HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2019.03.11 09:12 Frissítve: 2019.03.11 09:23

Öttusa: csapatban a Volán Fehérvár tarolt a juniorbajnokságon

Vasárnap fejeződött be az öttusázók országos juniorbajnoksága, amely az előzetes várakozásokat igazolta: a fiúk mezőnyében Kardos Bence, a leányokéban Barta Luca nyerte az egyéni versenyt, csapatban pedig a Volán Fehérvár tarolt.

Márványkövi Ferenc − utanpotlassport.huA vasárnap zárult országos juniorbajnokság nem hozott meglepetéseket. Az ob egyben válogatóverseny a nyári korosztályos (junior és U19-es) Európa- és világbajnokságra, ezért a verseny végeredménye a korosztályos válogatottak összeállításán is nyomot hagy.

Kardos Bence esélyeshez méltóan versenyzett a hétvégi országos bajnokságon Forrás: pentathlon.hu

Kardos Bence (középen) esélyeshez méltóan versenyzett a hétvégi országos bajnokságon  •  Forrás: pentathlon.hu

Kardos Bence (20, Trion SC) végig magabiztos versenyzéssel nyerte az egyéni bajnokságot: a tavalyi korosztályos Eb-n második, a vb-n csapatban aranyérmes öttusázó maga mögé utasította Szép Balázst (19, BHSE) és Tamás Józsefet (18, Volán Fehérvár). Bár a szerdai lovaglást követően még a csepeli Pataki Balázs (20) állt az élen, Bence a szombati folytatásban szépen hozta be hátrányát a többiekkel szemben: előbb a vívásban lett 4., majd az úszásban remekelt, és végül a kombinált számban tette fel a koronát a teljesítményére.

A fiúk csapatversenyében sem született meglepetés: a bajnokságot a Volán Fehérvár nyerte, második a BHSE, harmadik a KSI lett.

A leányok egyéni versenyében végig óriási versenyben állt egymással a nagy „triumvirátus”: Guzi Blanka (19), Gulyás Michelle (18) és Barta Luca (19). A három öttusázó persze nagyon jól ismeri egymást, hiszen a tavalyi korosztályos világbajnokságon ebben a felállásban nyertek csapatban bronzérmet. Vasárnap ideiglenesen félretették a barátságot és az ismeretséget: a végig kiélezett küzdelemből végül a 18 éves Barta Luca került ki győztesen. A Trion SC sportolója már a januári budapesti Peridot nemzetközi fedett pályás felnőtt öttusaversenyen bizonyította jó formáját: akkor ő bizonyult a legjobb magyar női versenyzőnek a teljes mezőnyben. A nagy reménység, Gulyás Michelle (18) alig maradt le az aranyéremről, míg Guzi Blanka bronznak örülhetett.

A leányok csapatversenyét – akár a fiúknál – a Volán Fehérvár nyerte, második a KSI, harmadik a Trion SC lett.

Országos juniorbajnokság
Fiúk
Egyéni: 1. Kardos Bence (Trion SC) 1478 pont, 2. Szép Balázs (BHSE) 1427, 3. Tamás József (Volán Fehérvár) 1430
Csapat: 1. Volán Fehérvár A (Tamás József, Katona Bálint, Salga Gergő), 2. BHSE (Szép Balázs, Viczián Bence, Szakály Bence), 3. KSI SE (Gyurka Márk, Váradi Roland, Vígh Zoltán)
Leányok
Egyéni: 1. Barta Luca (Trion SC) 1350 pont, 2. Gulyás Michelle (KSI SE) 1323, 3. Guzi Blanka (Swe. Pl. Cl.) 1316
Csapat: 1. Volán Fehérvár (Szarka Luca, Kovács Eszter, Szűcs Dóra), 2. KSI SE (Gulyás Michelle, Bánki Adél, Kállai-Simóka Nóra), 3. Trion SC (Barta Luca, Erdős Rita, Varga Bianca)

További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.03.17 21:13:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Szép számmal léptek pályára az utánpótláskorú kézilabdázók a női Magyar-kupa debreceni négyes döntőjében; az FTC fiataljai a sírból visszahozták, és kis híján megfordították a Győr elleni finálét, a végén azonban a rutin győzött. Összefoglaló a 1998. január 1. után született játékosok hétvégi teljesítményéről.

2019.03.17 14:03:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Sorozatunkban utazásra invitáljuk olvasóinkat – a sportágak birodalmába. Túrakalauzunk egy-egy utánpótláskorú sportoló, edző és felnőtt klasszis lesz; az ő segítségükkel igyekszünk bemutatni, milyen adottságok birtokában érdemes belevágni egy-egy sportágba, no meg azt, hogy mire számíthatnak azok a fiatalok, akik már ki is nézték maguknak valamelyik edzőtermet, pályát vagy uszodát. Ezúttal annak járunk utána, miért jó a súlyemelés?

2019.03.08 11:23:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

MIÉRT MORZSOLÓDNAK LE A GYEREKSPORTOLÓK? – tette fel tanulmányában a kérdést Tek Dangi és Peter A. Witt, az amerikai Texas A&M Egyetem két kutatója. Két másik tudós, Jeff Crane és Viviene Temple három kontinensen felvett adatai segítségével kirajzolódtak a fő okok. Mi a helyzet itthon?

2019.03.03 19:02:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Bár a foggiai korosztályos vívó Európa-bajnokság zárónapján a vártnál többet bukdácsoltak fiataljaink, azért a végére megint fölfelé görbülhettek a szájak: a junior leány tőrcsapat bronzérmes lett, minek nyomán a mérleg tizenhárom dobogós helyezés. A szám a kabbalisztikában nem szerencsés, egy világversenyen kifejezetten az.

2019.02.26 15:52:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A címvédő Genk ugyan távol marad a tizenkettedik Puskás−Suzuki-kupától, így is bombaerős mezőny gyűlik össze a hagyományosan pünkösdkor rendezett felcsúti U17-es tornán. A Honvéd, a Real Madrid és a Panathinaikosz mellett zsinórban harmadszor érkezik a Bayern München, míg Európán kívülről a brazil Flamengo jelezte részvételét. A szomszédos országokból ezúttal a román Hagi Akadémia, illetve az újonc Eszék igyekszik megakadályozni a házigazdák első sikerét a torna történetében.