U17-es Eb: Preisinger szerint továbbjuthatunk a csoportból

Vágólapra másolva!
2019.04.05. 09:14
Címkék
Csütörtök este kisorsolták Dublinban az U17-es labdarúgó Európa-bajnokság csoportbeosztását. A magyar együttes az izlandi, a portugál és az orosz válogatottal néz farkasszemet a C jelű kvartettben; Preisinger Sándor szövetségi edző szerint a feladat ugyan nehéz, de nem megoldhatatlan.

L.S. - utanpotlassport.huIzgalmas csoportba került U17-es labdarúgó-válogatottunk a májusi írországi Európa-bajnokság csütörtök esti sorsolásán. Preisinger Sándor együttese az izlandi, a portugál, illetve az orosz csapattal küzd meg a két továbbjutó hely valamelyikéért, a kvartett mérkőzéseit Dublinban, Longfordban és Waterfordban rendezik.L.S. - utanpotlassport.huIzgalmas csoportba került U17-es labdarúgó-válogatottunk a májusi írországi Európa-bajnokság csütörtök esti sorsolásán. Preisinger Sándor együttese az izlandi, a portugál, illetve az orosz csapattal küzd meg a két továbbjutó hely valamelyikéért, a kvartett mérkőzéseit Dublinban, Longfordban és Waterfordban rendezik.

Preisinger Sándor szerint nem elérhetetlen a továbbjutás Fotó: mlsz.hu
Preisinger Sándor szerint nem elérhetetlen a továbbjutás Fotó: mlsz.hu

Preisinger Sándor szerint nem elérhetetlen a továbbjutás  •  Fotó: mlsz.hu

A riválisok közül kettő nyert már korábban kontinensviadalt ebben a korosztályban, nem is egyszer: az oroszok 2006-ban és 2013-ban, míg a portugálok 2003-ban és 2016-ban emelhették magasba a trófeát. A legutóbbi szereplés kapcsán nekünk sem kell szégyenkeznünk, hiszen 2017-ben Szoboszlaiék a franciákat is legyőzve csoportelsőként jutottak a negyeddöntőbe, majd végül hatodikként zárták az Európa-bajnokságot.

„Két nagyon erős csoportot látok, azt gondolom, a mi négyesünk ezektől elmarad. A portugál európai szinten is kiemelkedő válogatott, ezt saját tapasztalatból is tudjuk, hiszen játszottunk velük. Az orosz és az izlandi együttes némiképp fekete ló, de természetesen a sorsolás óta eltelt rövid idő alatt is megkezdődött az információszerzés. Az orosz futball erejét ismerjük, az izlandi együttesről pedig elég annyit tudni, hogy a németeket is megelőzte az elitkörben... Nagyon nehéz dolgunk lesz, de nem elérhetetlen a továbbjutás”− nyilatkozta Preisinger Sándor.

RIVÁLIS REAKCIÓK

„Mind a négy csapatnak nehéz dolga lesz. A szezon elején már játszottunk Magyarország ellen, akkor láttuk, hogy erős a csapatuk. Most mindenkinek megvan az esélye a továbbjutásra, mi a magunk részéről mindent meg fogunk tenni érte”− fogalmazottEmilio Peixe, a portugál kapitány.

„Négy jó csapat került a csoportba, olyanok is, akikkel még nem játszottunk, és nem sokat tudunk róluk, de ez izgalmas tapasztalat lesz a játékosoknak. Az első meccsen sok múlik, ha ott jó eredményt tudunk elérni, sikeresek lehetünk”– vélekedettaz izlandi szövetségi edző, DavidSnorri Jónasson.

„A topcsapatokat sikerült elkerülnünk. Portugáliától kikaptunk az elitkörben, de Izland és Magyarország ellen még nem játszottunk. A csoportunkban mindenkinek ugyanannyi esélye van a továbbjutásra, nincs favorit, bármelyik csapat képes lehet legyőzni a másikat”−értékelt Dmitrij Homuha, az oroszok trénere.

Forrás:
mlsz.hu

A magyar U17-es válogatott május 4-én, a portugálok ellen kezdi meg Eb-szereplését, a mérkőzés helyszíne a dublini Tallaght Stadion.

U17-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, ÍRORSZÁG
A csoportkör beosztása
A csoport:
Írország,Belgium,Csehország,Görögország
B csoport:
Hollandia,Franciaország,Anglia,Svédország
C csoport:
Izland,Portugália,MAGYARORSZÁG,Oroszország
D csoport:
Spanyolország,Olaszország,Németország,Ausztria

További korosztályos híreinkLABDARÚGÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik