utanpotlassport.hu 2019.04.25 10:01 Frissítve: 2019.04.25 10:14

Röplabda: két csapatunk kezdi meg a korosztályos Eb-selejtezőt

Európa-bajnoki selejtezőn szerepel röplabda utánpótlás-válogatottunk, két színhelyen is. Az U16-os lányok a szerbiai Ub városában, az U17-es fiúk az oroszországi Anapában próbálják kivívni a részvétel jogot. A kvótához csoportgyőzelemre van szükség, ami nem ígérkezik könnyű feladatnak.

hunvolley 2

Az U16-os leányválogatott az utolsó napra hagyná a döntést  •  Forrás: hunvolley.hu

Budai Zoltán - utanpotlassport.hu Előre csak annyit állíthatunk, hogy nagyon nehéz feladat előtt áll az U16-os leány, és az U17-es fiú röplabda-válogatott. Csütörtöktől szombatig mindkét csapat Európa-bajnoki selejtezőn vesz részt, előbbi Szerbiában, utóbbi Oroszországban. A Kőnig Gábor irányította leányok Görögországgal, Ciprussal és Szerbiával találkoznak, a Kelemen István vezette fiúk pedig Oroszországgal, Szlovákiával és Hollandiával.

Csupán a csoportgyőztesek jutnak el a korosztályos Európa-bajnokságra, márpedig az első helyre mindkét négyesből a házigazdáknak van a legnagyobb sanszuk. A fiúk sorsolása kedvezőtlenebb, hiszen már az első meccsen összecsapnak az oroszokkal, a lányok nagy derbije, ha minden jól megy, a zárónapra marad.

hunvolley1

Az U17-es fiúk a legerősebb ellenféllel kezdenek, de bíznak a helytállásban  •  Forrás: hunvolley.hu

„A cél mindkét helyszínen az, hogy a legjobb eredmény elérése érdekében mindent megtegyenek a csapatok – mondta Szabados István utánpótlás-szakágvezető. – Ha reálisan nézzük, akkor a fiúk kevés eséllyel pályáznak a továbbjutásra, hiszen Oroszország játékereje kimagaslik. Nekik a tisztes helytállás az elsődleges feladat. A lányok csatájában annak örülnénk a legjobban, ha az utolsó napra maradt Szerbia elleni mérkőzés még izgalmasra sikerülne. A szakvezetőkkel és az edzőkkel abban maradtunk, ha el tudjuk érni, hogy a harmadik napon dőljön csak el a továbbjutás, akkor elégedettek lehetünk, és nem lesz okunk a szégyenkezésre. A papírforma nem mellettünk szól. Látva a mezőnyt, mindkét válogatottól óriási bravúr lenne a csoportgyőzelem.”

A selejtezők januári, első körében a leányválogatott már megmérkőzött Ciprussal, és 3:1-re nyert, a fiúk viszont ugyanilyen arányban kaptak ki Szlovákiától.

LEÁNY U16-OS EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ, UB (SZERBIA)
A válogatott keret
Budai Viktória (Fésűs Akadémia), Flach Dóra (Delta), Kindrusz Doroti (Nyíregyháza), Kucsera Jázmin (Békéscsaba), Ligárt Anna (Gödöllő), Märcz Míra (Vasas), Monteiro Lili (Vasas), Olcsváry Dóra (Vasas), Radnai Lili (Békéscsaba), Radnai Luca (Békéscsaba), Regős Fanni (UTE), Rieder Evelin (Tatabánya), Sinka Dalma (Békéscsaba), Stankovics Alinda (Vasas), Szatmári Júlia Eszter (Szeged), Tátrai Zsanett (Delta), Tóth Luca (Delta), Turcsányi Zita (Vasas)
Szövetségi edző: Kőnig Gábor
A program
04.25. 16:30 Magyarország–Görögország
04.26. 16:30 Magyarország–Ciprus
04.27. 19:00 Szerbia–Magyarország
FIÚ U17-ES EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ, ANAPA (OROSZORSZÁG)
A válogatott keret
Baracsi Balázs (Kecskemét), Bogdán Bence (Kecskemét), Dulcz Bende Levente (DSE), Fenyvesi Barnabás (Kaposvár), Kasnyik Bence (Kecskemét), Kecskeméti Bálint Olivér (DSE), Kiss Bendegúz (Kecskemét), Lakatos Leonárd (Kecskemét), Nagy Dávid (Kaposvár), Quintz Tamás (DSE), Sümegi Kristóf András (DSE), Szabó Kornél (Kecskemét), Szentesi Bálint (Fésűs Akadémia), Tamási Dávid Marcell (DSE), Tóth Gábor (Fésűs Akadémia), Tóth Kristóf (Fésűs Akadémia) Szövetségi edző: Kelemen István
A program
04.25. 15:00 Oroszország–Magyarország
04.26. 15:00 Magyarország–Szlovákia
04.27. 15:00 Magyarország–Hollandia

További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.02.09 12:37:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ifjúsági ergométeres kontinensviadal után a párizsi világbajnokságon is megvillantotta klasszisát az Arrabona Evezős Klub 18 éves versenyzője, Siska Bettina, elvégre 500 méteren új egyéni csúccsal a dobogó második fokára állt fel, s nevelőedzője, Halmainé Mészáros Éva szerint immár „stabilan hozza, amit tud".

2020.02.02 16:06:15

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Számos utánpótlássikerről adunk hírt, ám jól tudjuk: ezek még nem garantálják a fényes felnőttpályafutást. Most az érem másik oldalát vizsgáltuk meg: olyan sportolókkal beszéltünk, akik utánpótláskorúként nem arattak nagy sikereket, de későn érő típusként szép pályafutást építettek.

2020.01.24 19:06:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A junior vb- és Eb-, továbbá U23-as Eb-győztes cselgáncsozó, Özbas Szofi és a felnőttvilágbajnok kajakos, Kopasz Bálint lett 2019 legjobb utánpótláskorú sportolója. Mindez a tizenkilencedik alkalommal megrendezett Héraklész Díjátadó Gálán derült ki pénteken.

2020.01.23 19:06:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elképesztő teljesítménnyel nyerte meg Pekler Zalán a junior légpuskások 10 m-es müncheni versenyét. A komáromi sportlövő jobbat lőtt, mint a világcsúcs (országos csúcsot ért el), ezek után azt kérdeztük tőle, mégis hogyan csinálta.

2020.01.14 21:07:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elstartolt a junior leánykosarasok bajnokságának felsőházi rájátszása, amelyben a Csata DSE, a DVTK Akadémia és a Vasas Akadémia hozta ez idáig minden meccsét. A miskolciak eddig két mérkőzésből kétszer nyertek ugyanolyan arányú különbséggel: 68−67-re verték az NKA Pécs és a BEAC-Újbuda KA alakulatát is.