UP-info 2019.07.11 21:04 Frissítve: 2019.07.11 23:10

Öttusa: Barta Luca bronzérmes a junior-világbajnokságon

Pályafutása legnagyobb sikerét aratta Barta Luca. A Trion SC versenyzője végig kiegyensúlyozottan teljesített, pici lemaradását a lovaglásban hozta be, majd a kombinált számban egészen a dobogó legalsó fokáig futott fel. Guzi Blanka nagy hajrát követően az ötödik, Gulyás Michelle a 31. helyen zárta a junior leányok döntőjét a lengyelországi kontinensviadalon.

Barta Luca bronzérmet szerzett Forrás: pentathlon.hu

Barta Luca bronzérmet szerzett  •  Forrás: pentathlon.hu

Megszületett az első érem a Drzonkówban zajló junior-világbajnokságon: a selejtező alapján a magyar leányok közül a legesélyesebbnek számító, 19 éves Barta Luca megszerezte pályafutása első érmét korosztályos világversenyen. Tavaly Kladnóban a 18. helyen zárt, innen még jobban látszik, mekkora fejlődésen ment át egy év alatt. A Trión SC fiatalja a vívást a 10. pozícióban fejezte be, majd jött a mumusának számító úszás, amelynek végén a 17. helyen találta magát. Nem esett kétségbe, a harmadik számban, a lovaglásban remekül teljesített: a teljes döntős mezőny hatodik legmagasabb pontszámát kapta a produkciója után. A kombinált számban a mieink közül egyedül előtte nyílt reális esély az éremszerzésre, amit ki is használt: felért a dobogó harmadik fokára.

Egyébként mindhárom magyar magabiztosan jutott a döntőbe, ott azonban a vívás nem sikerült sem Guzi Blankának, sem pedig Gulyás Michelle-nek. Előbbi, a Swimming Pentathlon tusázója hiába futotta összesítésben a legjobb időt a kombinációs számban, a vívásban nem jött ki neki a lépés, és a 31. helyről így már csak az ötödik pozíciót érhette el a finálé végére.

Gulyás Michelle-nek is szurkolhattak a magyar szimpatizánsok: a KSI öttusázója a 31. helyen zárta a lányok drzonkówi viadalát.

JUNIOR-VILÁGBAJNOKSÁG, DRZONKÓW (LENGYELORSZÁG)
Leány egyéni
Világbajnok: Adelina Ibatullina (Oroszország) 1348 pont,  2. Kerenza Bryson (Nagy-Britannia) 1335, 3. Barta Luca (Magyarország) 1317, ... 5. Guzi Blanka 1303, ...31. Gulyás Michelle 989

További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.02.21 13:37:14

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Hívta az FTC, a Siófok és a Brest, ő azonban a német élvonal harmadik helyezettjét választotta. A 18 éves junior Eb-aranyérmes kézilabdázóval, Albek Annával a Metzingenbe szerződésről, a nem várt megkeresésekről, az NB I-ről és a távlati céljairól is beszélgettünk.

2020.02.09 12:37:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ifjúsági ergométeres kontinensviadal után a párizsi világbajnokságon is megvillantotta klasszisát az Arrabona Evezős Klub 18 éves versenyzője, Siska Bettina, elvégre 500 méteren új egyéni csúccsal a dobogó második fokára állt fel, s nevelőedzője, Halmainé Mészáros Éva szerint immár „stabilan hozza, amit tud".

2020.02.02 16:06:15

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Számos utánpótlássikerről adunk hírt, ám jól tudjuk: ezek még nem garantálják a fényes felnőttpályafutást. Most az érem másik oldalát vizsgáltuk meg: olyan sportolókkal beszéltünk, akik utánpótláskorúként nem arattak nagy sikereket, de későn érő típusként szép pályafutást építettek.

2020.01.24 19:06:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A junior vb- és Eb-, továbbá U23-as Eb-győztes cselgáncsozó, Özbas Szofi és a felnőttvilágbajnok kajakos, Kopasz Bálint lett 2019 legjobb utánpótláskorú sportolója. Mindez a tizenkilencedik alkalommal megrendezett Héraklész Díjátadó Gálán derült ki pénteken.

2020.01.23 19:06:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elképesztő teljesítménnyel nyerte meg Pekler Zalán a junior légpuskások 10 m-es müncheni versenyét. A komáromi sportlövő jobbat lőtt, mint a világcsúcs (országos csúcsot ért el), ezek után azt kérdeztük tőle, mégis hogyan csinálta.