Öttusa: csapatban a Volán Fehérvár tarolt a juniorbajnokságon

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.11. 09:12
Címkék
Vasárnap fejeződött be az öttusázók országos juniorbajnoksága, amely az előzetes várakozásokat igazolta: a fiúk mezőnyében Kardos Bence, a leányokéban Barta Luca nyerte az egyéni versenyt, csapatban pedig a Volán Fehérvár tarolt.

Márványkövi Ferenc− utanpotlassport.huA vasárnap zárult országos juniorbajnokság nem hozott meglepetéseket. Az ob egyben válogatóverseny a nyári korosztályos (junior és U19-es) Európa- és világbajnokságra, ezért a verseny végeredménye a korosztályos válogatottak összeállításán is nyomot hagy.Márványkövi Ferenc− utanpotlassport.huA vasárnap zárult országos juniorbajnokság nem hozott meglepetéseket. Az ob egyben válogatóverseny a nyári korosztályos (junior és U19-es) Európa- és világbajnokságra, ezért a verseny végeredménye a korosztályos válogatottak összeállításán is nyomot hagy.

Kardos Bence esélyeshez méltóan versenyzett a hétvégi országos bajnokságon Forrás: pentathlon.hu
Kardos Bence esélyeshez méltóan versenyzett a hétvégi országos bajnokságon Forrás: pentathlon.hu

Kardos Bence (középen) esélyeshez méltóan versenyzett a hétvégi országos bajnokságon  •  Forrás: pentathlon.hu

Kardos Bence (20, Trion SC) végig magabiztos versenyzéssel nyerte az egyéni bajnokságot: a tavalyi korosztályos Eb-n második, a vb-n csapatban aranyérmes öttusázó maga mögé utasította Szép Balázst (19, BHSE) és Tamás Józsefet (18, Volán Fehérvár). Bár a szerdai lovaglást követően még a csepeli Pataki Balázs (20) állt az élen, Bence a szombati folytatásban szépen hozta be hátrányát a többiekkel szemben: előbb a vívásban lett 4., majd az úszásban remekelt, és végül a kombinált számban tette fel a koronát a teljesítményére.

A fiúk csapatversenyében sem született meglepetés: a bajnokságot a Volán Fehérvár nyerte, második a BHSE,harmadik a KSI lett.

A leányok egyéni versenyében végig óriási versenyben állt egymással a nagy „triumvirátus”: Guzi Blanka (19), Gulyás Michelle (18) és Barta Luca (19). A három öttusázó persze nagyon jól ismeri egymást, hiszen a tavalyi korosztályos világbajnokságon ebben a felállásban nyertek csapatban bronzérmet. Vasárnap ideiglenesen félretették a barátságot és az ismeretséget: a végig kiélezett küzdelemből végül a 18 éves Barta Luca került ki győztesen. A Trion SC sportolója már a januári budapesti Peridot nemzetközi fedett pályás felnőtt öttusaversenyen bizonyította jó formáját: akkor ő bizonyult a legjobb magyar női versenyzőnek a teljes mezőnyben. A nagy reménység, Gulyás Michelle (18) alig maradt le az aranyéremről, míg Guzi Blanka bronznak örülhetett.

A leányok csapatversenyét – akár a fiúknál – a Volán Fehérvár nyerte, második a KSI, harmadik a Trion SC lett.

Országos juniorbajnokság
Fiúk
Egyéni: 1. Kardos Bence (Trion SC) 1478 pont, 2. Szép Balázs (BHSE) 1427, 3. Tamás József (Volán Fehérvár) 1430
Csapat: 1. Volán Fehérvár A (Tamás József, Katona Bálint, Salga Gergő), 2. BHSE (Szép Balázs, Viczián Bence, Szakály Bence), 3. KSI SE (Gyurka Márk, Váradi Roland, Vígh Zoltán)
Leányok
Egyéni: 1. Barta Luca (Trion SC) 1350 pont, 2. Gulyás Michelle (KSI SE) 1323, 3. Guzi Blanka (Swe. Pl. Cl.) 1316
Csapat: 1. Volán Fehérvár (Szarka Luca, Kovács Eszter, Szűcs Dóra), 2. KSI SE (Gulyás Michelle, Bánki Adél, Kállai-Simóka Nóra), 3. Trion SC (Barta Luca, Erdős Rita, Varga Bianca)

További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik