UP-info utanpotlassport.hu 2020.06.02 14:02 Frissítve: 2020.06.02 14:05

Országúti kerékpár: Valter Attila akár a Vueltán is rajthoz állhat

A lengyel CCC csapatának 21 éves országúti kerékpárosa, Valter Attila a Tour de France és a Giro d’Italia után a harmadik legrangosabb körversenyen állhat rajthoz.

A koronavírus-járvány következtében márciusban a kerékpársport is leállt, ezért a nemzetközi szövetség teljesen új versenynaptárat hozott nyilvánosságra, amelyben lényegében bő négy hónapba sűrítik a viadalokat. A csapatok célja egyértelmű: minél több versenyen szeretnének rajthoz állni, pláne azok, akik valamilyen szponzorációs gonddal küzdenek – számol be a magyar szövetség honlapja.

Valter Attila akár a Vueltán is rajthoz állhat Forrás: CCC

Valter Attila akár a Vueltán is rajthoz állhat  •  Forrás: CCC

Valter Attila, a lengyel bejegyzésű CCC Team kerékpárosa kiválóan kezdte az idényt, vélhetően az eredeti tervek szerint a májusban Budapestről rajtoló Giro d’Italián is ott lehetett volna. A fiatal kerekes egyelőre nem tudja, hogy az októberben rendezendő Olasz Körversenyen számolnak-e vele, viszont bízik abban, hogy mivel nagyon sok verseny lesz egy időben, komolyabb szerepet is kaphat a csapatban. Például a spanyolországi körversenyen.

„Ha nem is a Girón, de más, magas színvonalú versenyen, akár a Vueltán is ott lehetek a rajtnál” – nyilatkozta Valter a minap a Digi Sport híradójában.

A járvány okozta gazdasági problémák talán leginkább az ő csapatát sújtják, a fizetéscsökkentést követően a bringások új szerződéseket kaptak, és mivel a CCC az év végén várhatóan távozik, így a jövő évre vonatkozóan a versenyzők szabadon igazolhatóvá váltak.  Attila bízik benne, hogy júliustól ténylegesen is újraindul a szezon, és bár az edzései remekül haladnak, mégis nehéz nap mint nap kigurulni úgy az országútra, hogy igazából nem tudja mire készül, és hol tart a többiekhez képest.

További korosztályos hírek KERÉKPÁRSPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.06.08 14:13:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Kovács Bálint, a H-Moto Team 18 éves gyorsaságimotorosa harmadik lett a cseh bajnokság elmúlt hétvégén rendezett brnói fordulójának első futamán.

2020.06.03 09:13:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

A korlátozások enyhítésével kijelenthető, hogy – bár szigorú ellenőrzés mellett – újraindult a sportélet hazánkban. Lássuk, miként „rajtoltak” az utánpótlássport legjobbjai!

2020.05.30 15:13:17

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A Borussia Dortmund 19 éves norvég csatárzsenije, Erling Braut Haaland 2019. május 30-án írta be magát először a futball történelemkönyvébe, amikor egymaga 9 gólt rúgott a hondurasi válogatott ellen a lengyelországi U20-as világbajnokságon.

2020.05.22 14:06:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 18 éves teniszező, Drahota-Szabó Dorka a Budapest-kupa elnevezésű vegyes csapatversenyen; Bondár Annát győzte le két játszmában.

2020.05.13 13:01:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A szövetség honlapján jelentette be, hogy az U20-as jégkorong-válogatott irányítását a 225-szörös válogatott Horváth András veszi át. Az új kapitány csak olyan játékosokat lát szívesen a nemzeti csapatban, akik büszkék arra, hogy felölthetik magukra a címerest mezt.