utanpotlassport.hu 2019.04.25 10:01 Frissítve: 2019.04.25 10:14

Röplabda: két csapatunk kezdi meg a korosztályos Eb-selejtezőt

Európa-bajnoki selejtezőn szerepel röplabda utánpótlás-válogatottunk, két színhelyen is. Az U16-os lányok a szerbiai Ub városában, az U17-es fiúk az oroszországi Anapában próbálják kivívni a részvétel jogot. A kvótához csoportgyőzelemre van szükség, ami nem ígérkezik könnyű feladatnak.

hunvolley 2

Az U16-os leányválogatott az utolsó napra hagyná a döntést  •  Forrás: hunvolley.hu

Budai Zoltán - utanpotlassport.hu Előre csak annyit állíthatunk, hogy nagyon nehéz feladat előtt áll az U16-os leány, és az U17-es fiú röplabda-válogatott. Csütörtöktől szombatig mindkét csapat Európa-bajnoki selejtezőn vesz részt, előbbi Szerbiában, utóbbi Oroszországban. A Kőnig Gábor irányította leányok Görögországgal, Ciprussal és Szerbiával találkoznak, a Kelemen István vezette fiúk pedig Oroszországgal, Szlovákiával és Hollandiával.

Csupán a csoportgyőztesek jutnak el a korosztályos Európa-bajnokságra, márpedig az első helyre mindkét négyesből a házigazdáknak van a legnagyobb sanszuk. A fiúk sorsolása kedvezőtlenebb, hiszen már az első meccsen összecsapnak az oroszokkal, a lányok nagy derbije, ha minden jól megy, a zárónapra marad.

hunvolley1

Az U17-es fiúk a legerősebb ellenféllel kezdenek, de bíznak a helytállásban  •  Forrás: hunvolley.hu

„A cél mindkét helyszínen az, hogy a legjobb eredmény elérése érdekében mindent megtegyenek a csapatok – mondta Szabados István utánpótlás-szakágvezető. – Ha reálisan nézzük, akkor a fiúk kevés eséllyel pályáznak a továbbjutásra, hiszen Oroszország játékereje kimagaslik. Nekik a tisztes helytállás az elsődleges feladat. A lányok csatájában annak örülnénk a legjobban, ha az utolsó napra maradt Szerbia elleni mérkőzés még izgalmasra sikerülne. A szakvezetőkkel és az edzőkkel abban maradtunk, ha el tudjuk érni, hogy a harmadik napon dőljön csak el a továbbjutás, akkor elégedettek lehetünk, és nem lesz okunk a szégyenkezésre. A papírforma nem mellettünk szól. Látva a mezőnyt, mindkét válogatottól óriási bravúr lenne a csoportgyőzelem.”

A selejtezők januári, első körében a leányválogatott már megmérkőzött Ciprussal, és 3:1-re nyert, a fiúk viszont ugyanilyen arányban kaptak ki Szlovákiától.

LEÁNY U16-OS EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ, UB (SZERBIA)
A válogatott keret
Budai Viktória (Fésűs Akadémia), Flach Dóra (Delta), Kindrusz Doroti (Nyíregyháza), Kucsera Jázmin (Békéscsaba), Ligárt Anna (Gödöllő), Märcz Míra (Vasas), Monteiro Lili (Vasas), Olcsváry Dóra (Vasas), Radnai Lili (Békéscsaba), Radnai Luca (Békéscsaba), Regős Fanni (UTE), Rieder Evelin (Tatabánya), Sinka Dalma (Békéscsaba), Stankovics Alinda (Vasas), Szatmári Júlia Eszter (Szeged), Tátrai Zsanett (Delta), Tóth Luca (Delta), Turcsányi Zita (Vasas)
Szövetségi edző: Kőnig Gábor
A program
04.25. 16:30 Magyarország–Görögország
04.26. 16:30 Magyarország–Ciprus
04.27. 19:00 Szerbia–Magyarország
FIÚ U17-ES EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ, ANAPA (OROSZORSZÁG)
A válogatott keret
Baracsi Balázs (Kecskemét), Bogdán Bence (Kecskemét), Dulcz Bende Levente (DSE), Fenyvesi Barnabás (Kaposvár), Kasnyik Bence (Kecskemét), Kecskeméti Bálint Olivér (DSE), Kiss Bendegúz (Kecskemét), Lakatos Leonárd (Kecskemét), Nagy Dávid (Kaposvár), Quintz Tamás (DSE), Sümegi Kristóf András (DSE), Szabó Kornél (Kecskemét), Szentesi Bálint (Fésűs Akadémia), Tamási Dávid Marcell (DSE), Tóth Gábor (Fésűs Akadémia), Tóth Kristóf (Fésűs Akadémia) Szövetségi edző: Kelemen István
A program
04.25. 15:00 Oroszország–Magyarország
04.26. 15:00 Magyarország–Szlovákia
04.27. 15:00 Magyarország–Hollandia

További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.07.23 16:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.

2020.07.20 14:55:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A HISZEK Benned Sport Program második alprogramjának legújabb, ötödik ütemében 250 millió forintot osztanak szét a kis és közepes sportszervezetek között.

2020.07.17 20:07:16

Utánpótlássport K. B. utanpotlassport.hu

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnökének, Kulcsár Krisztiánnak a véleményét kértük az után, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) kongresszusa elfogadta a 2022-es dakari ifjúsági olimpia négyéves halasztásáról szóló javaslatot.

2020.07.16 15:57:01

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nemcsak az NB I-es csapatban, hanem a dunaújvárosi utánpótlásban is szerepet vállal a visszatérő Bulath Anita. A 106-szoros válogatott irányítót a számára nem is annyira ismeretlen feladatról kérdeztük.

2020.06.08 14:13:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Kovács Bálint, a H-Moto Team 18 éves gyorsaságimotorosa harmadik lett a cseh bajnokság elmúlt hétvégén rendezett brnói fordulójának első futamán.