utanpotlassport.hu 2019.04.25 10:01 Frissítve: 2019.04.25 10:14

Röplabda: két csapatunk kezdi meg a korosztályos Eb-selejtezőt

Európa-bajnoki selejtezőn szerepel röplabda utánpótlás-válogatottunk, két színhelyen is. Az U16-os lányok a szerbiai Ub városában, az U17-es fiúk az oroszországi Anapában próbálják kivívni a részvétel jogot. A kvótához csoportgyőzelemre van szükség, ami nem ígérkezik könnyű feladatnak.

hunvolley 2

Az U16-os leányválogatott az utolsó napra hagyná a döntést  •  Forrás: hunvolley.hu

Budai Zoltán - utanpotlassport.hu Előre csak annyit állíthatunk, hogy nagyon nehéz feladat előtt áll az U16-os leány, és az U17-es fiú röplabda-válogatott. Csütörtöktől szombatig mindkét csapat Európa-bajnoki selejtezőn vesz részt, előbbi Szerbiában, utóbbi Oroszországban. A Kőnig Gábor irányította leányok Görögországgal, Ciprussal és Szerbiával találkoznak, a Kelemen István vezette fiúk pedig Oroszországgal, Szlovákiával és Hollandiával.

Csupán a csoportgyőztesek jutnak el a korosztályos Európa-bajnokságra, márpedig az első helyre mindkét négyesből a házigazdáknak van a legnagyobb sanszuk. A fiúk sorsolása kedvezőtlenebb, hiszen már az első meccsen összecsapnak az oroszokkal, a lányok nagy derbije, ha minden jól megy, a zárónapra marad.

hunvolley1

Az U17-es fiúk a legerősebb ellenféllel kezdenek, de bíznak a helytállásban  •  Forrás: hunvolley.hu

„A cél mindkét helyszínen az, hogy a legjobb eredmény elérése érdekében mindent megtegyenek a csapatok – mondta Szabados István utánpótlás-szakágvezető. – Ha reálisan nézzük, akkor a fiúk kevés eséllyel pályáznak a továbbjutásra, hiszen Oroszország játékereje kimagaslik. Nekik a tisztes helytállás az elsődleges feladat. A lányok csatájában annak örülnénk a legjobban, ha az utolsó napra maradt Szerbia elleni mérkőzés még izgalmasra sikerülne. A szakvezetőkkel és az edzőkkel abban maradtunk, ha el tudjuk érni, hogy a harmadik napon dőljön csak el a továbbjutás, akkor elégedettek lehetünk, és nem lesz okunk a szégyenkezésre. A papírforma nem mellettünk szól. Látva a mezőnyt, mindkét válogatottól óriási bravúr lenne a csoportgyőzelem.”

A selejtezők januári, első körében a leányválogatott már megmérkőzött Ciprussal, és 3:1-re nyert, a fiúk viszont ugyanilyen arányban kaptak ki Szlovákiától.

LEÁNY U16-OS EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ, UB (SZERBIA)
A válogatott keret
Budai Viktória (Fésűs Akadémia), Flach Dóra (Delta), Kindrusz Doroti (Nyíregyháza), Kucsera Jázmin (Békéscsaba), Ligárt Anna (Gödöllő), Märcz Míra (Vasas), Monteiro Lili (Vasas), Olcsváry Dóra (Vasas), Radnai Lili (Békéscsaba), Radnai Luca (Békéscsaba), Regős Fanni (UTE), Rieder Evelin (Tatabánya), Sinka Dalma (Békéscsaba), Stankovics Alinda (Vasas), Szatmári Júlia Eszter (Szeged), Tátrai Zsanett (Delta), Tóth Luca (Delta), Turcsányi Zita (Vasas)
Szövetségi edző: Kőnig Gábor
A program
04.25. 16:30 Magyarország–Görögország
04.26. 16:30 Magyarország–Ciprus
04.27. 19:00 Szerbia–Magyarország
FIÚ U17-ES EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ, ANAPA (OROSZORSZÁG)
A válogatott keret
Baracsi Balázs (Kecskemét), Bogdán Bence (Kecskemét), Dulcz Bende Levente (DSE), Fenyvesi Barnabás (Kaposvár), Kasnyik Bence (Kecskemét), Kecskeméti Bálint Olivér (DSE), Kiss Bendegúz (Kecskemét), Lakatos Leonárd (Kecskemét), Nagy Dávid (Kaposvár), Quintz Tamás (DSE), Sümegi Kristóf András (DSE), Szabó Kornél (Kecskemét), Szentesi Bálint (Fésűs Akadémia), Tamási Dávid Marcell (DSE), Tóth Gábor (Fésűs Akadémia), Tóth Kristóf (Fésűs Akadémia) Szövetségi edző: Kelemen István
A program
04.25. 15:00 Oroszország–Magyarország
04.26. 15:00 Magyarország–Szlovákia
04.27. 15:00 Magyarország–Hollandia

További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.05.16 21:05:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Farkas Júlia, Fodor Nadin, Kis Janka, Magyar Hanna, Somhegyi Réka, Varga Lujza összeállítású magyar junior ritmikusgimnasztika-kéziszercsapat öt karika gyakorlatával a 14. helyet érdemelte ki a bakui junior Európa-bajnokságon.

2019.05.15 19:57:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

„A legnagyobb szerencsém az, hogy olyan edzőm van, mint Somlai Béla, aki technikailag olyan dolgokat tanít, amilyeneket talán senki más. Azt mondják, dinamikus, gyors vagyok és a testalkatom is alkalmas a vívásra. Balkezesként pedig van némi előnyöm is, amely nagyon kemény edzéssel párosulva később is meghozhatja a gyümölcsét” − vélekedik sikerének titkáról a 17 éves ifjúsági olimpiai bajnok kardvívó, Rabb Krisztián.

2019.05.15 11:47:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Négy év alatt az NB I-es és EHF-kupa negyeddöntős csapat alapemberévé nőtte ki magát Tatabányán ifj. Rosta Miklós. A 20 éves beállós igazi kézilabdacsaládból származik, az idén góllal mutatkozott be a nagyválogatottban, az ősztől pedig már a bajnoki címvédő MOL-Pick Szeged együttesét erősíti.

2019.05.13 17:24:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Parádésan szerepeltek az utánpótláskorú birkózók a három szakág felnőtt magyar bajnokságán. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a harminc súlycsoportból tizennégyet 23 év alatti fiatal nyert meg.

2019.05.05 16:16:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Az már eldőlt az angol labdarúgó-bajnokságban, hogy a Fulham kiesik. Szombaton is kikapott a Wolverhamptontól. A londoniaknak mégis volt búcsúzó, nagy dobásuk. A hajrában pályára küldött Harvey Elliott lett minden idők legfiatalabb Premier League-szereplője.