B. Z. utanpotlassport.hu 2020.07.14 17:53 Frissítve: 2020.07.19 18:16

Kerékpár: Buzsáki Virág aranyéremmel kezdte meg a faltörést

Az SVS Pro Team 20 éves kerékpárosa, Buzsáki Virág a hegyi országos bajnokságon megszerzett aranyérme mellett a vasárnapi tömegbalesetről is szót ejtett.

A hétvégén Parádról indult és a Kékestető parkolójáig vezetett a kerékpárosok hegyi országúti bajnokságán résztvevők útja. A 17 kilométeres távon a női elit kategóriában az SVS Pro Team 20 éves versenyzője, Buzsáki Virág volt a leggyorsabb, ezzel megvédve bajnoki címét Szabó Zsófia (Doltcini-Van Eyck Sport) és Schmidel Regina (Cube-Csömör) előtt. Az aranyérmes a tavalyi elsősége után sem gondolja papírformának sikerét.

A győztes Buzsáki Virág Forrás bringasport.hu

A győztes Buzsáki Virág Szabó Zsófia (balra) és Schmidel Regina között  •  Forrás: bringasport.hu

„Annak ellenére sem mondanám annak, hogy úgy mentem a bajnokságra, a második hely nem opció – mondja a hegyikerékpárban még olimpiai részvételre is esélyes bringás. – Szerettem volna egy jót versenyezni, és nagyon örültem, hogy az elején izgultam, hiszen ez azt jelenti, érzem, van tét. A versenyen mindenki tudta, hogy Mátraházától durvul be a dolog, addig mindenképp a mezőny elejével szerettem volna maradni, netán elszökni. Az U17-es fiúkkal versenyeztünk, ők diktálták a tempót, próbálták leszakítani, aki nincs olyan erőnléti állapotban. Ez a rész nagyon nem esett jól. Volt néhány olyan lósz (ritmusváltás – a szerk.), amelynek sikítva mentem utána, és csak arra gondoltam: légyszi, több ilyen ne legyen! Valahogyan mégis sikerült kibírni, aztán a saját tempóban menni a célig. Két hete fejeztem be az alapozást, még abszolút nem tudom magam formában. Még úgy érzem, van egy fal, amit át kellene törni, de szerintem nemsokára ez is meglesz. Ezt a győzelmet természetesen helyén kezelem, de jól esik a lelkemnek az aranyérem.”

Csúcsformába kerülni a legközelebbi nagyobb versenyre, az augusztus 16-ára tervezett XCO országos bajnokságra igyekszik Virág, és ha lesz a szakágnak október közepén világbajnoksága, akkor ott alakítaná a legnagyobbat. A járványhelyzet miatt azonban minden esemény lebonyolítása kétséges.

Későn gyógyuló sebek
Buzsáki Virág
azt is megemlítette, hogy örömét beárnyékolta a vasárnapi I. Gran Gello Giro-kupa rajtja után történt tömegbaleset, melynek több versenytársa is részese volt.
„A bukás után az elsődleges az volt, hogy azonnal megtudjam, az ismerőseim és a barátaim, ha estek, történt-e bármilyen bajuk. A közösségi oldalamon keresztül sokan tájékoztattak az állapotukról, igyekeztem továbbadni az információkat az aggódóknak. Én is estem már mezőnyversenyen, de ilyen extrém szituációba még nem kerültem. A jelenlévők azt mesélték, hogy több korosztályos versenyző is, aki nem került bele az esésbe, remegett a látványtól. Akinek ez volt az első versenye, elképzelhető, hogy többet nem ül kerékpárra. Az itt megszerzett lelki sebek biztosan később gyógyulnak be, mint a fizikaiak.”

A hegyi országos bajnokság eredményei ITT érhetők el.

További korosztályos hírek KERÉKPÁRSPORTOKBAN a sportági

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.07.23 16:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.

2020.07.20 14:55:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A HISZEK Benned Sport Program második alprogramjának legújabb, ötödik ütemében 250 millió forintot osztanak szét a kis és közepes sportszervezetek között.

2020.07.17 20:07:16

Utánpótlássport K. B. utanpotlassport.hu

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnökének, Kulcsár Krisztiánnak a véleményét kértük az után, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) kongresszusa elfogadta a 2022-es dakari ifjúsági olimpia négyéves halasztásáról szóló javaslatot.

2020.07.16 15:57:01

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nemcsak az NB I-es csapatban, hanem a dunaújvárosi utánpótlásban is szerepet vállal a visszatérő Bulath Anita. A 106-szoros válogatott irányítót a számára nem is annyira ismeretlen feladatról kérdeztük.

2020.06.08 14:13:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Kovács Bálint, a H-Moto Team 18 éves gyorsaságimotorosa harmadik lett a cseh bajnokság elmúlt hétvégén rendezett brnói fordulójának első futamán.