Öttusa: Gulyás Michelle bronzérmes lett a felnőtt ob-n

B. Z. utanpotlassport.huB. Z. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.10.05. 08:59
Címkék
A 19 éves Gulyás Michelle a harmadik helyen végzett az öttusázók felnőtt országos bajnokságán, amelyen több fiatal is kitűnt egy-egy versenyszámban mutatott teljesítményével.

Összességében kiválóan helytálltak, Gulyás Michelle révén érmet is szereztek, és egy-egy versenyszámban kiemelkedően teljesítettek az utánpótláskorú öttusázók a hétvégén Budapesten rendezett felnőtt országos bajnokságon. Szombaton a férfiak mezőnyében az első felnőttévében járó Kardos Bence bizonyult a legjobbnak. A Trion SC 22 éves versenyzője Berecki Richárd és Kasza Róbert előtt védte meg bajnoki címét, a korosztályos öttusázók közül klubtársa, Gáll András teljesített a legjobban. A 17 éves ígéret hetedik lett, és bár vívása elmaradt a várakozásoktól, az úszásban a harmadik legjobb időt érte el, a kombinált számban (futás és lövészet) pedig egészen megsüvegelendő 10:27.32 perccel végzett a leggyorsabbként. A Budapesti Honvéd B csapatával a 2001-es születésű Viczián Bence bronzérmet szerzett.Gulyás Michelle révén érmet is szereztek, és egy-egy versenyszámban kiemelkedően teljesítettek az utánpótláskorú öttusázók a hétvégén Budapesten rendezett felnőtt országos bajnokságon. Szombaton a férfiak mezőnyében az első felnőttévében járó Kardos Bence bizonyult a legjobbnak. A Trion SC 22 éves versenyzője Berecki Richárd és Kasza Róbert előtt védte meg bajnoki címét, a korosztályos öttusázók közül klubtársa, Gáll András teljesített a legjobban. A 17 éves ígéret hetedik lett, és bár vívása elmaradt a várakozásoktól, az úszásban a harmadik legjobb időt érte el, a kombinált számban (futás és lövészet) pedig egészen megsüvegelendő 10:27.32 perccel végzett a leggyorsabbként. A Budapesti Honvéd B csapatával a 2001-es születésű Viczián Bence bronzérmet szerzett.

Gulyás Michelle számára jó visszaigazolás volt az ob Fotó: Szilágyi Dénes
Gulyás Michelle számára jó visszaigazolás volt az ob Fotó: Szilágyi Dénes

Gulyás Michelle számára jó visszaigazolás volt az ob  •  Fotó: Szilágyi Dénes

Vasárnap a nők következtek, és a vívásban máris remekeltek a fiatalok. A legfigyelemreméltóbb produkciót a KSI 16 éves sportolója, László Beáta mutatta be: 27 győzelem mellett 11 vereséget szenvedett. Amennyire nem jött össze a lovaglás a Kőbánya SC színeiben induló 20 éves Papolczi Emíliának (kizárták), annyire jól sikerült az úszása, és érdekesség, hogy századra annyi idő alatt teljesítette a 200 méteres távot, mint a másik leggyorsabb, a 19 éves KSI-s Gulyás Michelle (2:08.29). Dicséret illetti a mezőny legfiatalabb tagját, a 2005-ös születésű, ugyancsak KSI-versenyző Mihalusz Noémit is, aki a lovaglásban a legtöbb pontot szerezte (300), a kombinált szám azonban nem sikerült számára a legjobban, abban a miskolci Swimming Pentathlon 21 éves öttusázója, Guzi Blanka végzett az élen, az 15 éves Tóth Dorka Sára és Gulyás Michelle előtt. Mindez Guzinak a negyedik helyet jelentette az ob-n, Gulyás pedig odaért a dobogó harmadik fokára a győztes Alekszejev Tamara, és a második helyezett Kovács Sarolta mögött. A csapatversenyben több utánpótláskorú szerzett érmet. Tóth Dorka Sára és Kovács Eszter az UTE első, Gulyás és Breitner Hanna a KSI második, míg Csizmazia Rita és Szűcs Dóra a Volán Fehérvár harmadik helyen végzett triójának lett a tagja.

„A harmadik helyemet az úszásomnak és a kombinált számomnak köszönhetem – értékelt a verseny után Gulyás Michelle az Utanpotlassport.hu-nak. – Nem számítottam arra, hogy dobogós leszek, mert most alapozó időszakban járunk az augusztusi hosszabb szünet után. Ez mindenképpen jó visszajelzés a következő évre, hiszen az elején kezdődnek a nemzetközi versenyek. Támpontot kaptam, melyek azok a gyengeségeim, amelyeket erősítenem kell, és melyek azok a dolgok, amelyek tovább fejleszthetőek. Az kijött, hogy a vívásban és a futásban kell leginkább javítanom, hogy felérjek a felnőttmezőnyhöz. Januárban a Peridot-verseny már az olimpiai kvalifikációról is szól, szeretnék jó formába kerülni, de előtte még a novemberi junior országos bajnokságon indulok.”

NU SKIN FELNŐTT ÖTTUSA OB, BUDAPEST
FÉRFIAK
EGYÉNI

1. Kardos Bence (Trion SC) 1510 pont
2. Bereczki Richárd (KSI) 1496
3. Kasza Róbert (KSI) 1478
CSAPAT
1. KSI A (Bereczki Richárd, Kasza Róbert, Regős Gergely) 4434
2. BHSE A (Marosi Ádám, Klis Krisztián, Villamayor Sergio) 4336
3. BHSE B (Bruckmann Gergő, Viczián Bence, Szabó Illés) 4124
NŐK
1. Alekszejev Tamara (Alba Öttusa SE) 1352 pont
2. Kovács Sarolta (Volán Fehérvár) 1341
3. Gulyás Michelle (KSI) 1329
CSAPAT
1. UTE (Földházi Zsófia, Kovács Eszter, Tóth Dorka Sára) 3912 pont
2. KSI (Gulyás Michelle, Breitner Hanna, Boros Alexandra) 3889
3. Volán Fehérvár (Kovács Sarolta, Csizmazia Rita, Szűcs Dóra) 3662

A részletes eredmények ITT érhetők el.

További korosztályos hírekÖTTUSÁBANa sportági aloldalunkon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik