UP-info utanpotlassport.hu 2020.01.13 20:06 Frissítve: 2020.01.15 08:56

Röpi: a lányok továbbjutottak, a fiúknak is él még a remény

A lányok az ötödik hellyel a második fordulóba jutottak, a fiúk hatodikként utólag léphetnek tovább az ifjúsági röplabda Európa-bajnokság selejtezőjében.

A hétvégén Zadarban és Mariborban befejeződött a ifjúsági röplabda Eb-selejtezők első köre. Az első helyezettek automatikusan kijutottak a nyári kontinensbajnokságra, a 2-5. helyezettek pedig a második fordulóba kerültek.

A lányok ötödik helye második fordulót ért az Eb-selejtezőben Forrás: hunvolley.hu

A lányok ötödik helye második fordulót ért az Eb-selejtezőben  •  Forrás: hunvolley.hu

A lányok a szlovéniai tornán Ausztria legyőzésével megszerezték az ötödik helyet, így bejutottak a második fordulóba. A fiúk ezzel szemben kikaptak a szlovákoktól a horvátországi torna helyosztóján, és csak hatodikok lettek.

Ez azt jelenthette volna, hogy elszállt az esély, ám nem várt fordulat történt: hétfőn érkezett a hír a szövetséghez, hogy miután a fiúk tornáján a balkáni régióban mindössze négy válogatott indult a sorozatban, a náluk feleslegessé vált helyet a MEVZA (Közép-európai Röplabda Szövetség) kapja meg, így alighanem Bodonyi Ákos csapata is ott lehet az áprilisi második fordulóban. Még várják a CEV (Európai Röplabda Szövetség) hivatalos értesítését is, de a fiúk lélekben már készülhetnek a selejtező következő fordulójára.

Fiú U18-as Eb-selejtező, Maribor (Szlovénia)
A végeredmény:
 1. Csehország, 2. Ausztria, 3. Szlovénia, 4. Izrael, 5. Szlovákia, 6. Magyarország, 7. Horvátország
Leány U17-es Eb-selejtező, Zadar (Horvátország)
A végeredmény:
 1. Szlovákia, 2. Horvátország, 3. Szlovénia, 4. Csehország, 5. Magyarország, 6. Ausztria, 7. Ciprus, 8. Izrael

További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.01.14 21:07:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elstartolt a junior leánykosarasok bajnokságának felsőházi rájátszása, amelyben a Csata DSE, a DVTK Akadémia és a Vasas Akadémia hozta ez idáig minden meccsét. A miskolciak eddig két mérkőzésből kétszer nyertek ugyanolyan arányú különbséggel: 68−67-re verték az NKA Pécs és a BEAC-Újbuda KA alakulatát is.

2020.01.14 13:07:01

Utánpótlássport G. G. utanpotlassport.hu

Fantasztikus hangulatú összecsapáson az LSU nyerte az amerikai egyetemi amerikaifutball-liga nagydöntőjét. A Tigrisek harcában – merthogy mindkét együttest Tigersnek hívják – 42–25-re diadalmaskodtak, ezzel 2007 óta az első, történetük negyedik végső sikerét aratták az NCAA-ben. Joe Burrow tovább halmozta a rekordokat.

2020.01.12 11:35:15

Utánpótlássport P. K. utanpotlassport.hu

Januárban még nem jellemzőek a kimondott utánpótlás-futballesemények, de februárban már indul a Premier League Cup, az UEFA Ifjúsági Liga, folytatódnak a hazai küzdelmek, majd márciustól már egyre több válogatott mérkőzést is rendeznek. Összegyűjtöttük a fontosabb, magyar vonatkozású futballesemények időpontjait, helyszíneit 2020-ból.

2020.01.11 21:25:17

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Több honlap is arról számolt be, hogy – a folyamatos érdeklődés ellenére – nem vált klubot a Red Bull Salzburg mindössze 19 éves magyar válogatott középpályása, Szoboszlai Dominik, akinek a kivásárlási árát immár 15 millió euróra taksálja a legnagyobb játékospiaci értékekkel fogalkozó portál, a transfermarkt.com.

2020.01.11 14:05:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 2020-as szezont is a túraautó-világkupában teljesíti Tassi Attila. A fiatal magyar versenyző azt is nyilvánosságra hozta, hogy továbbra is a Honda színeiben folytatja a versenyzést, és reméli, a tanuló éve után immár jobban kijön neki a lépés.