UP-info utanpotlassport.hu 2019.10.06 12:00 Frissítve: 2019.10.09 19:41

Női röplabda: gödöllői fiatalok sikerei a felnőttmezőnyben

Könnyedén megnyerte első tétmérkőzését a 2019/20-as szezonban a Gödöllői Röplabda Club csupa utánpótláskorú játékossal felálló felnőtt női csapata; a Delta RSE-Érd elleni háromszettes diadal után immár az NB I-ben is sikert sikerre halmoznának a korosztályos bajnokságokban (U21, U19) is pályára lépő lányok.

Korábban már beszámoltunk róla, miszerint a Gödöllői Röplabda Club vezetése egészen egyedülálló játékospolitikára váltott a 2019/20-as szezonra: a felnőtt női NB I-ben szereplő csapatában a rangidős – részben már edzőként is tevékenykedő – Horváth Réka is csupán 21 esztendős, tehát ez azt jelenti, hogy kizárólag utánpótláskorú játékosokkal vág neki az új idénynek.

A gödöllői lányok Magyar Kupa-sikerrel kezdték a szezont Forrás: Gödöllői RC

A gödöllői lányok Magyar Kupa-sikerrel kezdték a szezont  •  Forrás: Gödöllői RC

A bajnokság sikeres megkezdése előtt azonban még váratott magára egy fontos feladat: a Delta RSE Érd elleni, idegenbeli Magyar Kupa selejtezőn harcolhatta ki a fiatalos együttes a főtáblára kerülést. Ezt maradéktalanul sikerült is elvégezni, elvégre könnyedén, három szettben nyert a gödöllői hölgykoszorú. Érdekesség, hogy a nyolc selejtezős párharcból hétszer 3:0-ás idegenbeli siker született, vagyis a Szabados István irányította tinicsapat csatlakozott a „trendhez".

A sorozat következő fordulójában, azaz a nyolcaddöntőben az Extraligás MTK Budapestet vár a Magyar Kupa legfiatalabb átlagéletkorú társaságára, amely több szempontból is izgalmas párharcnak bizonyul. Először is mindkét csapatot az jellemzi, hogy tehetséges fiataloknak ad szerepet, a kék-fehérek úgy tartoznak a hazai röplabdázás élmezőnyébe, hogy idén sem foglalkoztatnak egyetlen légióst sem. Ráadásul a juniorválogatott Király Anna éppen a gödöllőiektől igazolt az MTK Budapest együttesébe.

További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.10.11 22:13:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Péntek este harmadik felkészülési meccsét is lejátszotta a Gera Zoltán irányította 2021-es korosztályos Európa-bajnokságra készülő U21-es labdarúgó-válogatott. A zalaegerszegi összecsapáson a horvát válogatott három góllal bizonyult jobbnak.

2019.09.29 17:02:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az utolsó hétvégén Kovács Bálint bebiztosította első helyét a német gyorsaságimotoros-bajnokság (IDM) Suzuki Cup kategóriájában. A H-Moto Team 18 éves versenyzője egy futamot megnyert, a másik versenyben második lett Hockenheimben.

2019.09.24 21:22:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A Telekom Veszprém U21-es csapatával állt ki a Szpartak Moszkva ellen a Seha-liga 3. fordulójában; a Gulyás Péter vezette fiatalok pedig nagyszerűen helyettesítették a felnőtteket: hullámzó mérkőzésen 26–23-ra legyőzték az oroszokat.

2019.09.15 11:21:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Ritkán látott teljesítménnyel rukkolt elő Donyell Malen a holland labdarúgó első osztály szombat esti bajnoki mérkőzésén. A PSV Eindhoven 20 éves támadója öt gólt szerzett a Vitesse ellen.

2019.09.15 09:51:17

Utánpótlássport Jancsó Kornél utanpotlassport.hu

A tiltás-tűrés-támogatás „szentháromságán” már rég túljutottak a keleti harcművészetek Magyarországon, ahol előbb megvetették lábukat, manapság pedig sosem volt népszerűségnek örvendenek szinte kivétel nélkül. Helyzetükről, az utánpótlásról, az „önképről” a három szövetség elnökét kérdeztük.