utanpotlassport.hu 2019.03.11 09:12 Frissítve: 2019.03.11 09:23

Öttusa: csapatban a Volán Fehérvár tarolt a juniorbajnokságon

Vasárnap fejeződött be az öttusázók országos juniorbajnoksága, amely az előzetes várakozásokat igazolta: a fiúk mezőnyében Kardos Bence, a leányokéban Barta Luca nyerte az egyéni versenyt, csapatban pedig a Volán Fehérvár tarolt.

Márványkövi Ferenc − utanpotlassport.huA vasárnap zárult országos juniorbajnokság nem hozott meglepetéseket. Az ob egyben válogatóverseny a nyári korosztályos (junior és U19-es) Európa- és világbajnokságra, ezért a verseny végeredménye a korosztályos válogatottak összeállításán is nyomot hagy.

Kardos Bence esélyeshez méltóan versenyzett a hétvégi országos bajnokságon Forrás: pentathlon.hu

Kardos Bence (középen) esélyeshez méltóan versenyzett a hétvégi országos bajnokságon  •  Forrás: pentathlon.hu

Kardos Bence (20, Trion SC) végig magabiztos versenyzéssel nyerte az egyéni bajnokságot: a tavalyi korosztályos Eb-n második, a vb-n csapatban aranyérmes öttusázó maga mögé utasította Szép Balázst (19, BHSE) és Tamás Józsefet (18, Volán Fehérvár). Bár a szerdai lovaglást követően még a csepeli Pataki Balázs (20) állt az élen, Bence a szombati folytatásban szépen hozta be hátrányát a többiekkel szemben: előbb a vívásban lett 4., majd az úszásban remekelt, és végül a kombinált számban tette fel a koronát a teljesítményére.

A fiúk csapatversenyében sem született meglepetés: a bajnokságot a Volán Fehérvár nyerte, második a BHSE, harmadik a KSI lett.

A leányok egyéni versenyében végig óriási versenyben állt egymással a nagy „triumvirátus”: Guzi Blanka (19), Gulyás Michelle (18) és Barta Luca (19). A három öttusázó persze nagyon jól ismeri egymást, hiszen a tavalyi korosztályos világbajnokságon ebben a felállásban nyertek csapatban bronzérmet. Vasárnap ideiglenesen félretették a barátságot és az ismeretséget: a végig kiélezett küzdelemből végül a 18 éves Barta Luca került ki győztesen. A Trion SC sportolója már a januári budapesti Peridot nemzetközi fedett pályás felnőtt öttusaversenyen bizonyította jó formáját: akkor ő bizonyult a legjobb magyar női versenyzőnek a teljes mezőnyben. A nagy reménység, Gulyás Michelle (18) alig maradt le az aranyéremről, míg Guzi Blanka bronznak örülhetett.

A leányok csapatversenyét – akár a fiúknál – a Volán Fehérvár nyerte, második a KSI, harmadik a Trion SC lett.

Országos juniorbajnokság
Fiúk
Egyéni: 1. Kardos Bence (Trion SC) 1478 pont, 2. Szép Balázs (BHSE) 1427, 3. Tamás József (Volán Fehérvár) 1430
Csapat: 1. Volán Fehérvár A (Tamás József, Katona Bálint, Salga Gergő), 2. BHSE (Szép Balázs, Viczián Bence, Szakály Bence), 3. KSI SE (Gyurka Márk, Váradi Roland, Vígh Zoltán)
Leányok
Egyéni: 1. Barta Luca (Trion SC) 1350 pont, 2. Gulyás Michelle (KSI SE) 1323, 3. Guzi Blanka (Swe. Pl. Cl.) 1316
Csapat: 1. Volán Fehérvár (Szarka Luca, Kovács Eszter, Szűcs Dóra), 2. KSI SE (Gulyás Michelle, Bánki Adél, Kállai-Simóka Nóra), 3. Trion SC (Barta Luca, Erdős Rita, Varga Bianca)

További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.01.23 19:06:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elképesztő teljesítménnyel nyerte meg Pekler Zalán a junior légpuskások 10 m-es müncheni versenyét. A komáromi sportlövő jobbat lőtt, mint a világcsúcs (országos csúcsot ért el), ezek után azt kérdeztük tőle, mégis hogyan csinálta.

2020.01.14 21:07:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elstartolt a junior leánykosarasok bajnokságának felsőházi rájátszása, amelyben a Csata DSE, a DVTK Akadémia és a Vasas Akadémia hozta ez idáig minden meccsét. A miskolciak eddig két mérkőzésből kétszer nyertek ugyanolyan arányú különbséggel: 68−67-re verték az NKA Pécs és a BEAC-Újbuda KA alakulatát is.

2020.01.14 13:07:01

Utánpótlássport G. G. utanpotlassport.hu

Fantasztikus hangulatú összecsapáson az LSU nyerte az amerikai egyetemi amerikaifutball-liga nagydöntőjét. A Tigrisek harcában – merthogy mindkét együttest Tigersnek hívják – 42–25-re diadalmaskodtak, ezzel 2007 óta az első, történetük negyedik végső sikerét aratták az NCAA-ben. Joe Burrow tovább halmozta a rekordokat.

2020.01.12 11:35:15

Utánpótlássport P. K. utanpotlassport.hu

Januárban még nem jellemzőek a kimondott utánpótlás-futballesemények, de februárban már indul a Premier League Cup, az UEFA Ifjúsági Liga, folytatódnak a hazai küzdelmek, majd márciustól már egyre több válogatott mérkőzést is rendeznek. Összegyűjtöttük a fontosabb, magyar vonatkozású futballesemények időpontjait, helyszíneit 2020-ból.

2020.01.11 21:25:17

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Több honlap is arról számolt be, hogy – a folyamatos érdeklődés ellenére – nem vált klubot a Red Bull Salzburg mindössze 19 éves magyar válogatott középpályása, Szoboszlai Dominik, akinek a kivásárlási árát immár 15 millió euróra taksálja a legnagyobb játékospiaci értékekkel fogalkozó portál, a transfermarkt.com.