Női röplabda: gödöllői fiatalok sikerei a felnőttmezőnyben

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.10.06. 12:00
Címkék
Könnyedén megnyerte első tétmérkőzését a 2019/20-as szezonban a Gödöllői Röplabda Club csupa utánpótláskorú játékossal felálló felnőtt női csapata; a Delta RSE-Érd elleni háromszettes diadal után immár az NB I-ben is sikert sikerre halmoznának a korosztályos bajnokságokban (U21, U19) is pályára lépő lányok.

Korábban már beszámoltunk róla, miszerint a Gödöllői Röplabda Club vezetéseegészen egyedülálló játékospolitikára váltott a 2019/20-as szezonra: a felnőtt női NB I-ben szereplő csapatában a rangidős – részben már edzőként is tevékenykedő – Horváth Réka is csupán 21 esztendős, tehát ez azt jelenti, hogy kizárólag utánpótláskorú játékosokkal vág neki az új idénynek.Horváth Réka is csupán 21 esztendős, tehát ez azt jelenti, hogy kizárólag utánpótláskorú játékosokkal vág neki az új idénynek.

A gödöllői lányok Magyar Kupa-sikerrel kezdték a szezont Forrás: Gödöllői RC
A gödöllői lányok Magyar Kupa-sikerrel kezdték a szezont Forrás: Gödöllői RC

A gödöllői lányok Magyar Kupa-sikerrel kezdték a szezont  •  Forrás: Gödöllői RC

A bajnokság sikeres megkezdéseelőtt azonban mégváratott magára egy fontos feladat: a Delta RSE Érd elleni, idegenbeli Magyar Kupa selejtezőn harcolhatta ki a fiatalos együttes a főtáblára kerülést. Ezt maradéktalanul sikerült is elvégezni, elvégre könnyedén, három szettben nyert a gödöllői hölgykoszorú. Érdekesség, hogy a nyolc selejtezős párharcból hétszer 3:0-ás idegenbeli siker született, vagyis a Szabados István irányította tinicsapat csatlakozott a „trendhez".

A sorozatkövetkező fordulójában, azaz anyolcaddöntőben az Extraligás MTK Budapestet vár a Magyar Kupa legfiatalabb átlagéletkorú társaságára, amely több szempontból is izgalmas párharcnak bizonyul. Először is mindkét csapatot az jellemzi, hogy tehetséges fiataloknak ad szerepet, a kék-fehérek úgy tartoznak a hazai röplabdázás élmezőnyébe, hogy idén sem foglalkoztatnak egyetlen légióst sem. Ráadásul a juniorválogatott Király Anna éppen a gödöllőiektől igazolt az MTK Budapest együttesébe.

További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik