UP-info utanpotlassport.hu 2020.02.12 16:28 Frissítve: 2020.02.12 16:38

Országúti kerékpár: Valter Attila Provence-ban kezdi az idényt

A lengyel CCC Team színeiben versenyző 21 éves Valter Attila a négyszakaszos, 2. Pro besorolású Tour de la Provence szakaszversenyen kezdi a 2020-as esztendőt.

A csömöri bringás tavaly parádés esztendőt zárt, hiszen ugyancsak etapot nyert az Isztriai Körversenyen, összetettben harmadik lett a Belgrád–Banja Luka közötti viadalon, valamint a Tour de Hongrie-n (amelyen szakaszt is nyert), a Baltyk–Karkonosze Körversenyen pedig végül a dobogó második fokára állhatott fel, míg a Gemenc Nagydíj egyik egynaposát az élen zárta.

Valter Attila a 2019-es Tour de Hongrie-n Fotó: bikemag.hu

Valter Attila a 2019-es Tour de Hongrie-n  •  Fotó: bikemag.hu

Nem csoda, hogy felfigyelt rá a CCC Team – amelynek sportigazgatója, Piotr Wadecki  szerint az egyik legjobb hegyimenővé válhat – és kétéves szerződést kötött vele.

Valter Attila nagy álma, hogy próbára tehesse magát az idei Giro d’Italián, amelynek első három szakaszát idén Magyarországon rendezik, így megmutathatná magát a hazai közönségnek is.

További korosztályos hírek KERÉKPÁRSPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.04.04 14:29:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ausztrál bajnokságban vitézkedő Illawara Hawks kosárlabdacsapata súlyos anyagi gondokkal küzd, a klub év újoncának választott fiatalja, LaMelo Ball pedig a jelek szerint nem tétlenkedik: az NBA-be igyekvő 18 éves srác nemes egyszerűséggel megvásárolja imádott együttesét – minderről az ifjú menedzsere, Jermaine Jackson számolt be az ESPN-nek.

2020.03.09 09:48:14

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Lehet-e gond, ha egy sportág nagyon népszerűvé válik? Bírják-e a szakosztályok a megnövekedett érdeklődést edzőkkel, infrastruktúrával, ha egy-egy nagy siker után tömegével érkeznek a gyerekek? Öt hazai nevelőműhelyben érdeklődtünk.

2020.02.29 09:18:15

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Az utóbbi néhány évben egyre több 21 éves vagy annál fiatalabb külföldi labdarúgót szerződtetnek az NB I-es klubok. Sallói István, a Zalaegerszeg sportigazgatója szerint ezzel az égvilágon semmi baj nincs, sőt…

2020.02.26 13:48:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A második versenynap délelőttjén már a harmadik érmét (a második aranyat) szerezte meg a magyar küldöttség a sportlövők lengyelországi junior Európa-bajnokságán: Mészáros Eszter Pekler Zalánnal párban győzött a vegyes csapatok küzdelmeiben.

2020.02.21 13:37:14

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Hívta az FTC, a Siófok és a Brest, ő azonban a német élvonal harmadik helyezettjét választotta. A 18 éves junior Eb-aranyérmes kézilabdázóval, Albek Annával a Metzingenbe szerződésről, a nem várt megkeresésekről, az NB I-ről és a távlati céljairól is beszélgettünk.