utanpotlassport.hu 2019.04.05 09:14 Frissítve: 2019.04.09 09:05

U17-es Eb: Preisinger szerint továbbjuthatunk a csoportból

Csütörtök este kisorsolták Dublinban az U17-es labdarúgó Európa-bajnokság csoportbeosztását. A magyar együttes az izlandi, a portugál és az orosz válogatottal néz farkasszemet a C jelű kvartettben; Preisinger Sándor szövetségi edző szerint a feladat ugyan nehéz, de nem megoldhatatlan.

L.S. - utanpotlassport.huIzgalmas csoportba került U17-es labdarúgó-válogatottunk a májusi írországi Európa-bajnokság csütörtök esti sorsolásán. Preisinger Sándor együttese az izlandi, a portugál, illetve az orosz csapattal küzd meg a két továbbjutó hely valamelyikéért, a kvartett mérkőzéseit Dublinban, Longfordban és Waterfordban rendezik.

Preisinger Sándor szerint nem elérhetetlen a továbbjutás Fotó: mlsz.hu

Preisinger Sándor szerint nem elérhetetlen a továbbjutás  •  Fotó: mlsz.hu

A riválisok közül kettő nyert már korábban kontinensviadalt ebben a korosztályban, nem is egyszer: az oroszok 2006-ban és 2013-ban, míg a portugálok 2003-ban és 2016-ban emelhették magasba a trófeát. A legutóbbi szereplés kapcsán nekünk sem kell szégyenkeznünk, hiszen 2017-ben Szoboszlaiék a franciákat is legyőzve csoportelsőként jutottak a negyeddöntőbe, majd végül hatodikként zárták az Európa-bajnokságot.

„Két nagyon erős csoportot látok, azt gondolom, a mi négyesünk ezektől elmarad. A portugál európai szinten is kiemelkedő válogatott, ezt saját tapasztalatból is tudjuk, hiszen játszottunk velük. Az orosz és az izlandi együttes némiképp fekete ló, de természetesen a sorsolás óta eltelt rövid idő alatt is megkezdődött az információszerzés. Az orosz futball erejét ismerjük, az izlandi együttesről pedig elég annyit tudni, hogy a németeket is megelőzte az elitkörben... Nagyon nehéz dolgunk lesz, de nem elérhetetlen a továbbjutás” − nyilatkozta Preisinger Sándor.

RIVÁLIS REAKCIÓK

„Mind a négy csapatnak nehéz dolga lesz. A szezon elején már játszottunk Magyarország ellen, akkor láttuk, hogy erős a csapatuk. Most mindenkinek megvan az esélye a továbbjutásra, mi a magunk részéről mindent meg fogunk tenni érte” − fogalmazott Emilio Peixe, a portugál kapitány.

„Négy jó csapat került a csoportba, olyanok is, akikkel még nem játszottunk, és nem sokat tudunk róluk, de ez izgalmas tapasztalat lesz a játékosoknak. Az első meccsen sok múlik, ha ott jó eredményt tudunk elérni, sikeresek lehetünk” – vélekedett az izlandi szövetségi edző, David Snorri Jónasson.

„A topcsapatokat sikerült elkerülnünk. Portugáliától kikaptunk az  elitkörben, de Izland és Magyarország ellen még nem játszottunk. A csoportunkban mindenkinek ugyanannyi esélye van a továbbjutásra, nincs favorit, bármelyik csapat képes lehet legyőzni a másikat” − értékelt Dmitrij Homuha, az oroszok trénere.

Forrás:
mlsz.hu

A magyar U17-es válogatott május 4-én, a portugálok ellen kezdi meg Eb-szereplését, a mérkőzés helyszíne a dublini Tallaght Stadion.

U17-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, ÍRORSZÁG
A csoportkör beosztása
A csoport: 
Írország, Belgium, Csehország, Görögország
B csoport: 
Hollandia, Franciaország, Anglia, Svédország
C csoport: 
Izland, Portugália, MAGYARORSZÁG, Oroszország
D csoport: 
Spanyolország, Olaszország, Németország, Ausztria

További korosztályos híreink LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.01.24 19:06:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A junior vb- és Eb-, továbbá U23-as Eb-győztes cselgáncsozó, Özbas Szofi és a felnőttvilágbajnok kajakos, Kopasz Bálint lett 2019 legjobb utánpótláskorú sportolója. Mindez a tizenkilencedik alkalommal megrendezett Héraklész Díjátadó Gálán derült ki pénteken.

2020.01.23 19:06:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elképesztő teljesítménnyel nyerte meg Pekler Zalán a junior légpuskások 10 m-es müncheni versenyét. A komáromi sportlövő jobbat lőtt, mint a világcsúcs (országos csúcsot ért el), ezek után azt kérdeztük tőle, mégis hogyan csinálta.

2020.01.14 21:07:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elstartolt a junior leánykosarasok bajnokságának felsőházi rájátszása, amelyben a Csata DSE, a DVTK Akadémia és a Vasas Akadémia hozta ez idáig minden meccsét. A miskolciak eddig két mérkőzésből kétszer nyertek ugyanolyan arányú különbséggel: 68−67-re verték az NKA Pécs és a BEAC-Újbuda KA alakulatát is.

2020.01.14 13:07:01

Utánpótlássport G. G. utanpotlassport.hu

Fantasztikus hangulatú összecsapáson az LSU nyerte az amerikai egyetemi amerikaifutball-liga nagydöntőjét. A Tigrisek harcában – merthogy mindkét együttest Tigersnek hívják – 42–25-re diadalmaskodtak, ezzel 2007 óta az első, történetük negyedik végső sikerét aratták az NCAA-ben. Joe Burrow tovább halmozta a rekordokat.

2020.01.12 11:35:15

Utánpótlássport P. K. utanpotlassport.hu

Januárban még nem jellemzőek a kimondott utánpótlás-futballesemények, de februárban már indul a Premier League Cup, az UEFA Ifjúsági Liga, folytatódnak a hazai küzdelmek, majd márciustól már egyre több válogatott mérkőzést is rendeznek. Összegyűjtöttük a fontosabb, magyar vonatkozású futballesemények időpontjait, helyszíneit 2020-ból.