszi a vezetést a csoportban.

Az A csoport állása:
1. Kaposvár (3/5 pont), 2. Kazincbarcika (3/4 pont), 3. Pénzügyőr (2/3 pont)

Az A csoport mérkőzései:
Pénzügyőr – Kaposvár 0:3
Kazincbarcika – Pénzügyőr 0:3
Kaposvár – Kazincbarcika 3:0
Kazincbarcika – Kaposvár 3:2
Pénzügyőr – Kazincbarcika (március 17., vasárnap)
Kaposvár – Pénzügyőr (március 26., kedd)

További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.03.23 21:13:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A norvégok elleni döntetlent követően a házigazda horvátoktól vereséget szenvedett U19-es labdarúgó-válogatottunk az Európa-bajnokság elitkörében. Ezzel eldőlt, hogy Németh Antal együttese nem végezhet a csoport első helyén, és lemarad az örményországi kontinensviadalról.

2019.03.17 21:13:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Szép számmal léptek pályára az utánpótláskorú kézilabdázók a női Magyar-kupa debreceni négyes döntőjében; az FTC fiataljai a sírból visszahozták, és kis híján megfordították a Győr elleni finálét, a végén azonban a rutin győzött. Összefoglaló a 1998. január 1. után született játékosok hétvégi teljesítményéről.

2019.03.17 14:03:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Sorozatunkban utazásra invitáljuk olvasóinkat – a sportágak birodalmába. Túrakalauzunk egy-egy utánpótláskorú sportoló, edző és felnőtt klasszis lesz; az ő segítségükkel igyekszünk bemutatni, milyen adottságok birtokában érdemes belevágni egy-egy sportágba, no meg azt, hogy mire számíthatnak azok a fiatalok, akik már ki is nézték maguknak valamelyik edzőtermet, pályát vagy uszodát. Ezúttal annak járunk utána, miért jó a súlyemelés?

2019.03.08 11:23:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

MIÉRT MORZSOLÓDNAK LE A GYEREKSPORTOLÓK? – tette fel tanulmányában a kérdést Tek Dangi és Peter A. Witt, az amerikai Texas A&M Egyetem két kutatója. Két másik tudós, Jeff Crane és Viviene Temple három kontinensen felvett adatai segítségével kirajzolódtak a fő okok. Mi a helyzet itthon?

2019.03.03 19:02:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Bár a foggiai korosztályos vívó Európa-bajnokság zárónapján a vártnál többet bukdácsoltak fiataljaink, azért a végére megint fölfelé görbülhettek a szájak: a junior leány tőrcsapat bronzérmes lett, minek nyomán a mérleg tizenhárom dobogós helyezés. A szám a kabbalisztikában nem szerencsés, egy világversenyen kifejezetten az.