UP-info utanpotlassport.hu 2019.10.06 12:00 Frissítve: 2019.10.09 19:41

Női röplabda: gödöllői fiatalok sikerei a felnőttmezőnyben

Könnyedén megnyerte első tétmérkőzését a 2019/20-as szezonban a Gödöllői Röplabda Club csupa utánpótláskorú játékossal felálló felnőtt női csapata; a Delta RSE-Érd elleni háromszettes diadal után immár az NB I-ben is sikert sikerre halmoznának a korosztályos bajnokságokban (U21, U19) is pályára lépő lányok.

Korábban már beszámoltunk róla, miszerint a Gödöllői Röplabda Club vezetése egészen egyedülálló játékospolitikára váltott a 2019/20-as szezonra: a felnőtt női NB I-ben szereplő csapatában a rangidős – részben már edzőként is tevékenykedő – Horváth Réka is csupán 21 esztendős, tehát ez azt jelenti, hogy kizárólag utánpótláskorú játékosokkal vág neki az új idénynek.

A gödöllői lányok Magyar Kupa-sikerrel kezdték a szezont Forrás: Gödöllői RC

A gödöllői lányok Magyar Kupa-sikerrel kezdték a szezont  •  Forrás: Gödöllői RC

A bajnokság sikeres megkezdése előtt azonban még váratott magára egy fontos feladat: a Delta RSE Érd elleni, idegenbeli Magyar Kupa selejtezőn harcolhatta ki a fiatalos együttes a főtáblára kerülést. Ezt maradéktalanul sikerült is elvégezni, elvégre könnyedén, három szettben nyert a gödöllői hölgykoszorú. Érdekesség, hogy a nyolc selejtezős párharcból hétszer 3:0-ás idegenbeli siker született, vagyis a Szabados István irányította tinicsapat csatlakozott a „trendhez".

A sorozat következő fordulójában, azaz a nyolcaddöntőben az Extraligás MTK Budapestet vár a Magyar Kupa legfiatalabb átlagéletkorú társaságára, amely több szempontból is izgalmas párharcnak bizonyul. Először is mindkét csapatot az jellemzi, hogy tehetséges fiataloknak ad szerepet, a kék-fehérek úgy tartoznak a hazai röplabdázás élmezőnyébe, hogy idén sem foglalkoztatnak egyetlen légióst sem. Ráadásul a juniorválogatott Király Anna éppen a gödöllőiektől igazolt az MTK Budapest együttesébe.

További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.05.22 14:06:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 18 éves teniszező, Drahota-Szabó Dorka a Budapest-kupa elnevezésű vegyes csapatversenyen; Bondár Annát győzte le két játszmában.

2020.05.13 13:01:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A szövetség honlapján jelentette be, hogy az U20-as jégkorong-válogatott irányítását a 225-szörös válogatott Horváth András veszi át. Az új kapitány csak olyan játékosokat lát szívesen a nemzeti csapatban, akik büszkék arra, hogy felölthetik magukra a címerest mezt.

2020.05.12 09:11:17

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Az MLSZ döntése értelmében hivatalosan is véget értek a korosztályos bajnokságok; helyezettek, illetve végeredmény alapján feljutók és kiesők nincsenek, az UEFA Ifjúsági Ligában az ETO FC Győr U19-es csapata indulhat.

2020.05.08 12:21:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Amennyiben a RB Salzburg elfogadná az AC Milan által a Tuttosport szerint tett 20 millió eurós ajánlatot, úgy a 19 éves Szoboszlai Dominik lehetne minden idők legdrágább magyar labdarúgója.

2020.05.01 13:31:16

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

A LEN (Európai Úszó Szövetség) vezető testülete úgy határozott, hogy elhalasztja a 2020-as junior Európa-bajnokságot az összes szakágban (úszás, nyílt vízi úszás, műugrás, műúszás, vízilabda).