Ökölvívás: nagy, de helyenként foghíjas mezőnyök a junior ob-n

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.17. 18:06
Címkék
A mögöttünk hagyott héten négy napon át fiatalkorúak ütlegelték egymást Gyöngyösön – teljesen legálisan, merthogy a hevesi város adott otthont a juniorok idei ökölvívó országos bajnokságának.

Jancsó Kornél – utanpotlassport.hu A sportág hátországát megfelelően reprezentálva ötvenegy hazai bokszklub indította 15-16 esztendős legjobbjait a szerdától szombatig lezajlott junior ob-n, jó néhány ráadásul a fiúknál és a lányoknál is küldött a ringbe versenyzőt – egyfelől. Másfelől a 123-as mezőny – 38 lánnyal és 85 fiúval - itt-ott mégis foghíjasnak bizonyult, mert hiába akadt olyan súlycsoport (a fiataluraknál a 66 kg), ahol 11-en neveztek, a hölgyeknél bizony a 44 és a 80 kilós kategória is kimaradt a programból jelentkezők híján, de a 48 kilogrammban is úgy lett első Lukács Tifani, hogy egyetlen riválisa sem akadt.Jancsó Kornél – utanpotlassport.hu A sportág hátországát megfelelően reprezentálva ötvenegy hazai bokszklub indította 15-16 esztendős legjobbjait a szerdától szombatig lezajlott junior ob-n, jó néhány ráadásul a fiúknál és a lányoknál is küldött a ringbe versenyzőt – egyfelől. Másfelől a 123-as mezőny – 38 lánnyal és 85 fiúval - itt-ott mégis foghíjasnak bizonyult, mert hiába akadt olyan súlycsoport (a fiataluraknál a 66 kg), ahol 11-en neveztek, a hölgyeknél bizony a 44 és a 80 kilós kategória is kimaradt a programból jelentkezők híján, de a 48 kilogrammban is úgy lett első Lukács Tifani, hogy egyetlen riválisa sem akadt.

Szőllősy Áron, az 52 kg győztese vívta a legjobb meccset Forrás: HEOL
Szőllősy Áron, az 52 kg győztese vívta a legjobb meccset Forrás: HEOL

Szőllősy Áron, az 52 kg győztese vívta a legjobb meccset  •  Forrás: HEOL

A többi súlycsoportban viszont nem kellett számolási gondokkal megküzdeni, jellemzően parázs csaták, szilaj összecsapások döntöttek az érmek, a bajnoki címek tulajdonosairól mindkét nemnél. A ring királynője és királya titulust Dobos Rebeka (KSI) és Kiss Levente (UTE) érdemelte ki a szakemberektől, akik körében ott volt a gyöngyösi kesztyűs seregszemle történéseit személyesen nyomon követő Erdei Zsolt, a sportági szövetség bokszklasszisból lett elnöke is.

A klubok közötti összetett pontversenyt az Egri Városi Sportiskola (ESI) nyerte fölényesen, miután mind a lányoknál, mind a fiúknál elvitték az első helyet, igazolva, hogy változatlanul remek munka folyik a hevesi megyeszékhelyen, az ökölvívók helyi, minőségi utánpótlás-műhelyében. Előbbieknél az ESI mögött a Szeged Boksz Club és a Debreceni VSC végzett dobogós helyen, utóbbiaknál pedig a Vasas-Süllős Boxing Team és a Pécsi Vasutas Sportkör lett a második, illetve harmadik.

A hagyományoknak megfelelően megnevezték a legjobb mérkőzést vívó juniorokat is: a hozzáértőknél a legnagyobb tetszést a 60 kilós lányok fináléja, Dobos Rebeka (KSI) és Pesti Gabriella (Fitt-Boksz) ütközete aratta, míg a fiúk meccsei közül az 52 kilósok döntője emelkedett ki, amelyet Szőllősy Áron (ESI) és Horváth Krisztián (Kecskeméti SC) vívott egymással.

A 2018-AS JUNIOR MAGYAR BAJNOKOK:
Fiúk:
44 kg: Tóbiás Dávid (Mega Tech), 46 kg: Kapuvári Bálint (Pécsi Vasutas), 48 kg: Rózsavölgyi Márk (Taksony), 50 kg: Balog Martin (Eger), 52 kg: Szőllősy Áron (Eger), 54 kg: Zuró Zsolt (Tápiómente), 57 kg: Szigetvári Bendegúz (Érd), 60 kg: Samu Ferenc (Pécsi Vasutas), 63 kg: Lőczi Roland (Vecsés), 66 kg: Horváth Milán (M1 Fitness), 70 kg: Kozák Renátó (Vasas-Süllős), 75 kg: Lőrik Levente (Kecskemét), 80 kg: Juhos István (Surman), +80 kg: Kiss Levente (UTE)
Leányok: 46 kg: Balogh Zsanett (Hajdúböszörmény), 50 kg: Megyeri Barbara (Szeged), 52 kg: Béres Hanna (Szeged), 54 kg: Szabó Szabina (Tápiómente), 57 kg: Szabó Petra (Tatabánya), 60 kg: Dobos Rebeka (KSI), 63 kg: Botos Fruzsina (Eger), 66 kg: Kürti Bonita (Nagyszövetség BSE), 70 kg: Kiss Kíra (Vecsés), 75 kg: Varga Boglárka (Győri Gladiátor), +80 kg: Táskai Sára (LELLE)

További korosztályos híreinkÖKÖLVÍVÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik