Öttusa: Barta Luca bronzérmes a junior-világbajnokságon

UP-info UP-infoUP-info UP-info
Vágólapra másolva!
2019.07.11. 21:04
Címkék
Pályafutása legnagyobb sikerét aratta Barta Luca. A Trion SC versenyzője végig kiegyensúlyozottan teljesített, pici lemaradását a lovaglásban hozta be, majd a kombinált számban egészen a dobogó legalsó fokáig futott fel. Guzi Blanka nagy hajrát követően az ötödik, Gulyás Michelle a 31. helyen zárta a junior leányok döntőjét a lengyelországi kontinensviadalon.

Barta Luca bronzérmet szerzett Forrás: pentathlon.hu
Barta Luca bronzérmet szerzett Forrás: pentathlon.hu

Barta Luca bronzérmet szerzett • Forrás: pentathlon.hu

Barta Luca bronzérmet szerzett Forrás: pentathlon.hu
Barta Luca bronzérmet szerzett Forrás: pentathlon.hu

Barta Luca bronzérmet szerzett  •  Forrás: pentathlon.hu

Megszületett az első érem a Drzonkówban zajló junior-világbajnokságon: a selejtező alapján a magyar leányokközüla legesélyesebbnek számító, 19 éves Barta Luca megszerezte pályafutása első érmét korosztályos világversenyen. Tavaly Kladnóban a 18. helyen zárt, innen még jobban látszik, mekkora fejlődésen ment át egy év alatt. A Trión SC fiatalja a vívást a 10. pozícióban fejezte be, majd jött a mumusának számító úszás, amelynek végén a 17. helyen találta magát. Nem esett kétségbe, a harmadik számban, a lovaglásban remekül teljesített: a teljes döntős mezőny hatodik legmagasabb pontszámát kapta a produkciója után. A kombinált számban a mieink közül egyedül előtte nyílt reális esély az éremszerzésre, amit ki is használt: felért a dobogó harmadik fokára.

Egyébként mindhárom magyar magabiztosan jutott a döntőbe, ott azonban a vívás nem sikerült sem Guzi Blankának, sem pedig Gulyás Michelle-nek. Előbbi, a Swimming Pentathlon tusázója hiába futotta összesítésben a legjobb időt a kombinációs számban, a vívásban nem jött ki neki a lépés, és a 31. helyről így már csak az ötödik pozíciót érhette el a finálé végére.

Gulyás Michelle-nek is szurkolhattak a magyar szimpatizánsok: a KSI öttusázója a 31. helyen zárta a lányok drzonkówi viadalát.

JUNIOR-VILÁGBAJNOKSÁG, DRZONKÓW (LENGYELORSZÁG)
Leány egyéni
Világbajnok: Adelina Ibatullina (Oroszország)1348 pont, 2. Kerenza Bryson (Nagy-Britannia) 1335, 3. Barta Luca (Magyarország) 1317, ... 5. Guzi Blanka 1303, ...31. Gulyás Michelle 989

További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik