utanpotlassport.hu 2019.04.05 09:14 Frissítve: 2019.04.09 09:05

U17-es Eb: Preisinger szerint továbbjuthatunk a csoportból

Csütörtök este kisorsolták Dublinban az U17-es labdarúgó Európa-bajnokság csoportbeosztását. A magyar együttes az izlandi, a portugál és az orosz válogatottal néz farkasszemet a C jelű kvartettben; Preisinger Sándor szövetségi edző szerint a feladat ugyan nehéz, de nem megoldhatatlan.

L.S. - utanpotlassport.huIzgalmas csoportba került U17-es labdarúgó-válogatottunk a májusi írországi Európa-bajnokság csütörtök esti sorsolásán. Preisinger Sándor együttese az izlandi, a portugál, illetve az orosz csapattal küzd meg a két továbbjutó hely valamelyikéért, a kvartett mérkőzéseit Dublinban, Longfordban és Waterfordban rendezik.

Preisinger Sándor szerint nem elérhetetlen a továbbjutás Fotó: mlsz.hu

Preisinger Sándor szerint nem elérhetetlen a továbbjutás  •  Fotó: mlsz.hu

A riválisok közül kettő nyert már korábban kontinensviadalt ebben a korosztályban, nem is egyszer: az oroszok 2006-ban és 2013-ban, míg a portugálok 2003-ban és 2016-ban emelhették magasba a trófeát. A legutóbbi szereplés kapcsán nekünk sem kell szégyenkeznünk, hiszen 2017-ben Szoboszlaiék a franciákat is legyőzve csoportelsőként jutottak a negyeddöntőbe, majd végül hatodikként zárták az Európa-bajnokságot.

„Két nagyon erős csoportot látok, azt gondolom, a mi négyesünk ezektől elmarad. A portugál európai szinten is kiemelkedő válogatott, ezt saját tapasztalatból is tudjuk, hiszen játszottunk velük. Az orosz és az izlandi együttes némiképp fekete ló, de természetesen a sorsolás óta eltelt rövid idő alatt is megkezdődött az információszerzés. Az orosz futball erejét ismerjük, az izlandi együttesről pedig elég annyit tudni, hogy a németeket is megelőzte az elitkörben... Nagyon nehéz dolgunk lesz, de nem elérhetetlen a továbbjutás” − nyilatkozta Preisinger Sándor.

RIVÁLIS REAKCIÓK

„Mind a négy csapatnak nehéz dolga lesz. A szezon elején már játszottunk Magyarország ellen, akkor láttuk, hogy erős a csapatuk. Most mindenkinek megvan az esélye a továbbjutásra, mi a magunk részéről mindent meg fogunk tenni érte” − fogalmazott Emilio Peixe, a portugál kapitány.

„Négy jó csapat került a csoportba, olyanok is, akikkel még nem játszottunk, és nem sokat tudunk róluk, de ez izgalmas tapasztalat lesz a játékosoknak. Az első meccsen sok múlik, ha ott jó eredményt tudunk elérni, sikeresek lehetünk” – vélekedett az izlandi szövetségi edző, David Snorri Jónasson.

„A topcsapatokat sikerült elkerülnünk. Portugáliától kikaptunk az  elitkörben, de Izland és Magyarország ellen még nem játszottunk. A csoportunkban mindenkinek ugyanannyi esélye van a továbbjutásra, nincs favorit, bármelyik csapat képes lehet legyőzni a másikat” − értékelt Dmitrij Homuha, az oroszok trénere.

Forrás:
mlsz.hu

A magyar U17-es válogatott május 4-én, a portugálok ellen kezdi meg Eb-szereplését, a mérkőzés helyszíne a dublini Tallaght Stadion.

U17-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, ÍRORSZÁG
A csoportkör beosztása
A csoport: 
Írország, Belgium, Csehország, Görögország
B csoport: 
Hollandia, Franciaország, Anglia, Svédország
C csoport: 
Izland, Portugália, MAGYARORSZÁG, Oroszország
D csoport: 
Spanyolország, Olaszország, Németország, Ausztria

További korosztályos híreink LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.09.10 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Akadnak olyan edzők idehaza, akik úgy nevelik a jövő bajnokait, hogy közben maguk sem hagyták még abba az élsportot. Van közöttük olyan, aki a tokiói játékokra készül, van, aki válogatott-kerettag, egy másik szakember pedig már csak a sportág szeretete miatt áll edzésbe rendszeresen.

2020.09.03 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Sokak voltak csalódottak az utánpótlás-világversenyek elhalasztása, törlése miatt. Összegyűjtöttük, három sikersportágunkban (kajak-kenu, úszás, vívás), kik lehettek volna az év nagy nyertesei.

2020.08.26 09:09:17

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Az utóbbi időben jól megfigyelhető tendencia, hogy a gyerekeket egyre fiatalabban igyekeznek „megkaparintani” az egyes sportágak. Összeállításunkban arra keressük a választ, hogy miképpen működik a népszerűsítés az egészen kicsik körében, és arra is, hogy a korai kezdés együtt jár-e nem kívánatos mellékhatásokkal.

2020.07.23 16:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.

2020.07.20 14:55:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A HISZEK Benned Sport Program második alprogramjának legújabb, ötödik ütemében 250 millió forintot osztanak szét a kis és közepes sportszervezetek között.