UP-info utanpotlassport.hu 2020.01.20 21:23 Frissítve: 2020.01.20 21:25

Röplabda: saját akadémistáira épít a BRSE

A tervek szerint márciusban adják át a Békéscsabai Röplabda Akadémiát. Baran Ádám elnök elmondta, bízik benne, a következő évtizedben is eredményes utánpótlás-nevelő egyesület lesz a BRSE, amelynek a felnőttcsapata zömmel saját nevelésű játékosokból áll majd.

A Békéscsabai Röplabda Sportegyesület az előző évtizedben öt bajnoki elsőséget is magáénak tudhat, ezzel az elmúlt tíz esztendő legjobb magyar női röplabda egyesületévé vált – írja a beol.hu. A BRSE elnöke 2010 óta az a Baran Ádám, akinek a vezetése alatt a klub kinőtte Békés megyét, és országszerte rajongókra tett szert. A csapat mára a nemzetközi porondon is ismert, ahol egyre közelebb van egy nagy bravúrhoz, amely valamelyik rangos kupasorozat megnyerését jelentené. A BRSE az új évtizedben utánpótlás-nevelő egyesületté válhat a Békéscsabai Röplabda Akadémia megépülésével, hisz a csapatra eddig is jellemző volt a helyi fiatalok alkalmazása.

Az akadémia új lehetőségeket teremt Békéscsabán Forrás: BRSE

Az akadémia új lehetőségeket teremt Békéscsabán  •  Forrás: BRSE

„Rengeteg sikert értünk el mind felnőtt, mind utánpótlás szinten, nem tudnék egyet sem kiemelni. Nagyon komoly terveink vannak. Utánpótlásban ott van a Békéscsabai Röplabda Akadémia projektje. Napról napra komoly kihívásokkal küzdünk, hiszen változik a sportpolitika, a sportfinanszírozás rendszere, nemzetközi trendek újulnak meg, és ezeket nekünk követnünk kell. A klubot mindig jellemezte egyfajta innovatív gondolkodás, amivel néhány hónappal, évvel a vetélytársaink előtt jártunk. Bízom benne, hogy a következő évtizedben is eredményes utánpótlás-nevelő egyesület leszünk, amelynek a felnőttcsapata zömmel helyi és békéscsabai nevelésű játékosokkal, a nemzetközi szintet ostromolja majd” – nyilatkozta Baran Ádám.

Korábban a klub utánpótlás vezetőedzője, Nagy Attila így fogalmazott honlapunknak az akadémiáról és a sikerekről:

„Az elmúlt évtizedben nem rendeztek nélkülünk utánpótlás országos bajnoki döntőt, és ami félelmetes, hogy a finálék nyolcvan százalékáról éremmel jövünk haza. Most már húsz felett van a különböző korosztályokban szerzett aranyérmeink száma, az előző idényben az U13-as, az U15-ös és az U19-es együttesünk diadalmaskodott. Büszkék vagyunk ezekre az eredményekre, de nem ülhetünk a babérjainkon, az új létesítmény mindenkinek extra motivációt jelent, aki a klub kötelékében éli a mindennapjait.”

További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.03.09 09:48:14

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Lehet-e gond, ha egy sportág nagyon népszerűvé válik? Bírják-e a szakosztályok a megnövekedett érdeklődést edzőkkel, infrastruktúrával, ha egy-egy nagy siker után tömegével érkeznek a gyerekek? Öt hazai nevelőműhelyben érdeklődtünk.

2020.02.29 09:18:15

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Az utóbbi néhány évben egyre több 21 éves vagy annál fiatalabb külföldi labdarúgót szerződtetnek az NB I-es klubok. Sallói István, a Zalaegerszeg sportigazgatója szerint ezzel az égvilágon semmi baj nincs, sőt…

2020.02.26 13:48:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A második versenynap délelőttjén már a harmadik érmét (a második aranyat) szerezte meg a magyar küldöttség a sportlövők lengyelországi junior Európa-bajnokságán: Mészáros Eszter Pekler Zalánnal párban győzött a vegyes csapatok küzdelmeiben.

2020.02.21 13:37:14

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Hívta az FTC, a Siófok és a Brest, ő azonban a német élvonal harmadik helyezettjét választotta. A 18 éves junior Eb-aranyérmes kézilabdázóval, Albek Annával a Metzingenbe szerződésről, a nem várt megkeresésekről, az NB I-ről és a távlati céljairól is beszélgettünk.

2020.02.09 12:37:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ifjúsági ergométeres kontinensviadal után a párizsi világbajnokságon is megvillantotta klasszisát az Arrabona Evezős Klub 18 éves versenyzője, Siska Bettina, elvégre 500 méteren új egyéni csúccsal a dobogó második fokára állt fel, s nevelőedzője, Halmainé Mészáros Éva szerint immár „stabilan hozza, amit tud".